Nu orice piatră este cristal!

Bijuteriile cu cristale sunt în mare vogă în momentul de față, avantajele pe care le oferă purtarea unei astfel de bijuterii fiind motivul principal pentru care acest tip este în mare voga. Dintre aceste avantaje, opulența, statutul social oferit de purtarea unei astfel de bijuterii precum și eleganța celor cu cristal sunt cele mai importante avantaje oferite de purtarea a cel puțin unei bijuterii cu cristal. Dar pentru că nu orice piatră atașată pe o bijuterie este cristal, în continuare voi prezenta modul în care se clasifică pietrele, astfel încât în momentul în care intri într-un magazin cristale să știi ce cumperi.

Pietrele semiprețiose sunt cea mai bună alternativă la pietrele prețioase pe care o oferă industria bijuteriilor, motiv pentru care acestea sunt prezentate de multe ori ca fiind cristale. Chiar dacă sunt foarte frumoase și înzestrate cu foarte multe calități, aceste pietre nu pot concura totuși cu pietrele prețiose din motive evidente. Având în vedere acest lucru, zirconiul, cristalul de stâncă, cuarțul roz, etc. sunt doar câteva dintre pietrele semipretioase care, datorită frumuseții sunt prezentate ca fiind cristale. Dacă tot am pomenit despre cristale, iată care sunt acestea, de fapt:

– safir;

– rubin;

– diamant;

– alexandrit;

– acvamarin;

– smarald;

– topaz.

Pietrele de natură organică sunt un alt tip de piatră prezent în momentul de față pe piața bijuteriilor, motiv pentru care trebuie să amintesc și de acestea. Chiar dacă perla este cea mai cunoscută piatră de natura organică, acest lucru nu înseamnă că este singura piatră organică utilizată actualmente pe piața bijuteriilor. Sidef, coral ori chihlimbar sunt alte pietre de natură organică folosite cu succes în crearea de bijuterii.

În concluzie, în cazul in care nu cunoști multe lucruri despre bijuterii și în special despre pietrele prețioase, poți fi înșelat cu ușurință. Pentru a evita ca acest lucru să se întample, îți recomand o documentare cât mai aprofundată, înainte de a achiziționa o bijuterie cu pietre prețioase, precum și apelarea la serviciile unui bijutier, pentru a stabili cu exactitate dacă bijuteria achiziționată este prevazută cu cristal autentic ori este o piatră semiprețioasa care doar seamănă foarte bine cu cristalul.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Care este preţul corect?

Aveam o maşină pe care voiam s-o vând. Era destul de bătrâioară, consuma cam multă benzină, ori aş fi vrut...

Conspiraţia unor cartuşe

Lucrez într-o firmă în care se folosesc foarte mult calculatorul şi, mai ales, imprimantele. Avem tot ce ne trebuie, nu...

Și-a dorit un fiu, dar are trei fete!

Am primit o scrisoare de la un amic mai în vârstă, care mă invită la nunta fiicei sale, Lidia. V-o...

Close