Confortul si calitatea hotelurilor – la tine acasa

Universul luxuriant al hotelurilor sau cel putin al unora dintre acestea este ceea de care ti-ai dori sa ai parte si acasa. Desigur ca unele elemente din unitatile de cazare pot fi si sursa de inspiratie. Un bun exemplu il reprezinta chiar gama de prosoape. Daca stii ce sa cumperi si de unde, te vei putea rasfata la tine acasa precum se intampla la un hotel.

Gama de prosoape, explicata in detalii

Prosoapele groase, dar moi – o regula destul de importanta in materie de alegere a prosoapelor se refera la puterea de absorbtie si la modul in care te simti cand le folosesti. Asa ca este de preferat sa ai parte de cele groase, insa moi. Ca si dimensiuni acestea pot varia, cele mari fiind necesare la dus spre exemplu, cele mici pentru fata si maini. Insa toate ar trebui sa aiba referinta catifelarii la atingere, fiind moi.

O simpla diferenta intre ele faci si la greutate. Prin testul simplu –  la atingere, iti poti da seama ca cele mai grele sunt si mai dense. De ce te intereseaza asta? Te va favoriza pe termen lung; densitatea fibrelor din care este realizat un prosop da rezistenta, insa si puterea de absorbtie. Asadar, trebuie sa tii cont de asta.

Evident, exista si prosoape care nu sunt 100% bumbac. Va conta foarte mult procentul bumbacului si in ce masura partea sintetica din compozitie te afecteaza – nu este placut sa te stergi si sa ramai tot cu apa pe tine. Cele mai inalt calitative sunt cele fabricate din bumbac egiptean. Desigur, trebuie tinut cont si de faptul ca un prosop precum cele de calitate din hoteluri, se usuca mai greu pe masura a cat sunt de groase. Asadar, pentru uz casnic multi merg pe ideea de bumbac insa ceva mai subtire, din motive practice si economice.

Detalii de design 

Cu siguranta ai observat cum in gama de prosoape hotel se regasesc cele brodate, cu imprimeuri si cine stie ce design-uri. Asta inseamna o nota de personalizare, ce tine de gust si de bugetul fiecaruia. Cert este ca se realizeaza pe comanda. Din magazine sau alte surse poti gasi cel mult prosoape cu nota de design la capete, acel model clasic. Insa si aici ai ceva optiuni.

Spre exemplu, stilul clasic implica linii, cel mai sofisticat poate fi un model in relief ce imita parca notele unui pian. Mici detalii pot face marile diferente.

Cat despre culori, din nou, tine de o alegere personala, de gust si de potrivirea prosoapelor in cadrul cromatic al baii. Dar, precum exemplul lenjeriilor de pat ce sunt mereu albe la hoteluri, prosoapele in unitatile de cazare sunt din aceeasi categorie. De preferat este sa optati si pentru prosoape albe, pentru ca ofera din start ideea de curatenie, atrag prin albul impecabil si deci satisfactia cand le veti folosi este una garantata. Pe asta mizeaza si hotelierii, desigur cei care detin dotari calitative.

Pentru ca experienta de confort de acasa sa fie pe masura celei dintr-un hotel, trebuie sa va dotati cu prosoape diverse.

prosoape hotel

Comments

comments

One Response

  1. Monica 03/10/2017

Leave a Reply

Read more:
Cele mai fiabile aparate de aer condiționat

Un studiu a cerut părerea a 34.000 de consumatori despre aparatele de aer condiționat cumpărate între anii 2007 și 2013. Pe...

Președintele ascultă ce spun ONG-urile, nu protestatarii

În București, s-au strâns și 25-30 de mii de oameni într-o singură zi, iar în restul țării s-au mai adunat...

Cum se alege un fotograf de nuntă

Aseară mi-am aruncat privirea pe un perete al sufrageriei, pe care trona fotografia de nuntă a părinților mei. Tatăl meu...

Close