Importanţa unui studiu geotehnic

Tatăl meu m-a rugat să obţin toate actele necesare construirii unei vile cu 2 etaje pe locul vechii case de la ţară. Ar vrea să se retragă acolo fiindcă s-a săturat de praful, larma, şi lipsa de curăţenie de pe străzile din Bucureşti. Cu această ocazie am aflat de importanţa unui studiu geotehnic.

Ei bine, umblândîn stânga şi-n dreapta pentru a obţine toate aprobările de care aveam nevoie pentru construirea vilei, am înţeles că există o lege care obligă efectuarea unui studiu geo. Mai mult decât atât, acest studiu ne va ajuta să facem economii, atunci când ne apucăm de ridicarea vilei. Proiectantul ar putea supradimensiona construcţia, ceea ce ar duce la costuri mai mari de execuţie. Ori, după părerea mea, costul construcţiei constituie un element foarte important.

Credeam că n-am nevoie de un studiu geo, pentru că un vecin făcuse unul deja, în urmă cu un an, pentru propria lui casă. Asta fusese sugestia tatălui meu, care abia aştepta să vadă gata vila, mai ales că se pensionase de curând şi se obişnuise de zeci de ani să lucreze. Este o boală a tatălui meu: neadaptare la pensie, dacă vă închipuiţi că există aşa ceva. Zicea că vrea să facă o mică fermă de păsări, să crească şi câţiva porci şi să se îngrijească de livada de meri şi peri, care acum era în paragină.

Interesându-mă dacă, totuşi, un studiu geotehnic făcut cam la 50 de metri depărtare ne-ar scuti de efectuarea altuia, după cum aflat, condiţiile geologice pot fi diferite pe distanţe foarte mici, iar condiţiile geotehnice prezentate în studiul vecinului meu se prea poate să nu mai fie valabile şi pentru amplasamentul pe care avem de gând să ridicăm vila.

Acum nu ştiu cât va costa acest studiu, despre care am înţeles că nu-i un simplu moft, ci o necesitate. În tot cazul, firma la care m-am hotărât să apelez poate lucra oriunde în ţară, iar preţul variază nesemnificativ de la o zonă la alta. Dar cât anume va costa, abia urmează să aflu. Vă ţin la curent.

Comments

comments

13 Comments

 1. C.L.M. 09/03/2013
  • javra 10/03/2013
 2. eu 10/03/2013
  • javra 10/03/2013
   • D-Petre 10/03/2013
 3. vienela 11/03/2013
  • Javra 11/03/2013
 4. elly weiss 11/03/2013
 5. Silviu 13/03/2013
  • javra 13/03/2013
 6. Magdala Badin 22/01/2014

Leave a Reply

Read more:
Pe cine cauţi mă, pe blogul meu?!

Acest blog a suferit unele mici modificări, din dorinţa de a fi mai atrăgător şi pe gustul mai multor cititori....

Frumoasă cu un scop precis

Pe piaţa românească sunt foarte multe firme de automobile, cu diverse oferte, pentru toate gusturile şi potrivite pentru orice buzunar....

Poţi fi doctorul părului tău

Până acum câţiva ani, purtam părul lung, aproape la fel ca şi sora mea. Bine, ea şi l-a tot vopsit....

Close