Ce nemultumiri am fata de ferestrele mele

Ştefan e un prieten vechi care m-a vizitat acum cateva zile. E unul dintre putinii amici cu care, nu stiu cum se face, dar ajung sa discut lucruri despre stiinta, in general, sau barem niste amanunte pur tehnice. In loc sa vorbim si noi, ca baietii, despre fotbal si femei, ne repezim sa dezbatem teme mai putin interesante pentru altii. Asa si acum. Habar n-am de ce, m-am pomenit ca-i povestesc ce nemultumiri am fata de ferestrele mele.

Cum se intampla in astfel de cazuri, dupa ce si-a desfacut o cutie de bere, Stefan m-a intrebat un lucru care il interesa pe el: daca stiu ce storuri exista pe piata.

– Fanele, te intereseaza pentru tine?

– Da, baiete, ştii ce ferestre mari am. La un moment dat, ma deranjeaza lumina zilei, mai ales vara. Imi trebuie nişte jaluzele ceva…

– Aha, da, e adevarat, cel mai bine ar fi sa consulţi un site de specialitate, sunt o mulţime.

– Asa zici… Stefan isi aprinse o tigara si relua: E, cum iti spuneam, vreau sa am intuneric în casa ziua in amiaza mare.

– Fane, tu razi de mine, ma? De unde stii ca m-am interesat de jaluzele de-astea pentru tanti Smaranda? Ei, care! Tanti Smaranda aia care schioapata mereu si nu vrea un baston. Mi-a spus că mi-l pune pe spinare! Pai sigur c-o stii. Ei bine, acum vreo doua saptamani mi-a zis ca vrea sa-si pună jaluzele si m-a rugat sa ma interesez de ceva si ieftin, si bun, ceea ce vrei si tu, bag seama, nu?

– Habar n-aveam, baiete!

– Mda, asa o fi. Am facut cercetari temeinice pe piata si am dat de termopane. Am găsit o firmă la care preturile sunt mai mici decat la alte firme, fiindca se face un discount care variaza in functie de cantitate, de dimensiunea ferestrelor, de tip etc. Până la urmă, am convins-o si pe tanti Smaranda sa-si puna termopan. Uite aşa, vom beneficia de o reducere de pret.

– Suna bine! Stefan isi stinse tigara si relua: Garantie, ceva?

– Sigur! Ne spun ei cat e. Niste termopane sunt pentru o viata…

– Da, sigur. M-ai determinat sa-mi schimb planurile. Eu am ferestrele mari, ce-i drept, dar tamplaria-i veche…

Am sorbit un pic de bere si i-am raspuns cu o unda de ironie:

– Poate vrei şi tu niste ferestre ca lumea, mai intai. Apoi, vezi ce jaluzele gasesti.

– Mda. Auzi, am o singura intrebare: mai dai o bere?

Comments

comments

Leave a Reply

Read more:
Întrecere socialistă în Parlamentul României

Senatorul UNPR Constantin Popa a propus ca fiecare angajat la stat sau la firme particulare să primească în fiecare zi...

Românii sunt printre ultimii în topul fericirii

Ca la fiecare sfârşit de an, se alcătuiesc tot felul de topuri. Astfel, la finele anului trecut, un studiu realizat...

Vorbe de spirit despre fericire

Din când în când vă voi prezenta lumea şi diversele ei aspecte în viziunea oamenilor de spirit, care au formulat...

Close