Intretinerea unui ceas de mana

Ceasul este un instrument care trebuie sa nu lipseasca din garderoba femeilor si barbatilor care se respecta. Acesta insa, odata cumparat, chiar si in garantie fiind, trebuie intretinut foarte bine pentru a nu se intampla incidente neplacute. Ceasul de mana este, totusi, mai mult decat un accesoriu estetic, e un dispozitiv de mare precizie care are nevoie nu numai de o curatare profesionala, ci si de intretinere zilnica. Azi vom vorbi despre intretinerea unui ceas de mana.

Dupa ce euforia purtarii unui ceas nou la mana a trecut, ramane necesitatea de a-l intretine foarte bine. Este bine de stiut ca mecanismul fiecarui ceas are anumite particularitati si insusiri care pot fi considerate deopotriva pozitive si negative.

Asadar, in ceea ce priveste multele ceasuri barbatesti analogice, acestea au un mecanism de functionare simplu, insa necesita intoarcerea dimineata sau seara, pentru a-l proteja si pentru a-i oferi o durata de viata mai lunga. Acum se pot achizitiona ceasuri cu intoarcere automatica.

Daca insa modelul ales din zecile de  ceasuri barbati este digital, acesta va avea nevoie de baterii schimbate pentru a functiona asa cum se cuvine. Si materialul din care sunt confectionate aceste accesorii conteaza foarte mult, cand vine vorba de intretinerea lor. Bretelele de ceasuri dama si nu numai sunt confectionate din otel inoxidabil, plastic, silicon sau piele, din materiale mai mult sau mai putin pretentioase, cu indicatii speciale de utilizare si de intretinere.

Aici conteaza si service-ul inclus in garantie. Un ceas, deși e bine intretinut, tot poate pune unele probleme si atunci, pentru a evita cheltuielile foarte mari, se alege un model care vine cu o garantie indelungata si cu posibilitatea de a-l duce in service. Pentru a pastra cat mai mult ceasul, utilizatorii sunt sfatuiti sa evite expunerea acestuia la temperaturi extreme, sa evite bruscarea sau trantirea lui, fie si pe o suprafata moale, sa-i curete bratara constant, pentru ca este un adevarat magnet pentru microbi, si sa evite contactul cu substante chimice in timp ce poarta ceasul.

Comments

comments

Leave a Reply

Read more:
Sterilizarea și dezinfectarea instrumentarului într-un cabinet stomatologic

Nevoia de sterilizare a instrumentarului din cabinetele și clinicile dentare este din ce în ce în ce mai pregnantă, mai...

Aromaterapia vindecă diverse afecţiuni

Aromaterapia ajută la vindecarea multor afecţiuni. Aromaterapia îşi are originile în antichitate şi este folosită în prezent de majoritatea medicilor...

Contraceptive tâmpite: fecale de crocodil și stricnină

Cu mult timp înainte de apariţia prezervativelor, a pastilelor contraceptive sau a altor metode moderne de evitare a sarcinii, strămoşii...

Close