Cel mai spectaculos smartphone de pe piaţă

De curând a fost lansat, la MWC Barcelona, smartphone-ul V1 Viper S, noul vârf de lance al tehnologiei Allview din gama de dual SIM-uri. Are un ecran IPS HD de 5 inch, e slim (are numai 8,9 mm grosime şi 143 grame greutate), rulează un Android 4.3 şi e dotat cu procesorul Qualcomm Snapdragon Quad Core de 1,4 GHz şi memorie RAM de 2 GB. Fiind înzestrat cu două camere foto performante şi având o baterie de 2500 mAh, Viper S e cel mai spectaculos smartphone de pe piaţă din gama sa.

Pentru a fi mai rezistent şi rigid, şasiul intern al noului device e fabricat din magneziu. Telefonul Viper S, fabricat de Allview, principalul constructor autohton din industria IT&C, este elegant, având carcasa neagră cu inserţii de un albastru-metalic şi două capace de schimb, de culoare galbenă şi alb sidefiu, de o frumuseţe rafinată.

Display-ul generos IPS OGS de 5 inch oferă un unghi mare de vizualizare pentru detaliile multiple ale imaginilor extrem de clare, având rezoluţie HD de 1280×720 px. Ecranul este rezistent la zgârieturi, fiind protejat de Gorilla Glass 3. Paginile web se încarcă foarte repede, aplicaţiile pornesc imediat, iar cele mai noi şi sofisticate jocuri 3D rulează cu o viteză ideală, datorită procesorului Qualcomm Snapdragon Quad Core de 1,4 GHz, a memoriei RAM de 2 GB şi a soluţiei grafice Adreno™ 305 de 450 Mhz.

Camera foto principală Omnivision 12830 de 13 MP, cu Led flash, are o mulţime de funcţii. Tehnologia BSI-2 (Back Side Illumination) aplica o serie de filtre si micro lentile pe spatele suprafeţei fotosensibile, mărind sensibilitatea senzorului în caz de lumină slabă şi reproducerea culorilor, calitatea imaginilor fiind mărită. În partea frontală a telefonului se găseşte cea de-a doua cameră foto, de 5MP, care facilitează convorbirile video şi cu care se pot executa autoportrete excelente, datorită funcţiei „înfrumuseţare faţă”.

Telefonul dispune, între altele, şi de funcţiile face detection, recunoscând chipurile persoanelor pozate, precum şi eraser, pentru eliminarea elementelor nedorite din cadru. De asemenea, camera foto se declanşează automat, dacă persoana din cadru zâmbeşte sau dacă sesizează semnul victoriei. Nu în ultimul rând, trebuie amintit faptul că înregistrarea video în format H.264 are o calitate Full HD extraordinară.

De remarcat sunt şi dotările acestui device: tehnologie 3G, GPS performant, bluetooth, wi-fi direct, facilitând schimbul foarte rapid de fişiere, USB şi wi-fi display, conţinutul audio-video al telefonului putând fi transferat pe orice televizor cu port HDMI, folosind adaptorul Smart2View.

V1 Viper S este dotat cu două difuzoare pentru audiţie stereo şi amplificator audio Yamaha. Convorbirile se aud extrem de clar, datorită celor două microfoane cu funcţie de atenuare a zgomotului şi a tehnologiei HD Voice. Autonomia bateriei de 2500 mAh este de 9 ore în convorbire. Faţă de „ştie” să facă acest smartphone, preţul de 1299 lei, cu care va putea fi achiziţionat din aprilie, mi se pare excelent.

Comments

comments

4 Comments

  1. Marius Pavel 03/03/2014
  2. Dragos 28/07/2014
    • Javra 28/07/2014
      • BogdanT 29/04/2015

Leave a Reply

Read more:
Câini şi pisici

Dacă până acum am scris despre câini şi pisici, astăzi m-am hotărât să vă prezint nişte... câini şi pisici! Ah,...

Cine mă poate suna noaptea la ora 3?

Azi-noapte, aproape de ora 3, m-a sunat Ovidiu, un vechi amic. M-am şi speriat: iniţial, credeam că i s-a întâmplat...

Topul satisfacţiei sexuale pe glob

Durex a făcut un sondaj de opinie cu privire la cât de împlinite se simt din punct de vedere sexual...

Close