Există tratamente dentare fără dureri

Întotdeauna mi-a fost o frică teribilă de medicul dentist. În copiărie am fost traumatizat de stomatologi nepricepuţi, care au făcut ca sesiunile de tratament să fie o adevărată tortură. Dacă văd trusa unui stomatolog, mă înfior la gândul că va urma ceva cumplit. Instinctiv, mi-e teamă de dentist chiar şi acum, la maturitate. Acum să gândim raţional: oare există tratamente dentare fără dureri? Un amic dentist m-a asigurat că răspunsul e afirmativ.

Am nevoie de un implant dentar. Mi s-a spus că exact pentru pacienţi anxioşi ca mine există un tratament pregătitor intervenţiei chirugicale. Prin inhalosedare mi se administrează un amestec gazos alcătuit din protoxid de azot şi oxigen (funny gas). Nu simţi nicio durere, parcă ai fi adormit, dar rămâi conştient şi poţi colabora cu stomatologul. Și mi-am rezolvat problema la el. Nu-i știam exact adresa, dar am căutat și l-am găsit imediat.

Poţi răspunde la întrebări, dar nu mai auzi altceva. Nu percepi mirosuri şi nici durere. Ai o senzaţie de plutire, de parcă ai visa cu ochii deschişi. Inhalarea de gaz ilariant conştientă se realizează prin intermediul unei măşti micuţe. La sfârştiul tratamentului, ţi se administrează oxigen şi te trezeşti remontat, putându-ţi relua activitatea obişnuită.

Mai există şi analgosedarea intravenoasă, recomandabilă persoanelor extrem de anxioase. Prin această tehnică, adormi şi ţi se anihilează reflexele de apărare, după ce ţi se injectează în venă o substanţă analgezică. După ce te trezeşti, nu-ţi aminteşti nimic din timpul şedinţei de tratament.

Amicul meu m-a îndrumat spre o clinică de stomatologie. Aici te poţi relaxa într-o cameră de aşteptare confortabilă. Stomatologii încearcă să nu te facă să aştepţi mult. Sunt două camere de tratament. Ei da, nu par a fi camere de tortură.

Stomatologii de aici sunt specializaţi în tratamente fără durere şi fără stres. Teama de tratamentele stomatologice ar trebui să nu mai constituie o problemă nici măcar pentru mine. Sunt asigurat că prin practicile lor de tratament moderne mă pot vindeca mai repede şi voi simţi ulterior mai puţină durere. Foarte important e şi faptul că preţul este rezonabil. Îmi place ce aud!

Comments

comments

8 Comments

 1. elly weiss 17/12/2014
  • javra 17/12/2014
 2. Cris 18/12/2014
  • javra 18/12/2014
 3. Alexandra Cristea 18/12/2014
  • javra 18/12/2014
 4. Cris 18/12/2014
  • javra 19/12/2014

Leave a Reply

Read more:
Sisteme solare de producere a energiei pentru nevoile casnice

Noi, românii, începem să fim tot mai conștienți că trebuie să utilizăm surse de energie neconvenționale, dacă dorim să protejăm...

De ce să cumperi rochii de seară de pe internet

Cumpărăturile online au evoluat foarte mult în ultima perioadă. Primele produse care au început să fie comercializate au fost cele...

Vorbe de spirit despre jocurile de noroc

Din când în când vă înfăţişez lumea şi diversele ei aspecte în viziunea oamenilor de spirit, care au formulat motto-uri,...

Close