Trebuie să știți când cumpărați o mașină second hand

Cumpărarea unei mașini second hand poate fi o operațiune destul de stresantă. Nu doar că este vorba despre o achiziție importantă, dar doriți să faceți o afacere bună pentru a obține un vehicul sigur, care să nu vă coste o mulțime de bani pentru reparații. Odată cu retragerea taxei de înmatriculare a mașinilor second hand, tot mai mulți români s-au arătat interesați să cumpere mașini uzate, printre preferințe numărându-se masinile Skoda, Volkswagen, Audi, Ford. Din păcate, în graba de a găsi o afacere bună, există riscul să cumpărați niște mașini ieftine care  vă vor costa o grămadă de bani pentru întreținere și reparații. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a cumpăra o mașină second hand.

Căutați cu răbdare, ținând cont de preț

Verificați oferta de automobile disponibile în anunțuri și prin intermediul unor site-uri specializate. Țineți cont de recenziile pe care le găsiți și aveți grijă să verificați cât mai multe anunțuri cu mașini din același an de fabricație pentru a descoperi prețul corect. Feriți-vă de ofertele cu prețuri prea mici sau cu kilometri prea puțini în comparație cu prima înmatriculare.

Ce întrebări trebuie să puneți

Înainte de a vă deplasa la persoana fizică sau la dealerul auto care vinde mașina de care sunteți interesat, fiți pregătit să adresați întrebările corecte:

– Mașina a fost implicată în accidente?

– Vehiculul a suferit reparații?

– Câți proprietari a mai avut? etc.

Luați în considerare finanțarea

Dacă sunteți interesați să cumpărați o mașină second hand în leasing, trebuie să știți că banca nu vă aprobă împrumutul, dacă mașina este mai veche de trei ani. Asta înseamnă că dacă vă doriți o mașină mai veche, nu puteți apela la această variantă.

Verificați istoricul mașinii

Dacă un dealer sau un vânzător obișnuit refuză să vă ofere seria de șasiu sau numărul unic de identificare al unui vehicul (VIN), luați în calcul probabilitatea ca mașina să aibă o problemă.

VIN e un identificator unic al fiecărui vehicul, fiind compus din 17 caractere și nu conține literele O, I sau Q, pentru a nu exista confuzii de citire. Seria se găsește în diferite locuri, în funcție de mașină, dar la majoritatea modelelor după anul 2000, seria de șasiu se poate vedea prin parbriz, din exterior, în partea stângă jos. Bineînțeles, seria de șasiu se poate vedea și pe certificatul de înmatriculare la litera “E” sau pe cartea de identitate a mașinii.

Odată ce aveți numărul VIN al mașinii, puteți verifica istoricul ei din service, adică dacă a suferit accidente, dacă a fost înregistrat ca daună totală, dacă kilometrii declarați de vânzător sunt reali etc.

Dacă ofertele găsite pe piața anunțurilor auto nu vi se par de încredere, luați în calcul varianta site-urilor de licitatii auto second hand, aceasta fiind una dintre principalele surse de aprovizionare pentru cei mai importanți dealeri auto interesați de mașini second hand cu garanție, provenind de la deținători de flote, companii de închirieri auto și agenții de leasing din toată Europa.

Acest text a fost primit de la advertiser.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Read more:
Daikin plantează aer curat și înăuntru, și afară!

Fiind interesați ca aerul pe care îl respirăm să fie cât mai curat, pentru fiecare unitate de aer condiționat Daikin...

Prefer o casă mică unui apartament mare la bloc!

Prietenul meu Radu ţinea cu tot dinadinsul să locuiască într-o casă, pe pământ, cum zice el, să scape din jungla...

Vorbe de spirit despre bogăţie

Din când în când vă înfăţişez lumea şi diversele ei aspecte în viziunea oamenilor de spirit, care au formulat motto-uri,...

Close