De Paști, sună alarmele în toată țara!

Pentru a nu ne tihni cumva sărbătorile pascale, autoritățile au hotărât ca începând cu ultima zi de Paști, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) să testeze săptămâna viitoare ALARMELE pentru situaţii de urgenţă. Sirenele vor suna pe tot cuprinsul României, între orele 10 şi 15, timp de patru zile consecutive.

Din rațiuni care îmi scapă, autoritățile vor neapărat să ne strice sărbătorile. Dacă situația internațională o cerea, fiind iminent un război în care să fie angrenată România, nu avea niciun rost să se programeze cu o săptămână înainte acest exercițiu. Trebuia să înceapă de urgență, cu o singură zi răgaz, pentru anunțarea populației. Se știe că apelul la calm este lansat în caz de pericol colectiv și mai mult înspăimântă cetățenii.

În ciuda comunicatului, mii de oameni vor fi panicați, crezând că a început al treilea război mondial sau, oricum, țara noastră este atactă de dușmani. Nu vor ști ce să facă mai întâi și destui vor lua drumul pribegiei, undeva spre munții cei mai apropiați. Decizia pare prea puțin gândită, chiar dacă e bine să se verifice buna funcționare a sirenelor.

Numai că totul trebuia să înceapă mai devreme sau măcar o zi după Paști. Iar funcționarea alarmelor trebuia să fie verificată în etape, pe județe, în zile diferite. Separarea Bucureștiului de celelalte localități ale României e și ea prostească, din moment ce toți cetățenii patriei au aceleași ouă, și-n Băicoi, și-n Capitală. De asemenea, nu se oferă destule amănunte lămuritoare. Oricum, vă prezint comunicatul prezentat pe Facebook:

„Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că, în intervalul 18-21 aprilie, începe cel mai amplu exerciţiu de testare a sirenelor care anunţă situaţiile de urgenţă.

Săptămâna viitoare, între 18 si 21 aprilie, începe cel mai amplu exerciţiu de testare a sirenelor care anunţă situaţiile de urgenţă. De-a lungul celor patru zile, sirenele vor suna alternativ, în Capitală şi în judeţele ţării, între orele 10-15″, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Facebook.

Va fi verificat modul de funcționare a sirenelor din toată țara.

Locuitorii Capitalei și cei din județele țării vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-15.00.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informațiile autorităților.

Exercițiul are ca scop testarea și verificarea sistemelor de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de urgență”.

Sursa: aici

Comments

comments

Leave a Reply

Read more:
Cum se cară un pian pe scări?

Am un amic, Ilie, care şi-a vândut două apartamente din Bucureşti, unul, cu două, celălalt cu trei camere, la etajele...

Vorbe de spirit despre fotbal

Din când în când vă înfăţişez lumea şi diversele ei aspecte în viziunea oamenilor de spirit, care au formulat motto-uri,...

Vorbe de spirit despre femei, bărbaţi şi copii

Din când în când vă voi prezenta lumea şi diversele aspecte referitoare la aceasta în viziunea oamenilor de spirit, care...

Close