Allview, principalul jucător pe piața autohtonă de IT&C

Allview a luat naștere în Brașov, în anul 2004. În 2010 și 2011 a fost prima firmă autohtonă care a scos pe piață o tabletă și un smartphone sub brand propriu. Allview nu produce smartphone-uri sau tablete, ci cumpără unele fabricate de companii chinezești. Allview optimizează sistemul de operare și îl personalizează pentru utilizatorii români. Totuși, Allview e, probabil, principalul jucător pe piața românească de IT&C.

Am testat multe smartphone-uri și, de obicei, am fost mulțumit de raportul specificații/preț. Allview colaborează acum, pentru partea de smartphone-uri high-end cu Android, cu firma chinezească Gionee, care e cunoscută pe piața mondială pentru telefoanele foarte subțiri și cu dotări foarte bune.

Destule modele Allview i-au impresionat pe mulți, având performanțe excelente și un design atractiv. Din experiența proprie cu telefoanele Allview, nu pot spune nimic despre fiabilitatea lor, avându-le în testare maxim două săptămâni. Prin urmare, nu pot vorbi nici despre serviciile de asistență și garanție oferite de brașoveni.

Sigur, pe forumuri, părerile sunt împărțite. Unii aplaudă, alții huiduie. Probabil că cea mai bună e calea de mijloc. Meritul incontestabil al celor de la Allview e acela de a dori să concureze cu cei mai renumiți producători de pe glob, oferind performanțe comparabile la prețuri mult mai mici. Cei care îi huiduie îi acuză că nu li se repară gratuit și nu li se schimbă produsele defecte. Un telefon allview nu poate fi comparat cu un produs al unei firme celebre tocmai din cauza service-ului deficitar românesc.

E o strategie greșită, ducând la pierderea clienților. Service-ul nu-i foarte costisitor, dar Allview consideră că avantajele oferite cumpărătorilor sunt îndeajuns de multe încât să nu-și facă griji. Probabil că și concurența firmelor autohtone nu e aceea care ar trebui să fie.

Departe de mine gândul de a critica ceva de dragul criticii, mai ales că personal n-am avut nimic de reproșat firmei. În plus, unele telefoane Allview sunt preferatele mele. De exemplu, X1 Xtreme are un procesor excepțional. Sigur, detractorii vor spune că display-ul de 5,5 inci e cam mare, ca și prețul, de altfel.

Allview X2 Soul are performanțe foarte bune, a fost un vârf anul trecut și problema lui o constituie autonomia mai modestă. Sigur, destui spun că și acest produs e cam scump.

Preferatul meu, dintre telefoanele inteligente la un preț acceptabil este P6 Pro compatibil Digi 4G. Mărimea display-ului este 5 inci și cred că e cea mai bună dimensiune a diagonalei. Are o autonomie foarte bună și cameră foto de 8 MP. Sigur, altcineva mă va contrazice, având alte preferințe.

Dincolo de controverse, personal mă bucur că putem avea astfel de contre pe marginea unor produse (să le zicem) autohtone.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Minciuni spuse de bărbaţi femeilor

În nişte articole anterioare am vorbit despre rolul benefic al minciunilor în dezvoltarea societăţii, dar am arătat şi ce mici...

Ce doresc unii dintre cei care au ieșit în stradă

Internauții români își manifestă nemulțumirile pe net, pe un site înființat pentru petiții. Unii vor ca femeile să nu mai poarte...

Magazinele de electronice sunt tot timpul profitabile

Sergiu are un mic magazin de produse electronice. E drept, el n-are pretenţia de a concura cu giganţii de pe...

Close