Nimic senzațional: o cioară a ciordit un card de credit!

Am citit recent o întâmplare care a demonstrat încă o dată inteligenţa ciorilor. Într-un videoclip realizat în Japonia, o cioară a fost surprinsă în timp ce studia un aparat de bilete, după care a furat cardul de credit al unei japoneze fără iuțeală de mână. Să mă ierte niponii, însă asta nu-i nimic senzațional, ciorile din România sunt chiar mai dibace decât cele din Japonia: pot fura bancomatele cu totul! De ce să ne minunăm dacă o cioară a ciordit un card de credit?!

Pe o pagină de Twitter, a fost publicat un videoclip în care o cioară inspectează aparatul de bilete din staţia Kinshicho din Tokyo, înainte să sară pe altă maşinărie şi să fure un card de credit în timp ce bancomatul îl ejecta. Se presupune că pasărea ar fi fost atrasă de holograma strălucitoare de pe el. În cele din urmă, cioara a renunțat la card.

Nimic ieșit din comun până aici, nu știu de ce se agită atâta spiritele pentru un card ciordit! Se știe că și cele mai multe dintre ciorile noastre înţeleg procesul cauză-efect, iar dacă fură, au foarte mari șanse să ajungă după gratii, totuși nu se pot abține.

În general, păsările din familia corbilor pot face planuri de viitor şi să procure diverse lucruri pe care le-ar putea folosi pentru obţinerea hranei. Acestea chiar fac rost de bețe, sârme și alte astfel de „unelte” pe care le folosesc pentru a-și facilita obţinerea hranei. În plus, unele ciori pot utiliza instrumente în formă de cârlig și memorează fizionomia oamenilor. Dar ciorile românești sunt cele mai tari dintre toate…

Sursa: aici

Comments

comments

Leave a Reply

Read more:
De câtă alergătură mă scapă magazinele online

Am o maşină Wolkswagen Golf, pe care o ţin în spatele blocului. Lângă ea e parcată cea a lui Gogu, un...

Moș Crăciun ne va aduce lumină!

Se știe că decembrie este luna cadourilor, mai ales pentru faptul că în cele 31 de zile ale sale, sărbătorim...

Cele mai prosteşti întrebări puse de femei

Există site-uri care le oferă damelor fel şi fel de sfaturi pentru a le ajuta să se descurce în amor....

Close