Sfaturi pentru intretinerea si exploatarea forajelor de alimentare cu apa

Este ideal ca puturile forate sa aiba nevoie cat mai rar de procedee de denisipare. Insa, pentru aceasta, se impun cateva reguli referitoare la intretinerea si exploatarea forajelor de alimentare cu apa. Scopul articolului de fata este sa va impartasim cateva sfaturi utile din partea specialistilor in domeniu.

In primul rand, dupa executarea unui foraj, este bine sa pompati cat mai multa apa pentru o perioada mai lunga, luand in considerare debitul maxim acceptat, mentionat de obicei in fisa forajului.

Acumularea de particule (de exemplu, pietris) in foraj conduce la depuneri sau chiar cimentare, cauzand blocarea filtrelor. Pentru a nu va trezi cu un put nisipat ori cimentat, in cazul neexploatarii pe termen lung, este necesar sa respectati minime masuri.

Instalatia de alimentare cu apa trebuie proiectata in asa maniera incat sa se diminueze ciclurile de pornire/oprire ale pompei submersibile sau hidroforului. O data cu fiecare oprire, o cantitate redusa de particule in suspensie se decanteaza. La umplerea decantorului, filtrele se pot obtura, ducand la problema unui foraj lipsit de apa.

Pentru satisfacerea nevoilor casnice, este suficient sa echipati un foraj cu o pompa de 0,5 l avand un vas de expasiune mai mare. Este indicat sa utilizati o pompa care sa indeplineasca necesarul dorit, nu una foarte mare. Astfel, nu veti asigura o protectie sporita doar forajului si pompei, cat si pentru instalatia electrica. De asemenea, nu este indicat ca ciclurile zilnice sa depaseasca limita de 20!

Expertii in domeniul forajelor pun accent si pe importanta utilizarii unei pompe cu diametrul cat mai apropiat de cel al tubulaturii. Uneori, sunt cazuri in care diametrul de tubare este mai mare decat trebuie. Obiectivul este ca apa sa aibă o viteza de circulatie mare in jurul motorului sau pompei, contribuind la o racire adecvata. Corect este ca, avand in vedere debitul necesar, sa alegeti diametrul pompei, apoi cel pentru tubare.

Compania SC PRODAC SRL executa foraje de mica si mare adancime, alaturi de servicii de canalizare, denisipare a puturilor forate, instalatii de epurare, lucrari de reabilitare, studii geotehnice etc.

Acest text a fost primit de la advertiser.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Cumparati masini din Germania?

Poate sunteti viitor cumparator sau poate ati fost cumparator al unor masini din Germania si vreti sa va mai cumparati...

Vreau să mergem pe litoral!

Prietena mea m-a rugat să văd dacă există posibilitatea să plecăm din Bucureşti undeva, pe litoral. Sunt două zile fără...

Vreau ca Moş Crăciun să-mi aducă un coş cadou!

Cu ocazia marilor sărbători religioase, legate de Naşterea şi Învierea Domnului, firmele care se respectă le oferă propriilor angajaţi şi...

Close