Aromaterapia ajută la vindecarea multor afecţiuni. Aromaterapia îşi are originile în antichitate şi este folosită în prezent de majoritatea medicilor europeni şi asiatici. Această terapie se bazează pe inhalarea aromelor degajate de unele plante şi fructe. Uleiurile preparate din plante sunt utilizate cel mai adesea în masaje, dar rezultatele sunt maxime dacă sunt adăugate în apa de baie.
Aromaterapia are ca efect relaxarea organismului, alungarea stresului şi îmbunătăţirea performanţelor intelectuale şi sexuale. Vă prezint lista celor mai eficace extracte, ale căror arome au ca efect vindecarea unor afecţiuni grave.
Levănţica (Lavandula augustifolia) este o plantă aromatică din care se poate prepara un ulei care ajută la vindecarea bătăturilor, arsurilor solare şi a inflamaţiilor provocate de înţepăturile de albine şi de viespi. De asemenea, este recomandat persoanelor care au tenul gras şi celulită. Aroma de lavandă are proprietatea de a îndepărta migrenele, stresul, oboseala cronică şi tensiunea nervoasă. Efecte pozitive are şi asupra bolnavilor de varice, reumatism, artrită şi care au dureri musculare.
Menta (Mentha piperita) conţine un ulei eteric (mentol) folosit în industria farmaceutică. Aroma de mentă duce la vindecarea gripei, a inflamaţiilor gâtului, a migrenelor şi la dispariţia senzaţiei de greaţă. Rezultate bune a dat şi în cazul persoanelor care au un nivel scăzut de energie fizică şi mentală, probleme de memorie sau care au un apetit sexual scăzut.
Eucaliptul (Eucalyptus) are frunze care conţin 0,25-4,5% uleiuri eterice folosite în medicină. De asemenea, acestea au proprietatea de a revigora organismul, căci aroma lor alungă starea de anxietate. În plus, au un efect pozitiv asupra psihicului, mărind capacitatea de concentrare. Atenuează durerile musculare şi pe cele reumatice şi vindecă atât migrenele, cât şi gripa.
Paciulia (Pogostemon patchouly) emană un miros specific, care îndepărtează stările de anxietate şi care are ca efect creşterea potenţei. Uleiul de paciulie vindecă acneea, arsurile solare şi are efect dezinfectant.
Santalul (Santalum) are frunze din care se extrage un ulei foarte aromat, care este utilizat pentru obţinerea parfumurilor, cât şi în domeniul farmaceutic, fiind indicat mai ales persoanelor care au pielea foarte sensibilă la factorii externi. Aromaterapia propune adesea parfumul de santal, fiindcă alungă stările de insomnie, anxietatea şi depresiile cronice. Uleiul, aplicat extern, combate varicele.
Măghiranul (Majorana hortensis) sub formă de ulei este folosit pentru fabricarea parfumurilor. Aroma lor calmează durerile menstruale, migrenele şi inflamaţiile gâtului. Dă rezultate bune şi în cazul insomniilor, a stresului şi a oboselii cronice, dar şi a hipertensiunii, artritei şi reumatismului.
Muşeţelul (Matricaria chamomilla) este folosit pentru vindecarea indigestiei, alergiilor, guturaiului, acneei, eczemelor şi a iritaţiilor pielii sensibile, având rezultate excelente şi în vindecarea arsurilor solare. De asemenea, mirosul de muşeţel combate stările de depresie, iritabilitate, anxietate, precum şi insomnia şi migrenele, având un efect benefic şi în atenuarea durerilor de reumatism şi artrită.
Trandafirul (Rosa) degajă o aromă care are efect benefic asupra persoanelor care au inflamaţii ale sinusurilor, probleme circulatorii, insomnie, lipsă de apetit sexual, anorexie, iritaţii ale tenului, arsuri solare, greţuri. Aromaterapia propune parfumul trandafirilor, fiindcă are un efect relaxant asupra întregului organism, mai ales în cazul persoanelor care suferă de anxietate sau depresie.
Salvia (Salvia splendens) degajă o aromă plăcută, care are ca efect diminuarea secreţiei lactate a femeilor care vor să introducă alimentaţia artificială la sugari. De asemenea, alungă stresul, măreşte apetitul sexual şi reduce tensiunea arterială.
Piperul (Piper nigrum) degajă o aromă care are ca efect vindecarea răcelilor uşoare, atenuarea durerilor reumatice şi de artrită şi îndepărtarea senzaţiei de greaţă.
Lemnul de pin (Pinus sylvestris) este utilizat pentru obţinerea extractelor uleioase al căror parfum a dat rezultate foarte bune în cazul persoanelor suferinde de astm, gripă, migrene, dureri musculare, congestii şi oboseală cronică.
Daca te referi la uleiuri parfumate, betisoare, cuisoare sau lumanarele…dau cel putin dureri de cap, dureri in piept, in fine, un soi de intoxicatie. Nu stiu unde se gasesc produse de calitate cu efecte benefice. Peste tot numai chinezarii.
Eu am incercat niste betisoare parfumate naturale,si eu aveam aceeasi problema cu durerile de cap,dar astea mi s-au parut super ok, si le recomand cu placere.
betisoareparfumate.ro este site-ul.
Mă refer la uleiuri volatile. Nu toate lumânările sunt benefice, iar beţişoare şi alte d-astea ne fac rău.
Si unde se gasesc aceste minunatii?
Sunt aşa-zisele farmacii verzi şi nu numai.
E de ajuns să cauţi pe net ce te interesează
şi găseşti 1001 de site-uri.
Mie-mi place sa dau foc la cate-un bat parfumat aproape in fiecare zi. Recent am descoperit si uleiurile si le ard in mod constant. Imi place.
Mie-mi plac mirosurile de mosk, eucalipt, portocala, anason si trandafir.
Nu stiu daca au legatura cu beneficiile, dar pur si simplu imi plac 🙂
Poate ai nevoie de ele.
Unii nu suportă beţişoarele. Eu sunt printre ei.
Eu folosesc de ceva timp niste betisoare parfumte naturale, le aduc din japonia. Mie mi se par f ok, nici eu nu le suportam inainte, dar la recomandarea cuiva am cumparat si intr-adevar nu se compara cu celelalte.
Este primul site parca, arunci cand dai cautare betisoare parfumate.
Mă bucur că-şi fac efectul.