Ce le-aş face porcilor de la Enel

Am o prietenă care locuieşte de 15 ani în Paris. Ultima oară când am vorbit cu ea, eram furios pe firma la care plătesc factura de energie electrică. Într-o singură săptămână, Enel a oprit de trei ori lumina în mare parte din cartierul meu. Mi-am întrebat prietena de câte ori i s-a oprit lumina în 15 ani. Niciodată! Tocmai în “Oraşul luminii”?! Azi vei vedea ce le-aş face porcilor din conducerea Enel.

Directorul general de la Enel, italian de felul lui, n-a mai rezistat să-l înjure românii şi s-a aruncat de pe clădirea în care se află sediul firmei. Sau, poate, de teamă că urma să înfunde puşcăria. Să-l ierte Dumnezeu, că noi, muritorii de rând pe care ne-a furat ani la rândul umflându-ne facturile, cum a dovedit justiţia, slabe speranţe s-o facem! Nu s-a rezolvat nimic pentru consumatori, bineînţeles. Şi dacă am fost furaţi, ce? Crezi că ne-a despăgubit cineva? Aş! Nici calitatea serviciilor nu s-a îmbunătăţit în vreun fel.

Săptămâna trecută, într-o noapte, s-a stins lumina. Niciodată nu s-a întâmplat să fie ceva local de vină, în apartamentul meu. Am sunat la deranjamente şi o cucoană m-a întrebat cum se numeşte titularul de contract. I-am comunicat şi adresa. Cică nu găseşte numele pe care i l-am dat la adresa aceea, la care locuiesc de peste 20 de ani. Aşa că vrea codul clientului, care e specificat pe factură.

Cucoană, s-a oprit lumina în cartier, nu doar la mine în casă! Şi cum vrei să găsesc o factură, în beznă, dacă mi-aţi oprit lumina?! Oamenii ăştia sunt bolnavi! Durata estimată a repunerii în funcţiune: 4 ore! Mă rog, după o oră şi jumătate, s-a aprins lumina. La mine în casă asta a însemnat că frigiderul, televizorul şi calculatorul au reînceput să funcţioneze. După 3-4 minute, s-au oprit din nou toate. După altă jumătate de oră, iar s-au repus în funcţiune. Desigur, s-au mai oprit o dată după două minute. Apoi, în fine, furnizarea energiei electrice a reintrat în normal. Surprinzător, nu s-a ars nimic în casa mea.

După două zile, acelaşi scenariu, pe timp de zi. Iar am sunat Deranjamentele, iar nu s-a găsit titularul de contract, dar acum aveam la îndemână o factură şi i-am comunicat toate datele care mi s-au cerut pentru o defecţiune care, nota bene, nu era de la mine din casă. Din nou s-a tot aprins şi stins lumina de două, trei ori. Şi s-a făcut noapte. Aşa că s-a stins din nou lumina! A doua oară în aceeaşi zi, la distanţă de câteva ore! S-a repetat tot tipicul, începând cu dipariţia titularului de contract din evidenţa lor. Păi să nu-ţi vină să-i împuşti?!

Şi atunci mi-am amintit de Gogu, vecinul meu de palier, mare vânător şi pescar. Nu ştiu când exagerează mai mult mărimea prăzii lui: în calitate de vânător, ori de pescar. În tot cazul, are în casă semne ale pasiunii lui. I-am spus cu respect că are un instinct de criminal exacerbat şi m-a invitat şi pe mine la vânătoare. Pe mine! Păi eu nu tai un pui de găină, mi-e milă de el…

Dar după fazele cu Enelul, jur că-mi venea să-i vânez pe şefii companiei ca pe mistreţi! Şi chiar m-am gândit că m-aş putea duce cu Gogu la vânătoare. Mi-ar împrumuta el o puşcă. Atât că pleca în toiul nopţii, pe la 3. Hotărât lucru, îmi trebuie o lanternă serioasă, de vânătoare. Şi să nu dea sfântul să-mi treacă prin raza armei vreun porc de la Enel!

Update: Ieri a sunat la ușa mea un trimis de-al firmei Enel. Cică să-mi reînnoiesc contractul cu firma asta. Și a început să turuie despre așa-zisele avantaje care mă pășteau. L-am oprit cu un gest și i-am spus să-mi dea o ofertă scrisă, un material promoțional. N-avea.  Să mă uit pe site-ul lor! Ditai firma! Și adică să semnez încă un contract cu aceiași porci?

Comments

comments

5 Comments

  1. Neagu 24/03/2015
    • Javra 24/03/2015
  2. Andreea 26/03/2015
    • Javra 26/03/2015
  3. Andreea 27/03/2015

Leave a Reply

Read more:
Ce poate ridica un elefant?

Suntem mulţi cei care avem fie prieteni, fie colegi de serviciu care mai au şi o afacere care include un...

Vorbe de spirit despre Dumnezeu

Din când în când vă voi prezenta lumea şi diversele ei aspecte în viziunea oamenilor de spirit, care au formulat...

Cum devin oamenii animale

A venit repede sfârşitul săptămânii, dar şi al toamnei. Aşa că vă urez să aveţi o iarnă frumoasă, nu prea...

Close