Personalizarea motoarelor electrice – o misiune indeplinita

In mod similar cum nu ne putem imagina o lume fara electricitate, nu ne-am putea imagina nici functionarea acesteia fara una din piesele esentiale: motorul electric. Acest element ce a asigurat progresul societatii de la Revolutia Industriala si pana in prezent continua sa fie un pilon central de o importanta incontestabila pentru omenire.

Principiul de functionare al unui motor electric este unul relativ simplu: energia electrica este transformata in energie mecanica. De aici decurge un lung sir de aplicatii, de la sectorul rezidential si pana la cel comercial, industrial sau institutional.

Varietatea este caracteristica motoarelor electrice industriale. Criteriile de selectie sunt multiple: tensiunea de alimentare, protectiile la medii cu potential de risc, trepte de turatie ori necesar de cuplu nominal si putere. Nu de fiecare data sunt insa potrivite motoarele electrice standard, realizate in serii mari – acestea vin cu specificatii tehnice standard care nu multumesc intotdeauna exigentele. Exista totusi si o veste buna: este posibila personalizarea 100% a unui motor electric, rezultatul fiind modificarea parametrilor functionali dupa preferinte.

Adaptabilitatea si posibilitatea personalizarii motoarelor electrice industriale este un element esential, intrucat scopurile de utilizare sunt din cele mai variate. Motorul electric ce actioneaza o banda transportoare intr-o fabrica sau scarile rulante dintr-un supermarket nu va fi potrivit pentru a pune in functiune un utilaj greu folosit in industria prelucratorare. Este nevoie de un cuplu diferit, sistemul de pornire este de asemenea distinct, iar inertia sarcinii de infrant la pornire impune puteri ori trepte de turatii ajustabile. Din acest motiv personalizarea este una din caracteristicile esentiale cautate pentru un motor electric.

Comerciantii si importatorii de motoare electrice ofera in majoritatea cazurilor solutii potrivite prin motoare de serie. Exista insa unele cazuri in care specificatii tehnice exacte impun realizarea de motoare in serii scurte – in astfel de momente se apeleaza la producatori autohtoni cu renume, printre care se numara si Braco Industrial, cu divizia sa axata strict pe motoare electrice.

Durata prelungita de functionare si fiabilitatea ridicata sunt doua caracteristici esentiale ce definesc motoarele electrice realizate in serii scurte. Despre motoare electrice industriale poate fi spus un singur lucru: sunt influentate considerabil de mediul in care functioneaza. Astfel se necesita protectii suplimentare la suprasarcina, la umiditate, temperaturi excesive ori praf, trepte de turatii, cupluri si puteri distincte in functie de fiecare aplicatie in parte. O astfel de personalizare devine posibila cu ajutorul producatorilor recunoscuti pe plan national: Braco Industrial ofera astfel de solutii, pentru a multumi si cele mai exigente cereri in materie de motoare electrice industriale.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Vrei sa achizitionezi un elevator auto?

Daca vrei un elevator auto, trebuie sa stii in primul rand ca achizitionarea acestuia reprezinta un efort destul de mare...

Cum putem face un împrumut convenabil?

De o vreme, tot primesc, în loc de vreun comentariu la postările mele, câte un anunţ în care sunt îmbiat...

Românii sunt printre ultimii în topul fericirii

Ca la fiecare sfârşit de an, se alcătuiesc tot felul de topuri. Astfel, la finele lui 2014, un studiu realizat de...

Close