Pentru Kelemen Hunor, dacă ne opunem autonomiei, suntem nebuni sau comunişti!

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR şi candidat la preşedinţie, susţine că, dacă se exclud „cazurile clinice, care trebuie tratate la psihiatrie”, reacţiile la proiectul de autonomie al UDMR sunt unele normale din partea societăţii civile şi a sferei academice. Acest etnic maghiar care are pretenţia impertinentă de a deveni preşedintele tuturor românilor(!) a dat de înţeles că aceia care se opun autonomiei Ţinutului Secuiesc sunt nebuni sau comunişti. Acest ipochimen, în Ungaria, n-ar fi ales nici președintele unei scări de bloc.  

„Dacă excludem cazurile clinice, care trebuie tratate la psihiatrie, eu spun că celelalte reacţii sunt unele normale într-o astfel de perioadă, mai ales în ceea ce priveşte reacţia societăţii civile şi a sferei academice. Cel puţin acolo unde am fost eu, la câteva dezbateri, pot să vă spun că există un interes, o deschidere, o încercare de a înţelege ce spunem, dar este şi responsabilitatea noastră de a da câteva explicaţii fiindcă prejudecăţile nu au dispărut cu comunismul”, a declarat Kelemen Hunor, recent, la Sfântu Gheorghe.

Preşedintele UDMR a subliniat că moştenirea comunismului trăieşte încă atât la maghiari, cât şi la români. „De aceea, am avut câteva dezbateri, întâlniri, nu cu politicieni, ci cu societatea civilă, sfera academică, cu specialişti, şi pot să vă spun că simt o oarecare atenţie şi nu simt ură… Cred că responsabilitatea noastră este de a explica că nici prin autonomie, nici prin drepturile lingvistice, nici prin dezideratele noastre, nu vrem să luăm nimic de la români… Despre acest lucru vorbim: fiecare om, fiecare comunitate doreşte păstrarea şi conservarea identităţii naţionale”, a spus Kelemen Hunor.

Acest etnic maghiar comite cacofonii în calitate de ministru al Culturii în guvernul  Ponta şi este preşedintele UDMR, o organizaţie vădit antiromânească, dar şi candidatul acesteia la preşedinţia României. El a participat, la Sfântu Gheorghe, la o dezbatere publică cu titlul „Voci maghiare locale”, ceea ce spune totul despre publicul care îl ascultă.

Potrivit proiectului UDMR de autonomie a Ţinutului Secuiesc, regiunea formată din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş ar urma să se constituie „ca o regiune autonomă având personalitate juridică în cadrul statului unitar şi indivizibil România, pe baza principiilor autonomiei locale garantate de Constituţie şi prezentului statut”.

Limba maghiară, alături de cea română, va fi considerată „limbă oficială în regiune”, iar redactarea bilingvă este obligatorie pentru toate actele normative cu caracter general. Proiectul UDMR prevede introducerea în regiune, din clasa a II-a, a limbii maghiare în şcolile cu predare în limba română. Proiectul are 97 de articole şi e postat pe site-ul Uniunii în limbile română, maghiară şi engleză. Juriştii au spus clar şi răspicat că acest proiect este anticonstituţional.

Ca român, răspund dorinţelor acestui veleitar maghiar cacofonic şi ale organizaţiei antiromâneşti pe care o conduce, referitor la autonomie şi preşedinţie: NU, NEM, NO. În cazul în care acest etnic maghiar va fi ales prin absurd preşedinte al României, promit că voi cere azil politic în Ungaria…

Sursa: aici

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Recomandările săptămânii

M-am hotărât să înfiinţez o rubrică duminicală permanentă, intitulată, cel puţin momentan, „Recomandările săptămânii”, din lipsă de originalitate, în care...

Bărbaţii sunt mai atenţi la prieteni decât la partenere

Unu din doi bărbaţi spune că-i un rău ascultător. Are dreptate. Bărbaţii n-au o capacitate prea mare de concentrare asupra...

Vorbe de spirit despre libertate

Din când în când vă prezint lumea şi diversele ei aspecte în viziunea oamenilor de spirit, care au formulat motto-uri,...

Close