Ce femei preferă în realitate bărbaţii?

Conform cercetătorilor de la Universitatea din Buffalo, bărbaţilor le plac femeile mult mai inteligente decât ei înşişi, însă doar pentru relaţii ipotetice. Când trebuie să aibă o întâlnire romantică în realitate, bărbații nu mai preferă neapărat astfel de dame.

Am arătat în mai multe articole că masculii preferă femeile inteligente, nu neapărat cu forme perfecte, acestea fiind un bonus. Însă bărbaţii preferă femeile mai inteligente decât ei doar în situaţiile imaginare. Aceasta ar fi preferința ideală față de o femeie ipotetică, dar în interacţiunea reală, menţin o distanţă şi sunt mai puţin atraşi de o damă care le depăşeşte inteligenţa. Cercetătorii afirmă că, într-adevăr, opoziţiile se atrag, însă numai în anumite cazuri.

Există o diferenţă clară între abstract şi concret. Chiar dacă studiul a avut la bază atracţia sexuală, în special cea a bărbaţilor, rezultatele acestor studii ar putea servi drept material didactic în cercetarea situaţiilor interpersonale pe larg.

Echipa de cercetători de la Universitatea din Buffalo a efectuat şase studii separate, dar în același timp, la care au participat 650 de adulţi. Bărbaţii au fost expuşi unui şir de experimente, începând cu prezentarea fiecăruia dintre respondenţi a câte unui prototip de femeie inexistentă pe care acesta şi-ar dori s-o întâlnească şi finalizând cu angajarea participanţilor într-o interacţiune reală.

În toate cazurile, cât de mult le plăcea bărbaţilor de o femeie sau cât de mult se simţeau atraşi de aceasta depindea de cât de inteligentă era ea şi de cât de aproape se afla.

Vreau să subliniez fatul că cele mai multe cercetări de acest fel se fac având ca subiecți aproape exclusiv studenți la universitățile americane, fiindcă e mult mai simplu să ai un grup-țintă la îndemână, decât să te chinui să-l formezi. Cu siguranță, rezultatele oricăror studii ar fi diferite, în cazul în care respondenții n-ar fi studenți.

Cu alte cuvinte, rezultatele cercetărilor nu sunt valabile decât pentru un grup restrâns de persoane, nicidecum pentru majoritatea lor, cum se lasă să se înțeleagă. Nu mai spun că rezultatele cercetărilor diferă și de la un grup etnic la altul. Din această cauză, uneori, rezultatele unor studii se bat cap în cap, producând confuzie. Despre acest mic amănunt nu pomenesc niciodată cercetătorii.

Sursa: aici

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Secretele bărbaţilor legate de sex

Ce preferă bărbaţii în aşternut reprezintă o necunoscută pentru multe doamne. În cele ce urmează vă prezint secretele bărbaţilor legate...

Vorbe de spirit despre bețivi

Din când în când vă înfăţişez lumea şi diversele ei aspecte în viziunea oamenilor de spirit, care au formulat butade,...

Prietena mea vrea cabină de duş

Prietena mea mă bătea la cap că vrea în baie cabină de duş. I-am arătat că nu avem unde s-o...

Close