Soțul înșelat are mașina superioară celei a amantului!

Nu-i înțeleg pe cei care îl regretă pe Ceaușescu. Cine poate spune că o ducea bine pe vremea lui? Poate vreun fost propagandist sau nomenclaturist. Eu n-am fost nici măcar membru de partid. Acum unii spun că s-a înlocuit dictatura unui partid cu alta. Se poate, dar doresc să vă povestesc despre vechile comicării ale comunismului. Adică despre întâmplările haioase trăite în vechiul regim. Azi vom vedea că întotdeauna soțul înșelat are mașina superioară celei a amantului!

Mi se pare de necrezut că atâtea fapte reale ieșite din comun s-au întâmplat într-un areal restrâns, ca suprafața unei mici fabrici. După ce am terminat facultatea, trebuia să mă angajez undeva. Sunt bucureștean, dar pe atunci nu existau locuri de muncă în Capitală. Am ales o întreprindere craioveană, soția mea având rude în localitate.

Am ales să lucrez într-o fabrică de chimicale, care azi nu mai există. Am fost repartizat la Atelierul Mecanic, dar după numai o lună, Ghiță, mecanicul-șef, m-a momit să lucrez în Biroul Mecanic. Salariul era același, dar aveam muncă de birou. Cei care nu lucram direct în producție aveam ca uniformă de lucru niște halate de culoarea cafelei cu lapte. Erau de un căcăniu tandru.

Mai apoi, la sfârșitul unei zile de lucru, mecanicul-șef mi-a spus că mă poate duce cu mașina lui până în centrul orașului, unde aveam treabă. El avea o Dacie despre care afirma că e cea mai bună mașină de pe piață. Cu siguranță, mai bună decât o Lada, de exemplu.

Totuși, auzisem că tăblăria unei mașini Lada e mai solidă decât cea a Daciei, lucru pe care i l-am spus lui Ghiță, dar acesta m-a contrazis cu înverșunare. Mi-a vorbit tot drumul despre cât de proastă poate fi o Lada sovietică, net inferioară unei Dacii autohtone, ca a lui.

După câteva zile, i-am povestit întâmplarea unei colege, Rodica, șefa pazei și securității fabricii. M-am arătat mirat de vehemența cu care desființase mașina rusească. Pe ea a apucat-o râsul și mi-a spus:

– Ah, da, tu n-ai aflat! Nevasta lui Ghiță, care lucrează la Vopsele, l-a părăsit pentru un coleg care are o mașină Lada. Cum trebuia să-i fie Ghiță superior rivalului său cu ceva, măcar să aibă o mașină mai bună!

Aceasta e una dintre întâmplările hazlii de la fostul meu loc meu de muncă. Ulterior, Rodica m-a pus la curent cu alte povești amuzante privitoare la unii dintre colegii noștri. De multe ori i-am spus: “Nu se poate”, însă Rodica m-a contrazis liniștită: “Ba se poate”.

Comments

comments

Leave a Reply

Read more:
Eclipsă de prețuri de Black Friday!

ZorileStore.ro oferă 25% reducere la colecția toamnă-iarnă 2016. Însă, aici, a cincea campanie de Black Friday începe pe 18 noiembrie...

Cum putem câştiga la loto

Loteria e un joc al hazardului şi singurul său mare secret e acela că nu există niciun secret al succesului....

O vedetă în servietă

Ar trebui să vorbesc despre vedeta din poşeta mea. Dar n-am nicio poşetă! Ştiu, e o lipsă pentru care îmi...

Close