Bărbaţii preţuiesc inteligenţa, nu bustul femeilor!

Se pare că în momentul în care sunt în căutarea unei viitoare soţii, alegerea pe care o fac bărbaţii este surprinzătoare. Un reputat cercetător de la Universitatea Cambridge susţine că, în general, aceştia sunt interesaţi mai mult de inteligenţa de care dau dovadă femeile, nu de mărimea bustului acestora, în special dacă îşi caută o viitoare parteneră de viaţă.

El spune că, de fapt, dimensiunea sânilor nici nu contează. Sânii mari sunt mai predispuşi să fie asimetrici şi capătă prematur un aspect îmbătrânit, în timp ce bărbaţii pun mare preţ pe simetrie şi tinereţe. Poate părea surprinzător, dar principalul lucru pe care îl caută bărbaţii la o femeie este inteligenţa.

Mai multe studii au arătat că acesta este primul lucru pe care îl caută bărbaţii la femei. Acelaşi lucru l-am arătat într-un articol anterior cu privire la preferinţele bărbaţilor din România, care, după cum se vede, coincid cu cele ale masculilor de pretutindeni.

Profesorul mai susţine că o femeie inteligentă e văzută de bărbaţi ca fiind mai degrabă o viitoare mamă responsabilă, decât una care va avea şi în viitor un bust impresionant. Mai mult decât atât, inteligenţa unei femei îi indică unui bărbat faptul că aceasta, la rândul ei, a avut părinţi inteligenţi şi că a fost bine îngrijită în copilările. Prin urmare, şi ea îşi va îngriji la fel de bine copiii.

Simetria trupului unei femei pare a fi şi ea extrem de importantă pentru bărbaţi. Aceasta sugerează că femeia respectivă este tânără, sănătoasă şi că are gene bune. Desigur, se mai considera că lungimea picioarelor femeii o face atractivă în ochii bărbaţilor. Însă biologul american crede că masculii nu sunt interesaţi de lungimea picioarelor unei dame, dacă acestea sunt drepte. Personal, cred că asta depinde mai degrabă de gust, iar acesta diferă de la un bărbat la altul.

Orice bărbat preferă damele care seamănă cu mama lui

Oamenii de ştiinţă finlandezi de la Universitatea din Turku au fost foarte surprinşi de o descoperire legată de modul în care bărbaţii îşi aleg partenera de viaţă.

Ei au comparat trăsăturile faciale ale participanţilor la un studiu cu cele ale părinţilor acestora şi au concluzionat că bărbaţii căsătoriţi nu semănau deloc cu taţii lor. În schimb, ei tind să se însoare cu femei care seamănă cu mamele lor. Explicaţia cercetătorilor ar fi aceea că primul şi cel mai apropiat contact pe care îl au bărbaţii în copilărie este cel cu mamele lor, iar acestea devin un soi de tipare care îi ghidează în căutarea unei soţii.

Evoluţia şi selecţia naturală ne-au programat să cautăm parteneri care provin din acelaşi grup de specie ca noi. Taţii, indiferent cât ar fi de implicaţi în viaţa propriilor fiice, nu reuşesc să le influenţeze la fel de mult, aşa încât acestea nu caută în viitorii lor parteneri de viaţă trăsături pe care să le recunoască la propriii lor taţi.

Legătura dintre mame şi fii a fost sesizată de multă vreme. Aşa-zisul „complex Oedip” este un concept teoretic important în psihanaliză îndelung dezbătut de Sigmund Freud, care susţinea că relaţia dintre un bărbat şi mama lui va juca un rol important în felul în care acesta va interacţiona ulterior cu femeile.

Surse: aici şi aici

Comments

comments

16 Comments

 1. Ana Timofte 04/06/2015
  • Javra 05/06/2015
 2. Daniel 05/06/2015
  • Javra 05/06/2015
 3. Rudolph Aspirant 05/06/2015
  • Javra 05/06/2015
   • Rudolph Aspirant 05/06/2015
    • Rudolph Aspirant 05/06/2015
    • Javra 05/06/2015
  • Rudolph Aspirant 05/06/2015
   • Javra 05/06/2015
    • Rudolph Aspirant 05/06/2015
     • Javra 05/06/2015
 4. Rudolph Aspirant 06/06/2015
 5. Ana 09/06/2015
  • Javra 09/06/2015

Leave a Reply

Read more:
Lenovo p770 dual sim

Acesta e telefonul pe care mi-l doresc. Am stat și am făcut cercetări de piață, sondaje și testări. Așa am...

E logic sa-ti pui tamplarie termopan

În urmă cu câțiva ani, m-am hotarât să-mi pun ferestre termopan. Tâmplăria vechilor ferestre ale aprtamentului meu cu 3 camere...

Dacă eşti cinstit, precis ai datorii

De ceva timp, nu te mai descuri cu cheltuielile financiare? Simţi că nu mai poţi face faţă din cauză că...

Close