Domeniu propriu şi hosting de calitate

Ceea ce învaţă inerent orice persoană care îşi deschide un blog sau un site este legat de domeniul propriu şi de găzduirea web profesionistă. Pentru a veni în ajutorul începătorilor, în cele ce urmează voi vorbi despre importanţa unui domeniu propriu şi a unui hosting de calitate.

Recent am citit unele lucruri foarte interesante despre o firmă care oferă de 10 ani servicii complete de găzduire web (hosting), înregistrare, dar şi transfer de domenii şi găzduire email. În atâţia ani de activitate, firma şi-a perfecţionat metodele de lucru, ceea ce, bineînţeles, se oglindeşte în calitatea ireproşabilă a serviciilor pe care le oferă.

Ori este foarte important să ai hosting sigur, fiindcă blogul sau site-ul tău nu poate fi suspendat pe neaşteptate, căci beneficiezi de numele şi seriozitatea furnizorului, care ştie să-ţi respecte drepturile de consumator, care ai preplătit pentru nişte servicii. Iar acum drepturile consumatorilor nu mai sunt bagatelizate, cum se întâmpla până nu demult.

De aceea mi-a atras atenţia oferta firmei care este partener acreditat RoTLD pentru înregistrarea domeniilor „.ro”, asigurând astfel înregistrarea rapidă şi siguranţa datelor. De asemenea, site-ul oricărui client va fi întotdeauna disponibil, iar datele sale, mereu protejate. În plus, serviciile acesteia mi se par foarte accesibile. Se oferă 25% reducere la înregistrarea noilor domenii web .ro.

Pe de altă parte, este extrem de important să ai şi un domeniu propriu. Trebuie să ţii cont de faptul că domeniul poate fi considerat un brand, dacă ştii să ţi-l construieşti pas cu pas şi dacă, prin intermediul acestuia, transmiţi informaţii şi oferte de calitate. Un domeniu gratuit, cum ar fi blogspot sau wordpress, nu poate avea nici pe departe un impact atât de mare ca un domeniu propriu.

Mai mult decât atât, dacă dintr-o eroare oarecare se pierd ultimele tale postări de pe blog, dacă ai un domeniu propriu, cu siguranţă, le poţi recupera integral, pe când în cazul unui domeniu gratuit, nu ţi se garantează acest lucru. Personal chiar m-am izbit de această problemă şi m-am văzut nevoit să renunţ la domeniul gratuit. Ştii cum se spune, din greşeli înveţi, aşa că e bine să ai grijă să faci cât mai multe…

Desigur, există tot felul de reguli cu privire la alegerea unui nume bun de domeniu. Una dintre aceste reguli ar fi să-ţi alegi un domeniu web legat de numele afacerii de care te ocupi. Dar ce domeniu să alegi, .com, .ro, .net, .info, .eu sau care? Şi aici ar fi mult de discutat, dar subiectul merită să fie prezentat separat pe larg. Notez aici doar că, pentru o afacere, se pretează bine, în general, domeniul .com.

Pe de altă parte, dacă afacerea ta se adreseaza românilor, ar trebui să studiezi posibilitatea de a cumpăra un domeniu .ro, care se plăteşte o singură dată, şi nu în fiecare an, precum domeniile .com, .net etc. Dar nu-i exclusă nici această posibilitate în viitor.

Comments

comments

2 Comments

  1. alex 14/04/2015
    • Javra 14/04/2015

Leave a Reply

Read more:
Activitatea febrilă a liceenilor

Iată că a venit din nou weekend-ul, iar eu nu ştiu cum de a trecut atât de repede timpul! S-au...

Sunteţi mulţumiţi la locul vostru de muncă?

Sunt multe cauze pentru care nu sunteţi mulţumiţi la locul vostru de muncă. Unora dintre voi nu le place ce...

Un magazin în care stăpân e clientul

Firma Neramo Distribution SRL este specializată în comercializarea de echipament tactic pentru ofiţeri de poliţie, jandarmi, militari şi nu numai....

Close