Păzea, s-au trezit românii!

S-au împlinit 4 ani de când am înființat blogul Javra.eu, ca să “latru” că toată clasa politică nu mai e credibilă. Tot ce a emanat (hai să-i zic) Revoluția Română pe linie politică a fost de sorginte socialistă. Nici n-avea cum să fie altfel, nimeni nu avea exercițiul democrației. Chiar și după ce n-a mai fost Iliescu la Cotroceni, mulți parlamentari au rămas socialiști, indiferent cum s-a numit ulterior partidul lor, până a ajuns la titulatura de PSD. Nici celelalte partide n-au fost în stare să alunge toți socialiștii care s-au transformat peste noapte în liberali, țărăniști sau de altă coloratură politică. Au trecut peste 25 de ani și țara a tot fost jefuită. Dar păzea, s-au trezit românii!

Cu toate că s-a schimbat regimul politic, niciodată noi n-am dus-o mai bine decât în socialism. De asta au plecat la muncă în străinătate circa 3 milioane dintre noi: din cauza impotenței clasei politice de a înființa noi locuri de muncă și de a face economia să meargă. Iar politicienii sunt supranumiți piranha: sunt prea lacomi!

În plus, ceea ce mai funcționa în economia românească a fost închis, vândut simbolic pentru 1 dolar ori 1 euro, a fost jefuit. Mărturie stau fabricile care s-au vândut. Erau neproductive în trecut, dar au fost cumpărate de niște băieți deștepți, foști comuniști de nădejde ai patriei, printre care chiar foștii directori. Și, culmea, acele fabrici au devenit productive!

Fabrica de tractoare din Brașov a fost desființată. Ca să dau un exemplu. A venit un străin cu o mână de dolari, care a cumpărat patentul tractorului U 650 și construiește tractoare de acest fel în alt oraș. Mai mut, unii dintre lucrători sunt din vechiul personal al fabricii. Și fabrica merge bine, chiar și exportă! Oare de ce înainte nu mergea? La fel s-a închis și fabrica ARO. Pun pariu că dacă un investitor serios cumpără patentul ARO, va face bani buni.

În timp ce milioane de români trăiesc sub limita subzistenței, cei mai corupți parlamentari din întreaga istorie a României și unii dintre cei mai corupți de pe tot globul și-au mărit pensiile și voiau să-și crească și salariile, în afara altor și altor beneficii pe care și le-au inventat și votat. Prea lacomi sunt oameni ăștia, mult prea lacomi! Poporul s-a lămurit de multă vreme, n-am făcut eu nu știu ce mare descoperire.

De mult, românii și-au pierdut încrederea în clasa politică actuală, indiferent cum se numesc partidele care se află la putere sau în opoziție. Oamenii politici s-au dovedit a fi incapabili și hrăpăreți. Și iată că românii nu-i mai vor. Nu mai vor politicieni, dar aceștia nu vor să creadă că se poate și fără ei. Tot fac alianțe și scenarii care presupun că vor rămâne cu ciolanul în labe. Se înșală! Revoluția postacilor, cum a fost numită în derâdere, poate avea rezultate imprevizibile și, foarte probabil, nu vor fi pe placul politicienilor de azi. Și actualul președinte a fost ales de postaci! Și dacă nu se ridică la nivelul așteptărilor, îl vor schimba și pe el.

Chiar dacă lucrurile nu s-au limpezit încă și chiar dacă va urma o perioadă mai lungă sau mai scurtă de incertitudine, m-am lămurit că titulatura blogului meu, Javra.eu, nu mai este de actualitate, fiindcă și-a împlinit menirea. Ei bine, sper să nu mai fie nevoie să latru, fiindcă societatea a început deja să muște! Păzea, s-au trezit românii!

Comments

comments

2 Comments

  1. Marius 04/11/2015
    • Javra 05/11/2015

Leave a Reply

Read more:
Şcoala de bune maniere a funcţionarelor

Mai toate funcţionarele de la ghişee au un comportament tipic: sunt lente în mişcări, parcă puţin surde, degajă un aer...

Cum îţi iei permisul de conducere din prima încercare

Sora mea a dat examen de vreo 4-5 ori, până să se aleagă cu permisul auto categoria B. După fiecare...

Ce am in vedere cand cumpar o saltea online

În ultima vreme auzim că tot mai multe persoane se plâng de dureri de spate și de lipsa de somn. Ei...

Close