De ce le oferim cadouri partenerilor de afaceri?

Cum am nevoie de oameni harnici la firma mea de echipamente electrice și electronice, i-am oferit un loc de muncă prietenului meu, Costel. M-am plimbat cu el din birou în birou, pentru a-l prezenta și pentru a-i explica amănunte despre postul său. Ne-am oprit în biroul de marketing, fiindcă tocmai venise comanda de cadouri de la GiftIdea. I-am spus lui Costel de ce am alocat o sumă pentru acele cadouri destinate partenerilor de afaceri.

Noul meu angajat s-a uitat la coșurile de la GiftIdea și m-a întrebat dacă un astfel de cadou poate fi socotit mită. Credeam că glumește:

– Ce mită, Costele?! Tu lucrezi la Fisc? Numai cei de acolo creadeau că dacă-i duci unei doctorițe un buchet de flori, o mituiești…

– Stai, frate, definiția de dicționar a mitei este oferirea de foloase necuvenite…

– Așa, așa! Costele, până și Fiscul înțelege acum că partenerii de afaceri nu sunt doar niște entități juridice cărora le emitem sau de la care primim facturi, ci persoane cu care avem relații de serviciu, dar și sociale și datorită cărora activitățile noastre comerciale pot fi armonioase.

– Adevărat, cu unii te și împrietenești și vă întâlniți în afara serviciului…

– Ha, ha! Și dacă mă servesc cu o cafea, nu încearcă să mă mituiască, râsei eu. A oferi un cadou cu ocazia unor sărbători mari, e o modalitate de a ne exprima respectul și mulțumirea pentru eforturile depuse de parteneri, împreună cu care am lucrat și cu care dorim să colaborăm mai departe.

– Și ce sărbători se apropie?

– Eh, Costele! Moș Nicolae, apoi Moș Crăciun, Revelionul… Nu mai spun că pentru unii și Black Friday a devenit o sărbătoare. E drept, de import, dar 18 noiembrie e o dată importantă și pentru cumpărători, și pentru vânzători.

– Bine, dar văd coșurile astea frumos ambalate.

– Pe vremuri, se ofereau partenerilor și salariaților calendare, agende, rechizite, așa ceva. Mai nou, se împart cadouri pentru copiii angajatilor

– Aha! exclamă Costel, cu satisfacție, deci astfel de cadouri pentru copiii salariatilor ajung și la mine!

– Bineînțeles!

– Sunt cadouri de Craciun pentru copiii angajatilor, nicidecum pentru salariații înșiși. Îi atingeți la coarda sensibilă…

– Nu asta urmărim, deși printre acele cadouri de Mos Nicolae pentru copii sunt multe dulciuri. Așa obișnuim. Pentru a fi și mai clari cui le oferim, GiftIdea, furnizorul nostru, poate personaliza astfel de pachete cadou de Mos Nicolae și cutii cadouri pentru copii, fiindcă sărbătorile de iarnă sunt bucuria celor mici.

– Numai la GiftIdea faceți comandă?

– Da, colaborăm excelent de multă vreme cu acest furnizor de elită, care face coșuri cu cadouri frumoase pentru orice buget. De altfel, prețurile practicate sunt mai mici decât ai crede. Până pe 15 noiembrie prețurile sunt mai mici cu 5%.

– În ce constă astfel de cadouri pentru copii mici?

– Depinde de buget, cum îți spuneam. Uite, Minibox conține 8 produse: ruladă cu cremă de alune, o acadea Chupa Chups, arahide în ciocolată M&M’s, napolitană Mojo, prăjitură Midi Tiramisu, baton de ciocolată Milky Way, ou ciocolată cu surprize ANL, jeleuri Yummy Gummy, toate puse frumos într-o cutie cadou din carton cu design pentru copii.

– Văd că există și cadouri cu mai multe produse.

– Da, de exemplu, Santa’s on Bike are 17 produse alese cu atenție și bun-gust, între care ou Kinder, cremă de ciocolată Nutella, bomboane Rafaello, batoane Snikers, Lion, Twix și Mars, praline de ciocolată Heidi, biscuiți, prăjitură etc. Sigur, și prețul e mai mare.

– Dar la Gift Idea sunt numai cadouri pentru copii baieti si fete?

– Nu! GiftIdea ne oferă cele mai tari idei de cadouri extraordinare. Uită-te în catalogul online coșuri Crăciun 2016! Coșurile tradiționale conțin și vin, țuică sau lichior. În afara sărbătorilor de iarnă și a zilelor de 1 și 8 martie, ocazii bune pentru a le oferi angajaților cadouri sunt și aniversările firmei.

– Coșurile cadou sunt gata făcute și alegi ce dorești?

– Da, dar nu numai. Spunem ce să conțină pachetele, ce buget avem, iar Gift Idea ne va trimite o ofertă cu propuneri, la cele mai avantajoase prețuri. Iar gama de produse din componența acestor pachete dulciuri Craciun nu se limitează la cele de pe site.

– Aha! Și în cât timp ajung cadourile?

– Gift Idea livrează cadouri în toată țara în 48-72 de ore de la confirmarea plății. Transportul e gratuit în București și Ilfov, iar în țară, contra cost. Coșurile cadou corporate sunt ambalate în cutii de carton, pentru siguranța transportului. Dar destul despre cadouri, Costică! Plecăm de aici, să vorbim și despre atribuțiile tale de serviciu…

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Vorbe de spirit despre gândire

Din când în când vă voi prezenta lumea şi diversele ei aspecte în viziunea oamenilor de spirit, care au formulat...

Adolescenţii americani caută noi senzaţii tari

În căutare frenetică de senzaţii tari, adolescenţii din Statele Unite se pare că nu sunt mulţumiţi doar cu alcoolulul şi...

Aruncăm câte 100 kg de mâncare anual!

Fiecare român aruncă la gunoi cam 100 de kg de mâncare într-un an. De fiecare dată când intrăm într-un magazin...

Close