Cel mai potrivit mărţişor, o bijuterie handmade

Am un prieten, Adrian, care confecţionează manual tot felul de bijuterii. Aceasta a devenit, de fapt, ocupaţia întregii sale familii, soţia şi fiica lor contribuind la dezvoltarea afacerii. Ştiam că el a început să facă mărţişoare de câţiva ani, dar a fost o surpriză să constat că îşi poate folosi îndemânarea şi fantezia pe tot parcursul anului, nu doar sezonier. Aşa am aflat că o bijuterie handmade poate fi cel mai potrivit mărţişor.

Adrian a confirmat că acesta este trendul. Am trecut de curând pe la el, fiindcă nu ne văzuserăm de multă vreme. El şi soţia lui, Anca, erau prinşi chiar cu confecţionarea mărţişoarelor. Erau înconjuraţi de mărgele și accesorii din lemn, sidef, porţelan, cartonaşe, punguţe, şnururi şi alte accesorii pentru mărțișoare. După ce Laura, fiica lor, îşi termina temele, urma să-i ajute.

Chiar mă simţeam cumva stingher, să fiu martor inactiv al muncii lor. Dar Adrian şi Anca parcă au răsuflat uşuraţi, văzându-mă. Adrian a scos la iveală câteva cutii de bere, iar Anca a pus ibricul de cafea pe foc. Adrian mi-a spus că pentru ei era sezonul mărţişoarelor şi se apucaseră de confecţionarea lor imediat după sărbătorile de iarnă.

– Ştiam că te apucaseşi să faci felicitări şi mărţişoare, dar văd că şi fetele te ajută, spusei eu.

– Ehe, eşti în urmă, băiete! Fetele au devenit mai îndemânatice decât mine! Anca, într-adevăr, la început doar m-a ajutat, dar apoi a început să-mi dea idei de noi modele de mărţişoare.

– Da, Adi, dar e o activitate sezonieră…

– Repet, eşti în urma evenimentelor, ripostă Adrian. Tot Anca mi-a sugerat să facem bijuterii de mână. Şi s-a dovedit a fi o idee foarte bună. Şi, ca să mă ajute şi mai mult, a renunţat la serviciul ei, de care oricum nu era deloc mulţumită, fiindcă avea un salariu mic.

– Aha! Şi acum câştigaţi mai bine din confecţionarea bijuteriilor, decât dacă aţi fi avut amândoi câte un salariu?

– Incomparabil. Dar cel mai important e faptul că facem ce ne place şi avem spor.

Anca reveni cu ceştile pline cu cafea şi ni se alătură.

– Pe mine una, de când facem bijuterii, cel mai mult mă satisface faptul că nu mai trebuie să mă trezesc dimineaţa la 5, ca să ajung la serviciu, spuse Anca. Plus că avem program flexibil…

– Dar de unde luaţi voi toată materia primă pentru mărţişoare şi bijuterii?

– Este o poveste mai lungă, răspunse Adrian. Când am început să căutăm accesorii pentru bijuterii, ne-am dat seama că avem nevoie de mai mulţi furnizori. Am studiat piaţa şi ne-am oprit asupra unui singur magazin online de profil. Acolo există foarte multe şi diverse materiale şi materie primă pentru cei care fac bijuterii handmade şi nu numai.

– Aşa, luăm la un preţ convenabil marfă de calitate, interveni Anca. Toate, de la un singur furnizor serios şi profesionist şi ieşim mai ieftin: bijuterii din pietre semipreţioase gata făcute (coliere, brăţări, inele, pandantive, broşe, bijuterii copii, bărbaţi şi mirese), pietre semipreţioase (mărgele pietre semipreţioase, agat, cabochon, bijuterii, ametist, cuarţ roz, cristal de stâncă, coral, jad, jasp, malachit, obsidian, ochi de tigru, opal, perle naturale etc.), mărgele din sticlă, FIMO, material metalic, ceramice etc.

– Acolo găsim şi accesorii bijuterii, completă Adrian. Adică tortiţe cercei, baze inele, cadre pandantive, şnururi, sârmă modelaj, gută etc. Dar şi ambalaje pentru bijuterii (cutiuţe, punguţe din celofan, săculeţi organza pentru mărturii, botez etc.), suporturi pentru bijuterii, unelte margelit, adezivi handmade, pastă şi accesorii FIMO…

Am plecat de la ei gândindu-mă la cât de întortocheate sunt cărările vieţii. Oare cum au ajuns un inginer pasionat de desen şi o arhitectă să trăiască din confecţionarea bijuteriilor handmade?

Comments

comments

Leave a Reply

Read more:
Luminează-ţi calea cu o lanternă tactică!

Magazinul online Totalmag este întotdeauna foarte bine aprovizionat. Din multitudinea de clienţi potriviţi pentru acest magazin, amintesc pasionaţii de airsoft,...

Recomandările săptămânii

M-am hotărât să înfiinţez o rubrică duminicală permanentă, intitulată, cel puţin momentan, „Recomandările săptămânii”, din lipsă de originalitate, în care...

M-a nenorocit mama: m-a făcut român!

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării mă determină să-i urăsc pe ţigani. Şi zău dacă aveam ceva cu ei. Dar acest...

Close