Cum afli cele mai noi știri

Una din marile probleme cu care se confruntă societatea în secolul XXI este aceea că nu știm cum și de unde să ne informăm complet. Având însă atât de multe surse de informare, fie că este vorba despre internet, ziarele clasice sau chiar despre posturile de televiziune, oamenii sunt confuzi și nu prea știu de unde să se informeze. Nevoia de informare este însă mare, deoarece evoluția tehnologiei nu ne mai oferă absolut nicio scuză, iar celebrele cuvinte “n-am știut” nu mai sunt deloc credibile acum.

Poate că nu trebuie să știi tot ce se întâmplă în Parlamentul României sau chiar nu îți pasă de ceea ce au mai făcut echipele de fotbal în campionatele europene. Nici acestea nu reprezintă scuze, deoarece avem acum ocazia de a selecta știrile pe care dorim să le aflăm. Trebuie să știm ceea ce se petrece în jurul nostru. După cum ziceam mai sus, poate că pentru noi nu contează evenimentele sportive din alte țări, însă dorim totuși să aflăm ce se mai petrece în orașul nostru.

Se întâmplă uneori ca într-un ziar local să fie făcute anunțuri importante pe care ar trebui să le aflăm și noi numaidecât. Să ne închipuim că ești un cetățean al orașului Alba iar diseară dorești să ieși într-un local la o întâlnire. Totuși, până la ora întâlnirii localul este închis din cauza neplății unor facturi. Cât de neplăcut ar fi să ajungi în fața localului respectiv și să vezi ușa încuiată?

Astfel, pentru a evita situații neplăcute precum cea imaginată mai sus, cel mai bine ar fi urmărirea unui ziar local, în acest caz fiind vorba despre un ziar local care reușește de ani buni să adune toate informațiile importante pe care fiecare cetățean al orașului ar trebuie să le afle.

Este important să fim la curent cu fiecare știre, deoarece trebuie să știm în ce lume trăim și, atâta timp cât acum este atât de ușor să aflăm orice informație, fie deschizând un ziar online, cumpărând unul clasic pentru doar 1 leu sau deschizând un post de televiziune local, ar fi păcat să ratăm oportunitățile pe care orașul în care trăim ni le-ar putea oferi doar pentru că n-am știut de unde să obținem informaţiile de care avem nevoie.

Comments

comments

Leave a Reply

Read more:
Stickerele mi-au înfrumuseţat locuinţa!

Locuinţa mea nu mi se mai părea la fel de primitoare ca în urmă cu câţiva ani. Pereţii parcă erau...

Recomandările săptămânii

M-am hotărât să înfiinţez o rubrică duminicală permanentă, intitulată, cel puţin momentan, „Recomandările săptămânii”, din lipsă de originalitate, în care...

Cum sa ai si tu un sejur de vis?

Ce persoana nu isi doreste, odata cu sosirea impunatoare a temperaturilor ridicate din sezonul calduros, sa beneficieze alaturi de familie...

Close