O tricicletă care creşte împreună cu copilul

Soţia mea şi cu mine ne-am gândit că a venit vremea ca fiica noastră, Daniela, să primească o tricicletă frumoasă, sigură, confortabilă şi multifuncţională. Pretenţiile noastre au fost îndeplinite, în cele din urmă, căutând pe internet. Am cumpărat online o tricicletă care va creşte împreună cu fiica noastră.

O tricicletă (denumită şi triciclu) este un vehicul acţionat exclusiv prin pedale, similar cu o bicicletă, dar are trei roţi, două dintre ele fiind paralele şi amplasate fie în spate, fie în faţă. Sigur, tricicletele sunt folosite de obicei de preşcolari, dar şi de adulţi, doar că în scopuri diferite. Astfel, în Statele Unite şi Canada, tricicletele sunt folosite de vârstnici pentru agrement, cumpărături şi exerciţii fizice.

Mai mult, există şi tricicluri pentru transport de persoane în regim de taxi, mai ales în localităţi turistice, pentru turul monumentelor reprezentative. Pentru Dănuţa am căutat pe internet o tricicletă care să îndeplinească toate normele europene de siguranţă.

Şi ne-am oprit asupra tricicletei Smart Trike Dream 4 în 1 Carnival, care are 12 luni garanţie şi e dotată cu sistemul de direcţie Touch Steering care conferă o virare uşoară. Cu designul său modern, această tricicletă îi oferă fetiţei un sentiment de siguranţă şi confort. Dănuţa se va folosi de acest vehicul de la 10 luni până la peste 3 ani.

Tricicleta are un mâner parental „Touch Steering” detaşabil, prin intermediul căruia pot controla vehiculul. Parasolarul cu protecţie la ultaviolete (minimum 30%) este şi el detaşabil, dar şi reglabil. Îmi place faptul că tricicleta are roata din faţă de dimensiuni mari, asigurând o manevrabilitate sporită. În plus, vehiculul are un buton care permite manevrarea sa. Bara de siguranţă este şi ea detaşabilă, iar suportul pentru picioare, pliabil.

Am constatat că tricicleta este construită integral din metal, deci e foarte solidă, pedalele au o aderenţă bună, iar roţile au în compoziţie cauciuc. S-a folosit tehnologia specială „Roată Lină”, pentru uşurinţă şi confort în manevrare. Surprinzător, coletul pe care l-am primit şi conţinea tricicicleta avea doar 6,5 kg. Mă bucură faptul că vehiculul are un coş cu capac, în care pot să-i pun fetei câteva jucării. Tricicleta Smart Trike Carnival se va transforma în timp ce copila noastră creşte.

În prima etapă, tricicleta va fi controlată de noi, părinţii Dănuţei, decinzând încotro să se deplaseze. De la vârsta de 10 luni a copilei, ea poate sta liniştită şi confortabil în scăunelul tricicletei iar eu sau soţia mea o vom dirja în totalitate. Dănuţa va fi doar pasager.

Totuşi, Daniela trebuie să înceapă să înveţe să pedaleze. De la vârsta de doi ani a copilei, triciclul va deveni tricicletă de antrenament, pliindu-i-se suportul de picioare. Astfel, Dănuţa va începe să înveţe cum să pedaleze singură pentru a se deplasa.

Abia în ultima etapă tricicleta va deveni clasică. La vârsta de 36 de luni a copilei, i se îndepărtează vehiculului mânerul şi bara de protecţie, i se roteşte mecanismul de blocare a ghidonului, pentru a-i oferi Dănuţei controlul direcţiei şi se va transforma în tricicletă clasică, fata având controlul total asupra ei. Astfel, Dănuţa va deveni „şoferiţă”. Mai apoi, îi vom cumpăra o bicicletă. Maşină îşi va cumpăra singură.

Comments

comments

One Response

  1. Cory 23/04/2015

Leave a Reply

Read more:
Unele magazine pot face comerț online civilizat

Deși comerțul online s-a dezvoltat mult, puține magazine virtuale mă atrag. Majoritatea prezintă o adunătură de produse de un anumit...

Recomandările săptămânii

M-am hotărât să înfiinţez o rubrică duminicală permanentă, intitulată, cel puţin momentan, „Recomandările săptămânii”, din lipsă de originalitate, în care...

Unde se transformă visele în realitate?

Într-o dimineaţă m-am trezit din cauza durerii de cap. Totuşi, visasem frumos: tocmai primisem mobilă nouă. Ceasul urma să sune...

Close