Femeile se uită în oglindă 26 de zile pe an!

Un studiu recent efectuat de o echipă de cercetători britanici a concluzionat că, în medie, doamnele se privesc în oglindă mai mult de 12 ore în fiecare săptămână. Mai precis, le ia 627 de ore pe an ca să se aranjeze, adică să se pieptene şi să se machieze. Asta înseamnă că femeile se uită în oglindă mai mult 26 de zile pe an!

Nu ştiu dacă cercetătorii au luat în calcul şi femeile din azilele de bătrâni precum şi fetele din grădiniţe, dar nu mi se pare mult. Mai puţin decât o lună pe an, chiar dacă acesta e bisect… Asta înseamnă numai 103 minute pe zi, deci o oră şi 43 de minute. De asemenea, nu se ştie dacă s-a socotit şi timpul consumat pentru demachiere.

Cercetătorii au concluzionat şi că femeilor le trebuie, în medie, cam 50 de minute săptămânal ca să se hotărască, în cele din urmă, cu ce să se îmbrace. Cred că au greşit la socoteală oamenii ăştia de ştiinţă. Le-a dat cu zecimală şi s-au încurcat. Păi după ce am determinat-o pe prietena mea să se mute la mine, m-am pomenit în casă cu încă două şifoniere cu 3 uşi. Explicaţia ei? “Mi-am adus câteva zdrenţe, nimic pretenţios!”

Păi, oameni buni, vă daţi seama ce repede gândeşte colega mea de cameră şi că se hotărăşte instantaneu cu ce să se îmbrace, după ce se uită la toate hainele ei din două şifoniere şi jumătate? Desigur, a ocupat şi jumătate din dulapul meu, spaţiu pe care eu i-l oferisem de la bun început, din spirit de echitate. Înseamnă că e de-a dreptul expeditivă! Plecăm în acelaşi timp de acasă, iar ea şi face cafeaua. E adevărat că eu dorm cu o oră şi jumătate mai mult…

Aceiaşi cercetători au tras concluzia că o femeie are nevoie de vreo 39 de minute pe săptămână că să-şi aleagă lenjeria intimă. Asta înseamnă 5 minute şi jumătate zilnic, aşa că unele şi renunţă la ea. Şi, desigur, mai au nevoie de încă 106 minute săptămânal, pentru a-şi pune întrebări existenţiale foarte serioase pentru umanitate: “M-am îngrăşat sau mi se pare?”, “Astea or fi vergeturi sau celulită?”, “Oare mi s-au lăsat sânii?” etc.

Dar asta înseamnă numai vreun sfert de oră în fiecare zi, ce Dumnezeu?! Iar dacă luăm în calcul faptul că femeile active lucrează câte 8 ore în fiecare zi, dorm alte 8 şi pierd cu drumul cel puţin o oră, putem trage concluzia că ziua e foarte scurtă pentru doamne… Dacă au şi un copil, să vezi durere!

Comments

comments

5 Comments

  1. Nice 10/01/2014
    • Javra 10/01/2014
  2. Daniel 11/01/2014
    • Javra 11/01/2014
  3. elly weiss 16/01/2014

Leave a Reply

Read more:
Sisteme solare de producere a energiei pentru nevoile casnice

Noi, românii, începem să fim tot mai conștienți că trebuie să utilizăm surse de energie neconvenționale, dacă dorim să protejăm...

Cum s-o convingi că ești bărbatul ideal pentru ea

Dacă te-ai hotărât să-i ceri mâna iubitei tale și ești sigur că răspunsul ei va fi cel dorit de tine,...

Cum scapi de un bătăuș?

Am un nepot, Ionuț, în vârstă de 8 ani. Mereu venea posomorât de la școală. În cele din urmă, soră-mea, mama...

Close