Rău e să fii papagal!

Am citit că o femeie a dat anunţ că-şi vinde papagalul vorbitor. Un bărbat a fost convins să cheltuiasă 1600 lei (16 milioane de lei vechi) pentru o astfel de pasăre, vorbitoare de limba română şi, pe deasupra, blândă şi politicoasă cu cel care o hrăneşte. Aiurea! Era sălbatică şi mută, lucru surprinzător, vezi bine. Aşa că individul l-a pârât pe papagal la poliţie că lui nu-i vorbeşte sau că vânzătoarea l-a minţit cu neruşinare cu privire la calităţile acestuia. Putem trage o singură concluzie: rău e să fii papagal.

Adevărul e că omul a avut răbdare şi a aşteptat o lună încheiată ca papagalul să înceapă să grăiască. L-a luat cu binişorul, i-a vorbit de nivelul fotbalului românesc, de parlamentari, de guvern, de nivelul de trai al românilor, de preşedinţie, doar, doar, va nimeri o temă de discuţie acceptată de papagal. Dar pasărea nici măcar n-a înjurat, ceea ce e foarte curios, având în vedere subiectele propuse de noul ei stăpân. Doar a cârâit mânioasă şi a încercat să-l ciupescă de mână, fapt inacceptabil într-o societate democrată ca a noastră.

Acum să fim sinceri. Cine dă o căruţă de bani pentru un produs care nu funcţionează la parametrii promişi într-un anunţ dat pe internet? Ba mai şi aşteaptă o lună până să-şi ceară banii înapoi, în timpul ăsta trăgând nădejde că produsul achiziţionat va binevoi să funcţioneze aşa cum ar trebui? Dar şi înaripata încăpăţânată! Păi să nu spună măcar o expresie pe care o strigă orice papagal pe stadion?!

Întâmplător, am văzut într-un hipermaket un papagal mare, cu nişte culori spectaculoase, e drept, dar care costa 6000 de lei (60 de milioane de lei vechi), deşi era mai tăcut decât un peşte. În loc să fie mulţumit că a făcut o afacere foarte bună prinzând o astfel de superofertă, individul i-a bătut păsării obrazul şi a făcut-o de ruşine în tot târgul.

Acum cică s-ar ocupa de caz o secţie de poliţie din Bucureşti. Vă daţi seama cu ce caz complicat va avea de-a face bravul poliţist căruia i se va încredinţa dosarul? Mă întreb cum se va descurca papagalul la confruntarea părţilor. Rău e să fii papagal!

Sursa: aici

Comments

comments

8 Comments

 1. Daniel 26/06/2014
  • Javra 26/06/2014
 2. Daniel 26/06/2014
  • Javra 26/06/2014
 3. Daniel 26/06/2014
 4. Rudolph Aspirant 26/06/2014
  • Rudolph Aspirant 26/06/2014
   • Javra 27/06/2014

Leave a Reply

Read more:
Dacă lenjeria mea de pat e de calitate, simt că trăiesc

Nu sunt atent la aşternutul pe care mă culc. Dar unele lenjerii mă scot din sărite. Sunt subţiri, subdimensionate, cearceaful...

Loc de dat cu capul

În liceul nostru, în unele clase există table moderne. Într-o recreaţie, noi, băieţii, ne hârjoneam. George, unul dintre colegii mei,...

Recomandările săptămânii

M-am hotărât să înfiinţez o rubrică duminicală permanentă, intitulată, cel puţin momentan, „Recomandările săptămânii”, din lipsă de originalitate, în care...

Close