Calitatea şi stilul mobilei de la StejarMasiv

masa-din-lemn-masiv-Georgia-1-1024x1024Cu puţin timp în urmă mă gândeam la obiectele din lemn pe care le am în casă. Am constatat că deţin foarte puţine astfel de lucruri. Numai o masă extensibilă cu 4 scaune pliante din lemn masiv. Ar mai fi două tocătoare, un sucitor şi câteva linguri. În cataloagele cu mobilă din lemn masiv, preţurile erau prohibitive. Am căutat pe net şi am găsit piese de mobilier din lemn foarte frumoase. M-au impresionat calitatea şi stilul mobilei de la StejarMasiv.

Pe site-ul acestui magazin am văzut piese unicat splendide, măsuţe de cafea moderne făcute pe comandă, cu scaune în acelaşi stil, o masă de consiliu impunătoare, mobilă săsească pictată manual, o combinaţie de lemn masiv cu MDF, având un preţ mai scăzut decât dacă mobilierul ar fi fost în totalitate din lemn masiv, elemente sculptate din lemn în spirală, un set Aspen de mobilă Amish sobru, un dormitor cu design german cu linii geometrice precise (nemţii, de altfel, sunt cei mai mari producători de mobilă din Europa) şi câte şi mai câte.

Mai mult decât atât, pe acest site am găsit articole interesante în care se vorbeşte deschis despre faptul că mobila făcută din PAL şi MDF nu înseamnă deloc tâmplărie, semănând mai mult cu lăcătuşeria, fiindcă nu se intervine în niciun fel în modelarea lemnului şi culoarea fibrei. Ei da, aşa este. Mobilierul meu e rece şi impersonal, lipsit de eleganţă şi stil. Când îl ating, îmi retrag repede mâna. Mobila mea, chipurile, modernă, e moartă.

Am rămas peste noapte la Doru, un vechi prieten, şi am dormit foarte bine. A doua zi de dimineaţă, am privit cu atenţie patul în care avusesem un somn atât de odihnitor. Era din lemn masiv, foarte probabil, stejar. Am mângâiat tăblia şi, iniţial, am simţit-o rece, dar imediat parcă lemnul a prins viaţă şi am avut senzaţia de căldură. Soţia mea m-a întrebat dacă m-am îndrăgostit de patul acela. Foarte serios, i-am răspuns afirmativ.

Pe StejarMasiv.ro am găsit astfel de mobilier cald, viu, de o eleganţă calmă. Pe lângă un dormitor care are un pat confortabil ca al lui Doru, am remarcat o masă din stejar auriu Georgia, cu picioare în formă de trapez, solidă, foarte modernă, dar de o eleganţă aparte. De altfel, iniţial masa fusese făcută după un concept nou, pentru un client străin.

Fusese prezentată pentru că avusese parte de o şedinţă foto foarte reuşită, iar priceperea fotografului trebuia răsplătită, dar s-au primit multe comenzi ferme pentru ea. Nu-i de mirare că mă atrage şi pe mine. Cu siguranţă, voi simţi viaţă în lemnul acestei mese deosebite.

Un artist vestit spunea că într-un bloc din marmură se ascunde o sculptură frumoasă. Sculptorul nu face altceva decât s-o descopere, înlăturând cu grijă surplusul de material. Similar, mobila din lemn masiv sălăşluieşte într-un stejar. Vedeţi cum se leagă lucrurile? Arborele are o viaţă mai lungă sau mai scurtă. Transformat în mobilier, trăieşte mai mult şi ne înfrumuseţează viaţa…

Comments

comments

3 Comments

  1. Alin 31/03/2014
  2. Ionut 31/03/2014
    • Javra 31/03/2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Vorbe de spirit despre cuplu

Din când în când vă înfăţişez lumea şi diversele ei aspecte în viziunea oamenilor de spirit, care au formulat motto-uri,...

Minciuni spuse de bărbaţi femeilor

În nişte articole anterioare am vorbit despre rolul benefic al minciunilor în dezvoltarea societăţii, dar am arătat şi ce mici...

Cât de simpatice pot fi animalele!

Un senator va propune reducerea programului de muncă, după modelul Suediei, de la opt, la şase ore pentru fiecare zi de...

Close