Bine v-am regăsit! Vremea n-a binevoit să fie frumoasă de 1 mai muncitoresc, dar beneficiem de câteva zile de vacanţă. Pe vremuri, românii erau obligaţi să defileze, ca să-şi arate ataşamentul faţă de partidul, statul şi conducătorul iubit. Atât de iubit, că l-au ciuruit. Săptămâna a fost marcată de vestea cutremurului catastrofal din Nepal, care a făcut peste 6200 de victime. Deodată, profesorul Gheorghe Mărmureanu şi-a dat seama că ne paşte şi pe noi un seism serios. Cu câteva luni în urmă, afirma că exclude producerea unui cutremur puternic în Vrancea foarte curând. Dacă e să ne luăm după ce spune, regiunea care va fi cea mai afectată de viitorul mare cutremur va fi Moldova. Bucureştiul, restul Munteniei şi Transilvania nu vor avea prea mult de suferit.
Şi fiindcă am pomenit de Moldova, vă informez că şi primarul Iaşiului a fost săltat de DNA. Cică în poziţia lui de şef al poliţiei locale, a dispus urmărirea pas cu pas a iubitei sale, lucru de bun-simţ, de altfel. Asta e interpretată drept faptă de corupţie. Personal mi se pare comică ideea de a-ţi pune persoana iubită sub urmărirea poliţiei. E o dovadă de iubire atât de romantică! Vă daţi seama cum ar trebui să ne declarăm dragostea: “Iubito, fiindcă te ador, am pus pe urmele tale trei comisari-şefi şi 25 de agenţi!” Iar drept mulţumire, ea să te toarne la DNA! Da, când înnebuneşti din dragoste, meriţi să faci puşcărie…
Fiind weekend, mi-am propus să vă înveselesc. Dacă data trecută v-am arătat că există nebuni pe întregul mapamond, astăzi vă prezint nişte animale amuzante.
– Doar nu vrei să te îneci cu un os! – Nu, dar tu de ce nu te îneci în apă?!
Da, până când abatorul ne va despărţi!
E ca la loz în plic. Nu ştii dacă găseşti un premiu sau nu…
De când mâncăm împreună, am început să slăbesc!
Poftim, lărgeşte-ţi orizontul!
Deci tu l-ai împuşcat pe tata…
Pozează-ne mai repede, că sunt sălbăticiuni pe aici!
În partidul nostru s-au dat lupte grele…
Stai că-ţi arăt eu cum se joacă!
Şi cine mă mângâie pe burtică?
Vorbele mele au întotdeauna acoperire!
Bă, tu eşti prost?! Trebuie să te scot la plimbare!
Ha ! Aia cu tigrul e asa de simpatica ! (Toate sunt dar aia mi-a placut cel mai mult !)
Da, animalele sunt amuzante…
Mie cel mai mult mi-a placut aia cu mistretul. Si comentariul initial, evident. Savuros de la primul pana la ultimul rand.
Cu ocazia asta m-am mai linistit putin. Oricum eu sper sa ma prinda cutremurul in timp ce vizitez alte tari. De aici si cheful meu nebun si recent pentru turism. :))
Da, poza cu mistreţul e una dintre preferatele mele.
Acum poate te gândeşti să vizitezi şi ţara ta. Orice, numai Moldova, nu…
Ti-am mai spus, Romania am tot vizitat-o. Parintii mei m-au dus de mica peste tot. Si apoi in facultate ce crezi ca am pazit?
Eu sunt una din persoanele care a calatorit prin tara natala. A treia oara nu-ti mai repet. :))
Si despre Praga, fie ca-ti place fie ca nu, eu o sa tot scriu. Asta e, nu ma intereseaza ca ceilalti nu vor sa citeasca, scriu strict pentru mine. Imi face placere. 🙂
Dar daca pot ajuta macar o persoana cu parerile, sfaturile si recomandarile mele eu cred ca mi-am atins tinta.
Poate că ţi-ai vizitat ţara, dar Bucureştiul credeam că-l cunosc, până am văzut o emisiune cu nişte englezi care vedeau punctele de atracţie ale capitalei noastre. Se vorbea acolo de nu ştiu ce turn în Pantelimon, care are scări exterioare şi, de sus, vezi o panoramă foarte frumoasă. Ei bine, habar n-aveam de acel turn şi nici acum nu ştiu unde-i plasat.
