Desenele animate, mai violente decât restul filmelor!

Un recent studiu britanic a arătat că desenele animate pentru copii sunt mai violente decât filmele pentru maturi, iar protagoniştii lor riscă de 3 ori mai mult să fie ucise. Personajele principale din desenele animate prezintă un risc de 2,5 ori mai mare de a muri în comparaţie cu cele din restul filmelor şi de aproape 3 ori mai mare de a fi omorâte.

Studiul, publicat în British Medical Journal, a arătat că moartea unui personaj principal intervine în două treimi dintre cazuri în desenele animate pentru copii, în timp ce acest lucru se întâmplă doar în jumătate din totalul filmelor destinate spectatorilor trecuţi de 18 ani.

Autorii studiului au declarat că, în loc să fie alternative inofensive şi mai blânde ale unor filme de groază şi ale unor drame, desenele animate pentru copii sunt, de fapt, un focar de crime şi de dezordine. Ei au trecut în revistă desene animate de succes, de la Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, apărut în 1937, la Regatul de gheaţă/ Frozen, făcut în 2013.

Apoi, au comparat ratele de mortalitate ale personajelor importante din aceste filme cu conţinuturile a două filme pentru publicul matur cu mare succes în aceiaşi ani, excluzând acele filme de acţiune şi de aventuri care fuseseră concepute special pentru a fi şi pe gustul copiilor. Ei bine, autorii studiului au remarcat faptul că părinţii personajelor principale prezintă un risc de 5 ori mai mare de a muri în desenele animate pentru copii!

Evantaiul de decese marcante este foarte larg: unele personaje principale sunt ucise prin împuşcare în Bambi, Pocahontas şi Peter Pan, cu arme albe în Mica sirenă şi Frumoasa din pădurea adormită sau îşi pierd viaţa în urma atacurilor unor animale în Tarzan şi În căutarea lui Nemo.

Filmele care aduc în prim-plan maşini şi jucării au fost excluse din acest studiu, întrucât nu s-a putut putut determina dacă ideea şi conceptul de moarte pot fi aplicate protagoniştilor acestora. Studiul nu a determinat dacă nivelul de violenţă a crescut după 1937, când a fost lansat desenul animat Albă ca Zăpada, în care regina cea rea moare căzând de pe o faleză, după ce fusese urmărită de piticii furioşi.Imagini-Alba-ca-Zapada-cei-7-pitici-si-printul-15

Sursa: aici

Comments

comments

4 Comments

  1. Rudolph Aspirant 02/09/2015
    • Rudolph Aspirant 02/09/2015
      • Javra 02/09/2015
    • Javra 02/09/2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Asiguraţi-vă făcând economie de timp şi bani!

Pe un site am găsit un centralizator al ofertelor de asigurare ale diverşilor brokeri de pe piaţă şi am reuşit...

Ura! S-a reluat Operaţiunea Bordura!

De-o vreme încoace, în fiecare dimineaţă sunt trezit de sunetele melodioase ale unui picamăr necăjit rău. Vă daţi seama cu...

Ce le-aş face porcilor de la Enel

Am o prietenă care locuieşte de 15 ani în Paris. Ultima oară când am vorbit cu ea, eram furios pe...

Close