Cum se alege un fotograf de nuntă

Aseară mi-am aruncat privirea pe un perete al sufrageriei, pe care trona fotografia de nuntă a părinților mei. Tatăl meu mă privea solemn și scrutător, de parcă ar fi vrut să spună: „Vezi, așa se face”. Mama avea un ușor zâmbet. Mă întreb câte rochii de mireasă a probat. Probabil, nu prea multe, n-au fost niste oameni avuți. Tata mi-a zis odată: „Când am luat-o, mama ta era cea mai frumoasă fată din cartier, poate chiar din întregul oraș”. Așa cum și-a ales mireasa, și-ar fi ales și un fotograf de nuntă: cu dragoste…

Între un fotograf de nuntă și subiectul pozelor sale trebuie să se nască un sentiment asemănător dragostei și încrederii. Acea poză de pe perete a constituit un imbold: m-am apucat să fac ordine în bibliotecă. Printre multe altele, acolo țin și albumele cu poze. Am început să le răsfoiesc. Sigur, pozele sunt puse într-o ordine cât de cât cronologică. Am deschis un album undeva, la jumătate. Într-o fotografie, eram la Lacul Roșu, încadrat de părinți. Poza era alb-negru. Cred că, dacă răscolesc bine, găsesc și aparatul foto folosit.

Părinții mei strânseseră ban cu ban, timp de un an de zile, pentru a avea o sumă decentă cu care își puteau petrece concediul de odihnă într-o stațiune oarecare. Acum, multe dintre acele stațiuni sunt închise. Nu cred în lozinca „lipsa de fonduri”, pentru a explica ce este de neexplicat: uciderea turismului românesc. Dar asta-i altă poveste…

Desigur, am dat și de fotografiile de nuntă ale părinților mei. Totul era ușor desuet și priveam pozele cu nostalgie. Mă întreb cum ar fi fost îmbrăcați în ziua de azi, pentru un astfel de eveniment. Probabil că tata ar fi dat căutare pe Google și ar fi găsit serviciile unui fotograf profesionist pe un site cu informații utile pentru cei care doresc servicii foto. Mi-ar fi plăcut s-o văd pe mama împingându-l de la spate, spunându-i:

– Accesează website-ul și ia de acolo cel mai bun fotograf pentru nuntă! Doar o dată în viață mă mărit și vreau să avem parte de fotografii de calitate.

Acolo ar fi avut de unde alege rochia viselor ei de fecioară, o ținută vaporoasă, sprințară, care ar fi făcut-o să pară că plutește. Sau, poate, o rochie de mireasă cu totul altfel, mai plină, trufașă, care ar fi făcut-o să pară o regină. Oricum, ar fi ținut cont de ședinta foto de nuntă. Cu siguranță, tata ar fi luat foarte în serios ședința foto.

Nu știu dacă mama și-ar fi cumpărat o rochie de mireasă prin internet, fără s-o atingă, și ar fi plătit-o cu cardul, cum se poartă acum. De neînchipuit! Sau, parcă poți să știi? Părinții mei m-au mai surprins.

Comments

comments

2 Comments

  1. Andreea 02/03/2015
    • Javra 02/03/2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
5 moduri de a-ți accesoriza ținuta cu brățări

În ciuda faptului că multe persoane au eliminat de mult timp brățările din cutia lor cu bijuterii, în ultimii ani,...

Vorbe de spirit despre căsătorie

Din când în când vă voi prezenta lumea şi diversele ei aspecte în viziunea oamenilor de spirit, care au formulat...

Ne costă 500 de lei doar alimentele de Paști!

Conform unor calcule care au ținut cont, între altele, de prețul produselor alimentare și de salariul mediu, în acest an...

Close