Suntem fericiți în timpul micului dejun

Cercetătorii de pe alte meleaguri se căznesc să afle fel şi fel de lucruri. De curând aţi putut vedea când se simt femeile mai frumoase şi câte modalităţi de a face nod la cravată există. Mai nou, nişte oameni de ştiinţă americani au încercat să afle în ce moment al zilei suntem mai mulţumiţi de viaţă. Astfel încât, după ce au lecturat peste 500 de milioane de mesaje ale internauţilor de pe platforma Twitter, au ajuns la concluzia că suntem mai fericiţi dimineaţa, în timpul micului dejun.

Mesajele au fost trimise din 84 de ţări, de circa 2.400.000 de persoane care au scris pe Twitter. Se pare că dimineaţa, revigoraţi de somn, suntem plini de vioiciune şi, pe măsură ce se scurg orele, devenim din ce în ce mai posomorâţi. Aceiaşi cercetători au constatat că cel mai bine ne simţim în weekend. Asta le-o puteam spune noi de la bun început şi nu mai era nevoie de atâta muncă, nervi şi bani cheltuiţi.

În schimb, că suntem mai fericiţi în timp ce luăm prima masă a zilei, personal, nu numai că n-aveam habar, dar simt că mi se face rău de la stomac dacă mănânc la puţin timp după ce mă trezesc. Sunt eu defect, sau sentimentul acela de dezgust se numeşte fericire?

Normal că în timpul zilei devenim din ce în ce mai tracasaţi de jobul nostru şi de vreun şef tembel de la locul de muncă. Aşa că ne cam piere cheful de viaţă. Totuşi, după orele de serviciu, ar trebui să ne înseninăm, nu să ne simţim nefericiţi în continuare. Eu, cel puţin, răsuflu uşurat la sfârşitul zilei de muncă.

Totuşi, cercetătorii au mai tras o concluzie cu care suntem cu toţii de acord: de luni până vineri, stresul se tot acumulează şi suntem din ce în ce mai mai puţin fericiţi, iar weekendul vine ca o binecuvântare.

Oamenii de ştiinţă ne sfătuiesc să încercăm să rămânem optimişti, să evităm certurile, oamenii pesimişti şi cei colerici, precum şi să cerem mai mult timp pentru a ne îndeplini cât mai bine sarcinile de serviciu. Probabil că la ei nu strigă niciun şef certăreţ că-i trebuie gata o lucrare IERI, nicidecum mai târziu…

Concluzia ar fi că suntem cei mai mulţumiţi în timpul mesei de dimineaţă, dacă nu trebuie să mergem la serviciu. Voi sunteţi mai fericiţi atunci când mâncaţi micul dejun?

Comments

comments

11 Comments

 1. Laura C. 20/02/2014
  • Javra 20/02/2014
 2. Laura C. 20/02/2014
  • Javra 20/02/2014
 3. Vienela 21/02/2014
  • Javra 21/02/2014
 4. Laura C. 21/02/2014
 5. Rudolph Aspirant 21/02/2014
  • Javra 21/02/2014
 6. elly weiss 22/02/2014
  • Javra 22/02/2014

Leave a Reply

Read more:
Orice prostie poate avea succes!

Românii cu veleităţi de afacerişti au o imaginaţie bolnavă. Stau mărturie denumirile de marcă înregistrată la OSIM în acest an....

Cum se pot recupera banii cheltuiţi pe cadouri de Paşti

Tot mai multe firme îşi răsplătesc angajaţii şi partenerii de afaceri cu coşuri de produse făcute cadou cu diverse prilejuri:...

Samsung Galaxy S6 şi S6 edge, telefoanele anului

De când Samsung a lansat Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge, au tot curs superlativele la adresa lor. În afara...

Close