Cât despre faptul că scrii despre ce doreşti, ăsta-i rolul blogului, nu faci nimic în ciuda cuiva sau pentru altcineva, decât dacă vrei asta. Iar despre Praga, ca şi despre orice alt oraş, citesc cu plăcere impresii de călătorie, dacă nu-i nimic prefabricat, “romanţat” de vreun ghid. Iar dacă totul e prezentat cu multe poze reuşite, cu atât mai bine.
Mie imi place foarte mult cea cu vaca in postura de mireasa…E la fel de neverosimila pe cat este si motivul pentru care primarul Iasului are probleme. Sa fim seriosi, DNA nu se tine de asemenea copilarii… Sunt convins ca realitatea e alta!
Printre altele, poliţiştii au fost puşi să facă şi asta, dar el voia să afle şi ce mişcări fac rivalii săi din politică. A dispus de forţele poliţieneşti ca de slujitorii lui. Trebuie să fii un pic sărit de pe fix să faci asta. Nu putea fi la putere pe viaţă. Era limpede pentru oricine că poliţiştii îl vor turna, din moment ce i-a înjosit cerându-le astfel de lucruri. Numai pentru acest primar lucrurile nu stăteau aşa.
Inteleg ce spui tu, insa asemenea lucruri nu tin de DNA…cu siguranta a incalcat legea, dar probabil DIICOT sau o alta structura ar fi trebuit sa se ocupe de anchetarea acestui caz…
DNA, ANAF, Fisc sunt instituţii ale statului cu puteri excesive, pe care nu le pot avea într-un stat de drept. În plus, în fruntea lor par a fi puşi indivizi care n-au pic de empatie pentru cetăţeanul de rând care l-a votat pe cel care i-a pus în funcţie. Ăsta-i un simplu punct de vedere şi m-aş bucura să mă înşel.
Problema nu cred ca este in a le fi dat puteri excesive, ci modul cum le folosesc, sau cum este interpretata puterea respectiva. Spun asta pentru sunt momente in care imi pun mainile in cap efectiv, si ma mir in acelasi timp, dupa cat s-a furat in aceasta tara totusi sta in picioare, la propriu. Aresteaza si ei in stanga si in dreapta, inchid firme si locatii care mustesc practiv de atata frauda…uneori cred ca nu mai reusesti sa deosebesti foarte bine, din punctul lor de vedere, realitatea de minciuna. Pur si simplu cred ca sunt sub o presiune imensa. Sunt oameni, insa care din pacate gresesc foarte mult…e adevarat!
Sunt extrem de multe acţiuni ale actualului executiv care parcă sunt îndreptate împotriva libertăţii şi bunăstării cetăţeanului şi a dreptului acestuia la proprietate. Micile inţiative private sunt sugrumate din faşă, nu se face nimic pentru crearea de noi locuri de muncă, nu există o politică demografică astfel încât să fim îndemnaţi să facem copii, iar tinerii încă în putere nu se pot gândi la altceva decât că le-ar merge mai bine într-o altă ţară. Comunismul n-a murit şi toate instituţiile statului put a comunism şi corpţie. Ar trebui reformate cu adevărat, nu prin schimbarea unor şefi, ci prin modificarea principiilor pe care funcţionează. Oameni bine intenţionaţi care lucrează în sistem sunt obligaţi să se alinieze vechilor practici şi să încurajeze impostura şi nonvaloarea. Altfel, ies din sistem, e simplu. Şi pentru a modifica actuala stare de lucruri ar trebui ca politicul să nu se mai amestece în acele domenii în care n-are ce căuta. Mai mult, ar trebui să se facă eforturi conjugate ale tuturor partidelor politice, indiferent de vederile lor, scopul fiind comun: progresul economiei şi îmbunătăţirea nivelului de trai. Tare mi-e teamă că aceste lucruri nu pot fi realizate, politicienii trăind foarte bine, mult mai bine decât cei care i-au pus în fruntea lor. Nu au niciun interes să schimba ceva.