Damele influenţează comportamentul bărbaţilor

Relaţiile formate între bărbaţi şi femei sunt foarte complexe, iar existenţa cunoştinţelor precum şi a rudelor de sex feminin influenţează extrem de mult comportamentul bărbaţilor, şi în societate, şi la lucru, şi acasă. Femeile nu fac nimic deosebit pentru a determina această stare de lucruri şi, de obicei, nici nu sunt conştiente de efectul determinant pe care îl au asupra bărbaţilor.

Cert e faptul că damele influenţează bărbaţii fără să vrea, după unii în bine, după alţii în rău. Vă prezint mai jos concluziile unor studii efectuate în ultimii trei ani.

Şeful care devine tatăl unui băiat, de obicei, este tentat să acorde salarii mai mici tuturor angajaţilor, însă remunerări mai mari pentru sine. Acest efect n-a fost observat şi în cazul în care are o fiică. Pe de altă parte, şefii care devin taţii unor fete îşi remunerează mai bine angajaţii şi, de obicei, le oferă femeilor din subordine măriri de salariu mai semnificative.

Bărbaţii care au fiice nu prea mai sunt de acord cu afirmaţii de genul „locul femeii este la cratiţă” şi admit că şi bărbaţii ar putea să spele vasele şi să facă alte treburi casnice.

Bărbaţii care au surori se manifestă exact pe dos. Îndeobşte, ei sunt mai conservatori şi nu prea sunt dispuşi să ajute femeile în gospodărie.

Bărbaţii care au partenere casnice se comportă la fel. Şi ei cred că locul femeii este acasă şi acceptă cu greutate să se angajeze într-o firmă condusă de o femeie. De altfel, dacă sunt şefi, aceştia refuză adesea să promoveze femeile calificate pentru o funcţie superioară ierarhic.

Bărbaţii care lucrează alături de femei, cel mai adesea, sunt stimulaţi să aibă o viziune egalitară la ei acasă.

Bărbaţii care îşi schimbă locul de muncă, trecând dintr-un domeniu profesional condus de bărbaţi într-unul coordonat de femei, sunt mai dispuşi ca, acasă, să ajute mai mult la treburile casnice.

Bărbaţii cu câştiguri mai mici decât partenerele le ajută, totuşi, mai puţin în gospodărie decât o fac cei care au salariul mai bun decât soţiile lor.

Acum, spuneţi voi dacă femeile au o influenţă pozitivă sau negativă asupra bărbaţilor cu care interacţionează. Vă reamintesc faptul că ele n-au nicio intenţie de a-i schimba într-un fel sau altul.

Sursa: aici

Comments

comments

10 Comments

 1. Laura C. 04/01/2014
 2. Laura C. 04/01/2014
  • Javra 04/01/2014
 3. Zina 04/01/2014
  • Javra 04/01/2014
 4. Rudolph Aspirant 06/01/2014
 5. Nice 07/01/2014
  • Javra 07/01/2014
 6. elly weiss 16/01/2014
  • Javra 16/01/2014

Leave a Reply

Read more:
De ce vreau o casă din lemn?

Fratele meu, Iuliu, şi cu mine vrem să ne facem o casă de vacanţă la munte, unde avem un petic...

Muscate la ferestre si holuri bine amenajate, „ingredientele” unei atmosfere placute

Ingrijirea muscatelor  si amenajarea holului  sunt doua aspecte care ii preocupa pe cei care doresc sa creeze o atmosfera intima...

Magia dansului e pretutindeni

Adesea mi se întâmplă să merg în club alături de prieteni şi să-mi dau seama că doar noi, fetele, dansăm....

Close