Moartea se vinde ieftin de Halloween!

Cel mai mare număr de morți pe timp de pace din România din ultimii 25 de ani s-a înregistrat tocmai în noaptea de Halloween. Se știe deja că într-un club bucureștean situat în fosta fabrică Pionierul, din sectorul 4, în timpul concertului unei trupe rock, a izbucnit un incendiu cauzat de de aprinderea unor artificii pe scenă. Până în momentul în care scriu, se înregistrau 27 de morți și în jur de 180 de răniți, mulți dintre ei fiind în stare foarte gravă. Întotdeauna în această perioadă a anului sunt mari reduceri de prețuri. Și moartea se vinde ieftin, fiind ajun de Halloween! Chiar în Colectiv, clubul morții, e gratis.

Clubul nu avea autorizație pentru folosirea materialelor pirotehnice, deși funcționa din luna ianuarie a acestui an. Un control s-a făcut chiar în luna octombrie și mă întreb cum de nu s-a constatat că nu există ieșiri de urgență din acest club. Nu există decât ușa de la intrarea în club, după care urmează un hol mic și încă o ușă. În momentul în care a izbucnit focul pe scenă, tinerii din club s-au panicat și, firește, au încercat să iasă afară. Fiind o singură cale de acces, practic s-au călcat în picioare.

O fată care locuiește în apropierea clubului a văzut că a izbucnit incendiul a sunat la Urgențe de mai multe ori, dar prima Salvare a sosit abia după vreo 30 de minute, ceea ce mi se pare inadmisibil. Inadmisibil! Și, da, o singură ambulanță a sosit inițial. Abia mai târziu au început să vină mai multe mașini ale Sălvării, Pompierilor și Poliției. În prima ambulață s-au introdus 6 victime, iar alți răniți au fost duși la spital cu o mașină a Poliției.

Ulterior s-au mobilizat și autoritățile, au apărut Arafat, ministrul de interne, Oprea, chiar și primarul sectorului 4, poreclit Piedone, iar președintele țării a transmis un mesaj de condoleanțe rudelor celor afectați de incendiu. Inițial s-a anunțat că a fost vorba de o explozie, dar era o știre falsă. Totul a pornit de la niște artificii mici care au aprins polistirenul expandat care tapeta interiorul clubului.

Înăuntru erau mulți tineri, se estimează că între 300 și 500, mulți având sub 20 de ani. Nu se știe numele a destui oameni decedați, fiindcă nu aveau acte de identitate asupra lor. Ambulanțele au transportat victimele la spitalele din București și chiar din județul Ilfov. Personalul sanitar care nu era de serviciu a fost anunțat că s-a instituit cod roșu de urgență, ceea ce înseamnă mobilizare generală imediată.

Se anunță o posibilă declarare de zi de doliu național pentru ziua de 31 octombrie, dar mai important e faptul că nu există destul sânge pentru transfuzii și se face apel la populație să doneze. O mulțime de oameni își caută copiii care s-au dus la concertul trupei de rock care cânta în club. Chiar basistul trupei este unul dintre cei decedați. La ora asta 25 dintre răniți au părăsit spitalele, având răni minore.

Doamne, ține-i în viață pe răniți și ajută-i pe români!

Comments

comments

2 Comments

  1. Daniel 03/11/2015
    • Javra 03/11/2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Am pierdut cu Turcia fiindcă avem un antrenor mai slab

Am pierdut meciul cu Turcia cu 0-2 pe teren propriu, din mai multe raţiuni, dintre care amintesc doar câteva: aria...

Primul site de produse naturiste din România

Vegis.ro e primul magazin naturist din România şi singurul site online de produse naturiste care a obţinut licenţa de comercializare...

Bijuteriile constituie un răsfăţ la îndemâna tuturor

Bijuteriile sunt podoabe care au menirea să înfrumusețeze sau să etaleze avuţia celui care le poartă. Cu 100.000 de ani...

Close