Salteaua determină calitatea somnului

Cele mai mici nereguli ale saltelei pot duce la dureri ale corpului a doua zi, somnolenţă şi nervozitate din cauza somnului neprielnic. Deci salteaua ne influenţează foarte mult calitatea somnului. Şi poziţia în care dormim este unul dintre factorii de care trebuie să ţinem seama atunci când achiziţionăm o nouă saltea.

Ne petrecem o treime din viaţă dormind. 8 ore de somn ne asigură desfăşurarea activităţilor din ziua următoare la un randament maxim. Desigur, un factor foarte important e şi mediul ambiant. Confortul, temperatura potrivită, liniştea şi luminozitatea scăzută ar trebui să ne preocupe foarte mult. După materialul din care sunt confecţionate pot fi:

Saltele din latex – Acestea sunt fabricate din cauciuc şi corpul e bine susţinut, dar se simte relaxat. Sunt mai moi decât saltelele pe arcuri şi cele cu spumă de memorie, dar oferă o mare independenţă faţă de mişcările partenerului. Astfel de saltele sunt recomandate mai ales persoanelor predispuse la alergii.

Saltele Memory Foam (cu spumă de memorie) – Acestea oferă o susţinere optimă şi permit o excelentă relaxare. Spuma de memorie ia forma trupului, dar revine la cea iniţială atunci când nu mai resimte căldura trupului.

Saltele Pocket Spring (cu arcuri) – Sunt mai ferme decât cele cu spumă de memorie. Dar pentru persoanele cu kilograme în plus, o astfel de saltea e perfectă. Saltelele cu arcuri Bonnel îmbrăcate în spumă poliuretanică oferă susţinere şi confort ideale.

După gradul de fermitate, saltelele se grupează în ortopedice şi super ortopedice.

Saltelele ortopedice sunt fabricate special pentru persoanele care au probleme cu culoana vertebrală, atenuându-le durerile. Au ranforsări din spumă poliuretanică amplasate din două în două rânduri de arcuri și o duritate medie.

Saltelele superortopedice sunt cele mai ferme, dar oferă şi confort, fiind confecţionate din materiale de foarte bună calitate cu cele mai moderne tehnologii. Au ranforsări după fiecare rând de arcuri și are un grad de duritate mai ridicat (semitare sau tare).

E bine să ne dăm seama ce tip de saltea ne-ar avantaja, eventual testându-le. O saltea nouă, modernă poate fi folosită şi 10 ani. Este o investiţie pe termen lung în confortul şi sănătatea noastră. S-a calculat că fiecare 100 de lei investiţi într-o saltea modernă reprezintă numai 0,027 lei pe noapte de somn bun, vreme de 10 ani, deci aceasta este o investiţie excelentă.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Un magazin online de accesorii GSM aparte

Nu mai e pentru nimeni un secret faptul că un telefon inteligent şi o tabletă pot fi protejate împotriva eventualelor...

Fii atent cum îţi aşterni!

E drept, nu sunt prea atent la aşternutul pe care mă culc. Însă unele lenjerii sunt supărătoare. Sunt prea subţiri,...

De ce fac cumpărături de la un magazin online

Un magazinul online importă şi distribuie cele mai importante branduri din domeniul creşterii şi îngrijirii copilului. Alegerea unui pătuț sau...

Close