Câştigătoarea Masterchef 2014, Jesica, mi-a mulţumit

În 2014, am scris un articol despre câştigătoarea concursului Masterchef difuzat de ProTV. Concursul nu se transmitea în direct, ci cu o întârziere destul de mare, aşa încât, deşi telespectatorii vizionau ultimele faze ale acestuia, în realitate, se ştia deja cine câştigase marele premiu. În final, s-a impus Georgeta Jesica Zamfir. După fix un an, Jesica mi-a mulţumit pentru articolul pe care l-am scris despre reuşita ei.

Mesajul Jesicăi trimis pe e-mail sună în felul următor:

Anul trecut, după ce a apărut în presă cine va fi câşigătorul Masterchef, au preluat mulţi ştirea şi au scris în fel şi chip, mai de bine, mai de rău. Aşa de panicată eram că s-a aflat, încât citeam toate articolele apărute, chiar dacă se repetau, însă voi aţi fost singurii care aţi scris diferit şi mi-aţi rămas în suflet. Pentru asta vă mulţumesc! Nu ştiu de ce aţi făcut-o, dar aţi fost singurii care m-aţi liniştit şi aşa mi-am dat seama că mai există şi oameni care m-au perceput aşa cum sunt eu, de fapt. Multe succese să aveţi şi, încă o dată, mulţumesc!

Sigur, Jesica e obişnuită să scrie ziarele despre ea, aşa că mi s-a adresat cu unui întreg colectiv redacţional, dar în cazul de faţă autorul articolului este un singur om, un blogger care a încercat să redea, într-o manieră proprie, dar cu obiectivitate, ceea ce aflase din mass-media.

În acel articol, am scris că a fost nevoită să dea piept cu greutăţile vieţii la o vârstă la care ar fi fost normal să se joace cu păpuşile, nu să gătească pentru familia ei. Măritată fiind, a avut curajul de a pleca în necunoscut, în Spania, fiindcă în România nu-şi găsea un job pentru care să fie retribuită decent, pentru a-şi împlini visul de a urma o facultate.

La început, a lucrat ca simplă menajeră la mai multe familii din Sevilla şi, încet, încet, a învăţat şi alte lucruri, reuşind să-şi deschidă propriul magazin. După 7 ani, s-a întors în ţară, s-a înscris la Facultatea de Litere, dar şi la concursul Masterchef. Deşi tot timpul s-a temut că va fi eliminată din concurs, a strâns din dinţi, a învăţat şi a luptat pentru a-şi fructifica şansa. În cele din urmă, a reuşit să-şi împlinească şi acest vis: a câştigat concursul Masterchef şi premiul de 50.000 de euro. Bravo ei!

Pe lângă celelalte calităţi pe care le-am surprins ca toţi telespectatorii, dârzenie, curaj, altruism, optimism, am aflat astfel că Jesica ştie să fie şi recunoscătoare. N-am făcut mare lucru, iar mulţumirea ei a fost ca o rază de soare într-un peisaj tern şi obscur. Pentru asta, eu îi sunt recunoscător Jesicăi şi îi urez tot binele din lume!

Comments

comments

6 Comments

  1. Nice 24/05/2015
    • Javra 24/05/2015
  2. rebeca 25/05/2015
    • Javra 25/05/2015
  3. Ana 26/05/2015
    • Javra 26/05/2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Viaţa în reluare

Am auzit mai multe persoane afirmând acelaşi lucru: nu-mi pare rău de nimic din ce am făcut în viaţă. Nu...

Cosmonauţii au alimente iradiate şi îşi beau urina!

Peste 200 de astronauţi din 15 ţări au staţionat în ultimii 15 ani pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), care a...

Cât de nebună e lumea

La fiecare sfârşit de săptămână vă invit la Elly, gazda noastră ospitalieră, pentru a ne destinde împreună. De-a lungul timpului,...

Close