Iartă-i, țară, că nu știu ce fac!

Sunt doar unul dintre cei mulți care au constatat că persoanele înscăunate în funcții publice înalte de către PSD și ALDE n-au niciun merit pentru a ocupa acele posturi. Persoanele în cauză dau cu bâta-n baltă cu fiecare prilej, din motive simple: nu-și cunosc limba maternă și atât le duce capul, fiind politicieni. În atare condiții, nu-mi rămâne decât să mă adresez patriei-mume: „Iartă-i, țară, că nu știu ce fac!”

Un simplu bugetar tipic, după vorbă, după port, Cristian Prescornițoiu, șeful Inspectoratului pentru Construcţii Vrancea, a scris pe contul său de Facebook despre cei din diasporă care vor veni la București să protesteze față de politica dusă de guvernanți:  „10 august, cea mai mare sărbătoare europeană. Se goleşte Europa de Cerşetori, Hoţi şi Curve că se duc la protest în România”.

Îl asigur pe acest „domn” cu …Țoiu că cerșetorii, hoții și curvele nu vor participa la miting, rămânând în continuare în Parlament. I-am scris numele cu inițiale majuscule pentru că mă obligă limba română, nu pentru faptul că respectivul ipochimen a scris greșit (cum altfel?) niște substantive comune.

Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului, nu se poate mândri cu vreo distincție primită într-o ramură sportivă. Dar nu ne miră nimic, fiind subordonata premierului Viorica Dăncilă, altă doamnă care nu are habar pentru ce merite a fost înscăunată și care comite gafă după gafă. Sigur, bietele doamne n-au nicio vină că ocupă posturi care nu li se potrivesc.

V-am prezentat cadrul general în care se manifestă onorabilul domn Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, cel care, într-o conferință de presă ținută la Federația de Șah, a declarat cu emfază:

„Este anul Centenarului, avem 100 de ani de la Marea Unire și cred că trebuie să ne mândrim cu acest lucru, să arătăm și străinilor că suntem români, că ne mândrim cu Centenarul. Să punem Centenarul pe tricoaiele noastre, pe afișele noastre, pe tot ceea ce înseamnă”.

Nu știm dacă domnul în cauză a scos „tricoaiele” din gură pentru a se referi la cele trei coaie cu care se pare că își închipuie că a fost înzestrat natural, de a ajuns într-o funcție publică atât de înaltă, sau este un nefericit plural inventat ad-hoc pentru substantivul „tricou”.

Așteptăm lămuriri sau, cel mai bine, demisia în plic, ca la șah. Discursul sforăitor al domnului Butuza a fost rostit cu prilejul premierii tinerilor șahiști români. Până să ajungă la sportivi, politicienii s-au felicitat unii pe ceilalți. Așa-i în politică, dacă vrei să-ți păstrezi postul, trebuie să fii slugarnic.

Nu vă spun cu cât îi plătim noi toți pe acești lefegii, prin bugetul de stat, fiindcă nu meritați să vă stric ziua.

Surse: aici și aici

Comments

comments

2 Comments

  1. StropiDeSuflet 04/08/2018
    • Cristi 04/08/2018

Leave a Reply

Read more:
Trăieşte din pariuri sportive

Am un prieten care trăieşte din pariuri sportive. Mi-a spus că n-a fost foarte greu să înveţe ce şi cum...

O tonă de chestiuni tâmpite

Google direcţionează tot timpul către blogul meu nevinovat fel şi fel de neisprăviţi agramaţi, care vin cu o tonă de...

Nepotii mei sunt niste copii cocheti

Am doi nepotei la care tin foarte mult, copiii surorii mele, Ionut si Irina, de 4 si respectiv 5 ani....

Close