Ce semnifică însemnele de pe o anvelopă

Dacă priviți cu atenție o anvelopă, veți vedea pe ea mai multe însemne. Fiecare secțiune de litere mici de pe partea laterală a unei anvelope înseamnă ceva. Acum vom vedea ce semnifică însemnele de pe o anvelopă.

Tipul de pneu

„P”-ul desemnează că anvelopa este potrivită pentru autoturisme. Alte denumiri sunt „LT” pentru camioane ușoare și „T” pentru cauciucuri temporare sau de schimb.

Lățimea

235 este lățimea cauciucului în milimetri, măsurată de la o parte laterală la cea opusă. Cum această măsură este afectată de lățimea jantei, măsurătoarea este utilă atunci când aceasta se află pe janta potrivită.

Raportul dintre înălțimea și lățimea secțiunii

Acest număr arată înălțimea anvelopei, de la bordură la partea de sus a benzii de rulare. Acest lucru este descris ca un procent din lățime. De exemplu, dacă raportul de aspect este de 75, atunci înălțimea e de 75% din lățimea sa sau 176,25 mm (0,75 x 235 = 176,25). Cu cât e mai mic raportul, cu atât mai lată e aceasta, în raport cu înălțimea sa.

Anvelopele de iarnă sau de vară, de înaltă performanță, de obicei, au un raport de aspect mai mic decât alte modele. Acest lucru se datorează faptului că produsele cu un raport de aspect inferior oferă o mai bună stabilitate laterală. Atunci când o mașină virează, forțele laterale sunt generate și anvelopa trebuie să reziste acestor forțe. Modelele cu profil inferior au pereți laterali mai scurți și mai rigizi, astfel încât acestea să reziste mai bine la forțele de virare.

Construcția

„R”-ul desemnează că anvelopa a fost fabricată cu ajutorul procesului de construcție radială. Acesta este cel mai frecvent tip de construcție al cauciucurilor. Modelele mai vechi au fost realizate cu ajutorul direcției diagonale (D) sau construcției de tip centură (B). O notă separată arată câte straturi alcătuiesc peretele lateral al pneului și banda de rulare.

Diametrul jantei

Acest număr specifică, în inci, diametrul jantei roții pentru care a fost conceput cauciucul.

Clasa de calitate

Pneurile pentru autoturisme, de asemenea, au pe ele o notă, ca parte a sistemului de notare uniform a calității anvelopelor (UTQG).

Descrierea serviciului

Descrierea serviciului constă în două lucruri:

• Indice de sarcină: Acesta este un număr care se corelează cu sarcina maximă nominală a anvelopelor. Un număr mai mare indică faptul că acestea au o capacitate de sarcină mai mare.

• Indice de viteză: Litera care urmează indicele de sarcină indică viteza maximă admisibilă pentru aceasta (atâta timp cât greutatea este la sau sub sarcina nominală).

Comments

comments

Leave a Reply

Read more:
Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări de pe Google

Atunci când nu exista măria-sa internetul, orice înțelept nu putea răspunde la chiar toate întrebările. În schimb, se putea apela...

Idei pentru realizarea unui market

Deschiderea unui magazin de tip market nu este un lucru prea usor, cel sau cei care il detin trebuie sa...

Ce ştii despre Feng Shui?

Vă mărturisesc sincer că habar n-aveam despre Feng Shui. Asta până mi-am întâlnit un prieten vechi, Silviu, pe care nu-l...

Close