Pasiunea mea – prajiturile

Fiecare dintre noi avem cate o activitate pentru care ne manifestam interesul si care se transforma in timp in hobby-ul nostru. Unii prefera cititul, desenatul, cataratul pe munti, plimbarile cu bicicleta, inotul, altii iubesc sa gateasca sau sa inventeze diverse retete de prajituri. In ultima categorie pot spune ca ma incadrez perfect, deoarece ador sa fac cate ceva dulce pentru apropiati, fie ca-i vorba de niste simple clatite sau de retete gasite pe internet pe care doresc sa le incerc, fiindcă prajiturile sunt pasiunea mea.

Mi-am descoperit aceasta pasiune in urma cu cativa ani, in timpul unui concediu de odihna mult asteptat. Nu am fost niciodata o mare amatoare a facutului de prajituri, insa cand ai timp liber si nu stii cu ce sa-l ocupi, iti vin in minte destul de multe idei. Prima mea prajitura, daca se poate numi asa, a fost o rulada cu nutella. Aveam foarte multa nutella in casa si nimeni nu parea doritor s-o consume, astfel incat i-am gasit o intrebuintare.

Desi n-a fost o reteta complicata, iar blatul a fost cumparat, pot spune ca rulada nu a iesit chiar ca cea din cartea de bucate, insa a fost destul de buna spre surpinderea mea. Nu va imaginati ca acum fac prajituri care mai de care mai deosebite, insa periodic imi place sa incerc retete noi. Eclerele sunt preferatele mele, astfel incat acestea sunt nelipsite la fiecare sarbatoare si isi gasesc locul pe platoul de bunatati din aproape fiecare weekend.

Cu toate că la inceput cumparam doar “cojile” si le umpleam cu crema facuta de mine, in timp, am invatat sa le fac singura de la cap la coada, iar recent am descoperit un alt ingredient care le face sa fie chiar mai bune decat cele din comert. Am descoperit pe internet diverse retete de prajituri cu crema de lapte condensatprintre care si retete pentru altfel de eclere.

Initial nu m-a incantat ideea de a sta cateva ore pana cand laptele condensat va ajunge la consistenta necesara retetelor, rabdarea nefiind unul din punctele mele forte, insa cu siguranta merita asteptarea si orice gospodina poate fi de acord cu mine. Am incercat la inceput o reteta de clatite cu dulce de leche si rezultatul a fost peste asteptari. Chiar daca la gust difera destul de mult de clasicele eclere, veti vedea ca nu veti fi dezamagite de rezultatul final.

Am fost foarte incantata de noua descoperire si acum pot spune ca folosesc acest tip de lapte destul de des. Il utilizez aproape mereu in clatite, ca si crema pentru torturile cu fructe, la cheesecake-uri si chiar si in orezul cu lapte. Uneori il folosesc si sub forma de topping pentru inghetata, cand nu doresc sa mananc acelasi tip de dulce timp de doua zile la rand. Va recomand sa-l incercati. Cu siguranta, va veti indragosti pe loc si isi va castiga locul binemeritat in bucataria voastra.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Cum se cară un pian pe scări?

Am un amic, Ilie, care şi-a vândut două apartamente din Bucureşti, unul, cu două, celălalt cu trei camere, la etajele...

Parfumul dragostei pluteşte în aer

Dacă te-ai îndrăgostit şi nu ştii ce trebuie să faci pentru ca acea persoană specială care ţi-a căzut cu tronc...

Protestez!

Aş vrea să le spun un secret producătorilor şi comercianţilor de produse precum îmbrăcămintea, încăţămintea şi accesoriile din această ţară:...

Close