Facebook are limbă de lemn

Mi-a fost restricționat accesul la unele funcții ale Facebook, care mi-a atras atenția că asta va dura 4 zile. E prima oară când Facebook îmi comunică explicit acțiunile împotriva contului meu. Până acum, nu se complicau: făceau mârșăvii și tăceau. Acum cel puțin aflu ce anume cred ei că ar constitui o greșeală ori un abuz. Și mi-au scris, ușor agramat, cu limbă de lemn:

Ţi-a fost restricţionat temporar accesul la funcţia de înscrierea şi postarea în grupuri până pe…

Inboxul de asistenţă este locul în care:

– primeşti actualizări despre lucrurile pe care le-ai raportat,

– verifici şi răspunzi la mesajele de la Echipa de ajutor.

– vezi mesaje importante despre contul tău.

Blocări

Facebook a implementat politici prin care se dorește stoparea comportamentelor pe care alte persoane le-ar putea considera deranjante sau abuzive. Dacă îți este blocat contul, vei putea totuși să te conectezi la Facebook, dar este posibil să nu poți folosi funcții.

Din respect pentru cititori, am corectat imperfecțiunile de limbaj și public textul trimis, fiindcă îi interesează și pe alți bloggeri. E ciudat că o rețea din timpurile noastre folosește limba socialiștilor de acum peste 30 de ani.

Vezi bine, „alții” ar putea fi deranjați de faptele mele. Sigur, n-am furat, n-am dat sau luat mită, n-am violat, n-am omorât, n-am plagiat în vreo teză de doctorat, nu sunt politician, n-am făptuit nimic condamnabil, dar sunt vinovat că am postat un articol sau o poză care n-a fost pe placul vreunui tolomac.

Nu știi cine e cel deranjat că tu ai ce posta, în timp ce el, nu. Deci dacă el, unul dintre „alții”, n-are nimic de comunicat, trebuie să taci și tu, ca să nu-l deranjezi. Nu-i așa?

Mi-a fost blocată capacitatea de a folosi o funcție (de exemplu: trimiterea de mesaje, etichetarea conținutului, încărcarea de fotografii).

Facebook vorbește în numele meu, cum vedeți. Poate, ai trimis prea multe mesaje, dar Facebook nu specifică numărul permis de trimiteri de acest gen. Nu poți ști ce înseamnă abuz.

De ce nu mai pot trimite cereri de prietenie?

De ce nu mai pot trimite mesaje?

Facebook a implementat politici prin care se dorește stoparea comportamentelor pe care alte persoane le-ar putea considera deranjante sau abuzive. Am considerat că ai folosit o funcție într-un mod care poate fi considerat abuziv, chiar dacă nu aceasta a fost intenția ta.

Facebook se repetă, crezând că și noi suntem niște tolomaci. Probabil că de asta ne și tutuiește, de parcă am fi studiat împreună marxism-leninismul.

Aspecte de reținut despre blocare:

– blocările sunt temporare și pot dura câteva ore sau câteva zile;

– nu putem anula această blocare, indiferent de motiv.

Pentru a preveni blocările pe viitor, te rugăm să folosești aceste funcții mai rar sau să nu mai întreprinzi aceste acțiuni (de exemplu, trimite mai puține mesaje zilnic, etichetează doar persoanele care chiar apar în fotografii, invită doar persoanele despre care știi că ar fi interesate să participe la evenimente). În caz contrar, contul tău ar putea fi dezactivat definitiv.

Facebook a spus esența: nu poate anula blocarea. De ce? Fiindcă e impotent!

Află mai multe despre tipurile de blocări folosite de obicei:

– blocarea cererilor de prietenie,

– blocarea trimiterii de mesaje.

Pentru mai multe informații despre politicile noastre, te rugăm să consulți Standardele comunității Facebook

Voi publica separat doar un extras din acest text, fiind tare stufos și descurajează lecturarea lui.

De ce nu mai pot trimite cereri de prietenie?

Dacă a fost blocată funcția de trimitere a cererilor de prietenie pentru contul tău, este posibil ca acest lucru să se fi întâmplat deoarece ai trimis cereri care nu au primit răspuns sau care au fost marcate ca nedorite. Pe viitor, îți recomandăm să trimiți cereri de prietenie doar persoanelor cu care ai o legătură în viața reală (cum ar fi prietenii, familia, colegii de serviciu sau cei de clasă). Asigură-te că folosești numele tău din viața de zi cu zi, pentru a-i ajuta pe cei cărora le trimiți cereri de prietenie să te recunoască.

Știam că avem de-a face cu o rețea de socializare, nu cu un azil în care trebuie să mergem tiptil, ca să nu deranjăm tolomacii îndobitociți de socialism.

Dacă dorești să vezi noutățile postate de persoanele pe care le consideri interesante, dar pe care nu le cunoști personal (de exemplu: jurnaliști, persoane publice, personalități politice), poți să le urmărești activitățile, în loc să le trimiți cereri de prietenie.

Notă: cât timp este blocată funcția de trimitere a cererilor de prietenie, vei putea să folosești în continuare restul funcțiilor Facebook.

Acest articol se referă la folosirea mesajelor pe Facebook. Pentru ajutor în legătură cu aplicația Messenger sau cu site-ul messenger.com, vizitează Centrul de ajutor pentru Messenger.

Dacă nu mai poți trimite mesaje pe Facebook temporar, este posibil ca acest lucru să se fi întâmplat deoarece ai trimis foarte multe mesaje într-un interval scurt de timp sau deoarece mesajele tale au fost marcate ca fiind nedorite.

A trecut timpul socialismului biruitor, suntem în altă epocă. Azi putem spune că tovarășul Lenin era bisexual: și homosexual pasiv (adică era un curist înverșunat), dar voia să se culce și cu femei, dar n-avea curaj să le abordeze, așa că apela la prostituate. De altfel, a murit infectat de sifilis de o prostituată pariziană. Pe această cale, îi transmitem acesteia omagii. Dar Facebook parcă ar vrea să reînvie acele timpuri, cu Lenin la putere.

Această blocare este temporară și poți folosi în continuare celelalte funcții de pe Facebook pentru a lua legătura cu prietenii tăi de pe Facebook, cât timp această funcție este blocată. Te rugăm ca, odată ce se termină perioada de blocare, să trimiți mesaje doar persoanelor pe care le cunoști personal. Asigură-te că folosești numele tău din viața de zi cu zi, pentru a-i ajuta pe cei cărora le trimiți mesaje să te recunoască…

Notă: dacă ţi-a fost blocată funcția de trimitere a mesajelor, este posibil să-ți fie blocată temporar și funcția de trimitere a cererilor de prietenie.

Cu alte cuvinte, după ce te spânzură, îți mai și taie capul, ca să fie siguri.

Comments

comments

3 Comments

  1. Csaba 09/10/2017
    • Cristi 09/10/2017
      • Csaba 09/10/2017

Leave a Reply

Read more:
Recomandările săptămânii

M-am hotărât să înfiinţez o rubrică duminicală permanentă, intitulată, cel puţin momentan, „Recomandările săptămânii”, din lipsă de originalitate, în care...

Bârfa ne-a făcut oameni!

Am arătat de curând că limbajul articulat este considerat de mulţi drept cea mai importantă invenţie din istoria umanităţii. Logic,...

Știți cum să scăpați de igrasie?

Zilele trecute m-a vizitat vechiul meu prieten, Costel, inginer frigotehnist. Nu ne văzuserăm de câteva luni și mi-a făcut plăcere...

Close