Unde merg lucrurile ca pe roate?

Eugen are o firmă de transport. Pe lângă un parc de maşini, are şi diverse utilaje auxiliare care ajută la transportarea încărcăturilor pentru camioane. De exemplu, are mai mulţi transpaleţi, dar unii au nevoie de ceva reparaţii. Mecanicii le-ar putea repara, dacă ar găsi roţi pentru transpaleţi. Eugen mi s-a plâns într-o doară despre asta şi mă bucur că l-am putut ajuta. Eu ştiam o companie în care lucrurile merg ca pe roate şi-l putea ajuta.

Eram în biroul lui Eugen de la firma lui de transporturi. Era deja foarte mult fum în încăpere, iar Eugen contribuia din plin, fumând ţigară de la ţigară. Era îngrijorat, iar acel du-te-vino specific biroului său, după câte am observat, nu-l ajuta deloc să se liniştească. Din cinci în cinci minute băteau la uşă şi intrau mecanici, şoferi şi alte persoane, majoritar de sex masculin. Da, Eugen era unul dintre puţinii administratori de firmă care nu avea o secretară.

De câteva minute intrase un maistru la care Eugen striga. Nu eram prea atent, presupuneam că sunt lucruri legate de transporturi, neinteresante pentru mine. După ce maistrul a ieşit şi mai cătrănit decât era atunci când intrase, Eugen m-a întrebat retoric:

– Şi eu de unde să le dau piese de schimb pentru transpaleţi?! Cică le trebuie alte roţi!

Atunci parcă s-a aprins un beculeţ în mintea mea şi am răspuns fără să stau pe gânduri:

– Roţi găseşti la Tente!

– Cine-i Tente? făcu Eugen, mirat.

– Eh, cine! Tente e cel mai mare producător de role şi roţi din Europa, cu 28 de filiale pe 5 continente, în 25 de ţări. Are motto-ul: O mobilitate mai bună. O viaţă mai bună.

– Ah, da! Ai dreptate, am auzit de firmă, dar nu mai ştiam ce face, de zăpăcit ce sunt.

– Da, băiete, la Tente obligat lucrurile merg ca pe roate! râsei eu. Firma vrea să îmbunătăţească poate cea mai veche invenţie a omenirii: roata! Are clienţi în peste 100 de ţări. Am înţeles doar că-ţi trebuie roţi pentru nu ştiu ce. Acolo le găseşti!

– Da, roţi pentru transpaleţi. Maistrul meu mi-a spus abia când mai funcţionează un singur transpalet, că celelalte stau pe post de decor. S-a uitat la ele, a constatat că trebuie să le înlocuiască roţile şi a tăcut!

– Eugen, chiar şi în condiţii dificile de mediu, te poţi baza pe rolele pentru echipamente de transport, care asigură şi o manevrare uşoară chiar şi pe suprafeţe denivelate. Asta ştiu sigur.

– Dar de unde ştii tu atâtea?

– Cum de nu ştii şi tu?! Roţile pentru transportul echipamentelor sunt durabile şi rezistente la şocuri şi vibraţii. Rolele au câte un rulment rezistent la şocuri extrem de durabil, dar care întâmpină o rezistenţă redusă la rulare.

– Ia să văd site-ul lor! Uite! făcu Eugen după câteva secunde de căutare. Roţile pentru echipamentele de transport sunt durabile, chiar şi atunci când sunt utilizate constant. Sunt disponibile ca roţi fixe sau pivotante şi au diferite caracteristici în funcţie de materialul utilizat, de la cauciuc plin la poliamidă. Mda, interesant, dar cât o costa una?

– Păi caută pe net preț roți transpalet şi vei găsi!

– Da! Sau fac o listă cu roţile care îmi trebuie şi le cer o ofertă de preţ!

Comments

comments

Leave a Reply

Read more:
Vorbe de spirit despre început

Uneori vă înfăţişez lumea şi diversele ei aspecte în viziunea oamenilor de spirit, care au formulat cugetări, aforisme şi vorbe de duh...

Bărbaţii îşi ascultă partenerele în timpul cinei

Un lanţ de magazine din Marea Britanie a comandat realizarea unui studiu care să dezvăluie când sunt mai dispuşi bărbaţii să asculte...

Numărul unu mondial în soluţii de climatizare

Toma, un vechi prieten, s-a întors din Germania şi mi-a făcut o vizită. Caloriferele mele erau reci, deşi erau deschise...

Close