Cum e sa fii tata erou

Am un prieten, Petre, care are trei copii. Pe vremea lui Ceasca, femeile care nasteau multi copii erau declarate mame eroine. Dupa ce i s-a nascut cea de-a treia odrasla, Petre e mandru nevoie mare si spune ca asteapta sa fie medaliat si recunoscut drept tata erou pentru faptele sale de vitejie. Noi, prietenii, i-am spus sa astepte sa se intoarca tovarasul la putere si, dupa ce va face ordine in tara, se va ocupa si de medalierea lui.

De cand il stiu, Petrica e intr-o cautare vesnica de cadouri potrivite. Are familie mare si vrea sa fie atent cu toate rudele. Sunt aniversari si onomastici, la toate e invitat, fiindca este un om placut si cunoaste multe lucruri interesante, e sociabil si saritor. In ce priveste copiii, toti il adora. Si nu numai ai lui, fiindca le face toate voile.

Ieri ne-am intalnit absolut intamplator si m-am bucurat sa-l revad. Si ce credeti ca facea Petrica? Bineinteles, alerga dupa niste cadouri pe care vrea sa le daruiasca de Pasti.

– Stii si tu cum e, trebuie sa intampini imbracat cu ceva nou Invierea Domnului, asa ca acum fug in stanga si-n dreapta dupa ceva vesminte, daca tot sunt tata erou.

– Pai bine ma, Petrica, de ce nu folosesti calculatorul? Da-l la o parte pe fiul tau cel mare si cauta niscai magazine online!

– Da, pentru unii asta este o solutie, dar nu si pentru mine. Eu trebuie sa apreciez nu numai dupa numar ceva de imbracat, ci si ochiometric. Si apoi, vreau sa pipai materialul, ori, pe monitor, n-am reusit sa fac asta…

– Hai, lasa-ma! Deci degeaba exista jde mii de site-uri, ca tu vrei sa pipai tot ce cumperi?

– Aa, nu! Uite, sunt unele lucruri pe care le cumpar de pe net…

– Cum ar fi? am insistat eu.

– Ei, destule lucruri. De pilda, produsele electronice, cartile, mai multe…

– Zau? l-am intrebat eu, neincrezator. Uite, dupa Pasti urmeaza Ziua Copilului. Sunt sigur ca o sa cumperi nu numai dulciuri, ci si o multime de jucarii. In ce magazin le cauti?

– Ehe, baiete, sunt deja versat in cumpararea jucariilor de pe net! O sa vezi tu, cand devii tata, cum e.

Cand ne-am despartit, ramasesem in minte cu gandul sa-i caut si nepotelului meu, baietelul surorii mele, o zdranganea, ceva… Si, da, ceva de imbracat…

Comments

comments

8 Comments

 1. Călin 30/04/2013
  • Javra 30/04/2013
 2. elly weiss 02/05/2013
  • elly weiss 02/05/2013
  • Javra 02/05/2013
 3. Aurora Georgescu 26/04/2014
  • Javra 26/04/2014
 4. Aurora Georgescu 05/05/2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Declarații de dragoste

Astăzi vă prezint câteva dintre cele mai frumoase declarații de dragoste scrise de poeți și romancieri, de persoane cunoscute și...

Sex în trei cu surprize

Am un vechi prieten, Dan, care îmi spusese mai demult oful lui: nu făcuse niciodată sex în trei şi tare...

Suntem fericiți în timpul micului dejun

Cercetătorii de pe alte meleaguri se căznesc să afle fel şi fel de lucruri. De curând aţi putut vedea când...

Close