Intretinerea unui ceas de mana

Ceasul este un instrument care trebuie sa nu lipseasca din garderoba femeilor si barbatilor care se respecta. Acesta insa, odata cumparat, chiar si in garantie fiind, trebuie intretinut foarte bine pentru a nu se intampla incidente neplacute. Ceasul de mana este, totusi, mai mult decat un accesoriu estetic, e un dispozitiv de mare precizie care are nevoie nu numai de o curatare profesionala, ci si de intretinere zilnica. Azi vom vorbi despre intretinerea unui ceas de mana.

Dupa ce euforia purtarii unui ceas nou la mana a trecut, ramane necesitatea de a-l intretine foarte bine. Este bine de stiut ca mecanismul fiecarui ceas are anumite particularitati si insusiri care pot fi considerate deopotriva pozitive si negative.

Asadar, in ceea ce priveste multele ceasuri barbatesti analogice, acestea au un mecanism de functionare simplu, insa necesita intoarcerea dimineata sau seara, pentru a-l proteja si pentru a-i oferi o durata de viata mai lunga. Acum se pot achizitiona ceasuri cu intoarcere automatica.

Daca insa modelul ales din zecile de  ceasuri barbati este digital, acesta va avea nevoie de baterii schimbate pentru a functiona asa cum se cuvine. Si materialul din care sunt confectionate aceste accesorii conteaza foarte mult, cand vine vorba de intretinerea lor. Bretelele de ceasuri dama si nu numai sunt confectionate din otel inoxidabil, plastic, silicon sau piele, din materiale mai mult sau mai putin pretentioase, cu indicatii speciale de utilizare si de intretinere.

Aici conteaza si service-ul inclus in garantie. Un ceas, deși e bine intretinut, tot poate pune unele probleme si atunci, pentru a evita cheltuielile foarte mari, se alege un model care vine cu o garantie indelungata si cu posibilitatea de a-l duce in service. Pentru a pastra cat mai mult ceasul, utilizatorii sunt sfatuiti sa evite expunerea acestuia la temperaturi extreme, sa evite bruscarea sau trantirea lui, fie si pe o suprafata moale, sa-i curete bratara constant, pentru ca este un adevarat magnet pentru microbi, si sa evite contactul cu substante chimice in timp ce poarta ceasul.

Comments

comments

Leave a Reply

Read more:
Ce caută un turist la munte?

Unora dintre voi vi se poate părea o întrebare fără sens. Cum adică, ce caută un turist la munte? Păi,...

Animale infractoare

Bine v-am regăsit! Este ultimul weekend al primei luni a anului. E milocul iernii, dar în multe zone din ţară...

N-au zburat din funcţii toţi vinovaţii!

Intenţionat n-am scris imediat despre tragedia aviatică. Voiam să văd dacă îşi dau demisia oamenii care ar fi trebuit să...

Close