Ce bărbaţi atrag femeile?

După multe studii, cercetătorii au aflat ce fel de bărbaţi atrag femeile. Preferinţele damelor în materie bărbaţi depind strict de momentul ciclului menstrual. Femeile aflate în perioada fertilă preferă bărbaţii „macho”, cu trăsături pronunţat masculine, însă numai pentru o aventură de scurtă durată. Se ştia că damele sunt capricioase, dar abia de curând s-a aflat de ce.

Fizionomia foarte masculină, comportamentul dominant şi un anume miros al trupului atrag femeile, atunci când se află în faza de ovulaţie (fertilă) a ciclului menstrual. În mod inconştient, femeile consideră că astfel de caracteristici ar presupune o calitate mai bună a genelor. De aceea îi consideră perfecţi drept parteneri sexuali ocazionali.

Totuşi, în celelalte faze ale ciclului lunar, damele sunt atrase de bărbaţii cu caracteristici masculine mai puţin pronunţate, pe care îi socotesc mai potriviţi drept parteneri pe termen lung, fiind mai „de casă”. Astfel, preferinţele schimbătoare ale damelor nu sunt nişte simple capricii, ci se explică ştiinţific. Cercetătorii californieni au examinat timp de trei ani observaţiile a 50 de studii legate de bărbaţii care le atrag pe femei.

Sunt deja cunoscute studiile în care femeile au adulmecat tricourile purtate de bărbaţi şi au estimat gradul de atractivitate a acestora în funcţie de miros. Damele aflate în perioada fertilă a ciclului au manifestat predilecţie pentru mirosul bărbaţilor care aveau simetria facială şi corporală perfectă. Din punct de vedere biologic, aceştia ar fi parteneri sexuali de calitate mai bună. Cu ei ar face copii, pe care, însă, i-ar creşte împreună cu bărbaţi de alt tip.

Ei bine, acest comportament nu este exclusiv uman, ci s-au observat şi la alte animale modificări ale preferinţelor sexuale ale femelelor, în funcţie de fazele ciclului reproductiv. Aceste schimbări formează o strategie care face ca şansele de supravieţuire a speciei să fie maxime.

Sursa: aici

Comments

comments

5 Comments

  1. Pipera 01/03/2014
  2. Nice 01/03/2014
    • Javra 01/03/2014
  3. Cuvânta 02/03/2014
    • Javra 02/03/2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Guvernanții noștri, mai incompetenţi decât Guvernul Burkinei Faso!

Guvernului României, condus de inegalabilul politician şi strălucit strateg Victor Ponta, i s-a notat competenţa şi se află în urma...

Românii preferă dulciurile

În ultimii ani românii sunt tot mai atenţi la alimentaţia lor. Mulţi vor să mănânce sănătos, preferând alimentele bio şi fără...

Cum scap de încălţămintea din debara?

Am foarte multe perechi de încălţări, am umplut debaraua cu ei. Deunăzi am încercat să fac ordine acolo, prea erau...

Close