Renuntarea la fumat incepe cu tigara electronica

Am un prieten, Florin, fumator inrait, care da gata zilnic doua pachete de tigari scumpe, de parca n-ar tusi la fel, daca ar cumpara unele mai ieftine. N-o sa va spun cunoscuta poveste care concluzioneaza ca daca ai pune banii de tigari deoparte, in nu stiu cat timp, ai putea sa-ti iei nu stiu ce masina scumpa. Astea sunt basme. Nimeni n-ar putea face asta. Dar Florin cauta o solutie reala de a se lasa de fumat. Poate ca drumul spre renuntarea la fumat incepe cu tigara electronica.

Stiu ca Ernest Hemingway a spus: “Cel mai usor lucru din lume este sa te lasi de fumat. Eu m-am lasat de o suta de ori pana acum!”. Desigur, pe vremea lui, nu exista tigara electronica. Mai stiu ca am eu insumi am incercat sa aplic metoda tatalui: taiam tigarile in doua si practic fumam mai putin de fiecare data cand imi aprindeam una. Metoda asta n-a dat roade si in cazul meu. Pur si simplu, imi aprindeam tigara mai des.

Desigur, ca si Florin, acum, am cautat un sfat pertinent la prieteni. Unii mi-au spus de plasturii cu nicotina. Mi s-a parut o idee proasta: imi lipseau gesturile tipice, individuale pentru fiecare fumator, felul in care pipaiam tigara si mi-o aprindeam, apoi cum trageam din ea si, la sfarsit, stingeam mucul. Plasturii nu-mi satisfaceau aceasta placere pe care o simteam stiind ca rasplata va fi negresit a mea, fumul de tigara.

Am incercat si tigarile medicinale. Mi s-au parut oribile. Dar poate tocmai asta era ideea, sa te scarbeasca. In tot cazul, nu mi-au folosit. In cele din urma, ca jertfa suprema, pur si simplu am refuzat sa mai fumez. Sigur, mi-a fost extrem de greu. Acum ii inteleg pe drogatii care intra in sevraj, atat ca eu n-am facut chiar atat de urat. Desi m-am lasat de fumat de ani buni, si acum, in timp ce scriu, imi lasa gura apa dupa o tigara.

L-am sfatuit pe Florin sa-si puna ambitia la incercare. N-ar avea decat de castigat. Mi-a spus ca nu poate, drogul asta e mai puternic. Stiam, ii lipseste motivatia. Mie mi-a spus doctorul ca chiar trebuie sa ma las de fumat. Altfel, as fi avut mari probleme de sanatate. Florin nu-i in aceeasi situatie. Voiam sa-l ajut.

Asa ca am citit cate ceva despre tigara electronica si mi s-a parut o alterativa buna, mai ales ca puteai alege sa fumezi nu numai fara gudroane si oxid de carbon, ci si fara nicotina, daca vrei. Asa ca i-am spus sa caute pe net tigari electronice ieftine si sa-si aleaga un produs de la cel mai mare distribuitor al produselor de acest gen din tara, cu cel mai bun raport pret/calitate de pe piata. Sper ca asa se poate lasa de fumat.

Comments

comments

12 Comments

 1. Teglas Adrian 30/04/2013
  • Javra 30/04/2013
 2. Alexandra Ali 30/04/2013
  • Javra 30/04/2013
 3. vaperz 30/04/2013
  • Javra 30/04/2013
   • vaperz 30/04/2013
    • Javra 30/04/2013
 4. Dan Pavel 30/04/2013
  • Javra 30/04/2013
 5. elly weiss 02/05/2013

Leave a Reply

Read more:
Femeile sunt egale cu bărbaţii doar pe hârtie

Statisticile arată faptul că femeile sunt mult diferite de bărbaţi. De exmplu, rezultă că doamnele sunt mai altruiste decât partenerii...

Cât durează ziua voastră de muncă?

Multe ţări încearcă să promoveze un climat de muncă sănătos, iar altele testează politici care să ajute la păstrarea sănătăţii...

Vă deranjează advertorialele?

Mulţi dintre cei care avem un blog scriem advertoriale. De ce o facem e evident şi nu insist asupra acestui...

Close