Nu-i o soluţie să aştepţi ivirea locului de muncă perfect pentru tine. În loc să nu te angajezi fiindcă ai câştiga mai puţin decât ai putea, datorită calificării şi abilităţilor tale, e mai bine să ocupi un post pentru care eşti supracalificat şi care nu-ţi aduce satisfacţii profesionale deosebite. Şi, adesea, acceptarea unui job prost plătit are şi nişte avantaje, dintre care vă prezint câteva.
Cum în actuala conjunctură găsirea unui loc muncă, oricare ar fi acesta, constituie o problemă, iar banii de şomaj sunt puţini şi se acordă doar un timp limitat, dacă apare un loc de muncă pe care îl poţi ocupa, ar trebui să nu stai pe gânduri, socotindu-l sub demnitatea ta, în cazul în care este slab remunerat. Nu se ştie când se va ivi o altă oportunitate. Cel mai bine ar fi să profiţi de prima şansă de a te angaja care apare, fiindcă acest lucru îţi aduce şi nişte foloase la care, poate, nici nu te-ai gândit.
Angajatorii preferă oamenii activi, şomerilor. Cel mai adesea, angajatorii preferă să recruteze persoane care au deja un loc de muncă. Ei evită şomerii din motive ce depind de psihologia muncii. Dacă ai acceptat un job pentru care eşti supracalificat şi ai ales să fii activ, eşti mai bine plasat în cursa ocupării unui job mai bun, decât contracandidaţii care au preferat să aştepte apariţia unui serviciu pe gustul lor.
Poţi învăţa lucruri noi. Oricât de neplăcut sau monoton ar fi serviciul tău, poţi învăţa alte lucruri. Niciodată n-are cum să-ţi strice o nouă experienţă, alte provocări pe plan profesional. Întotdeauna vei învăţa ceva nou care, ulterior, s-ar putea să-ţi folosească mai mult decât te aştepţi.
Poţi avansa în firma la care lucrezi. Ai posibilitatea de a avansa venind cu nişte propuneri constructive de optimizare a activităţii din firmă, făcându-te astfel remarcat. Dacă vii cu soluţii noi de rezolvare a unor probleme, s-ar prea putea ca şi salariul tău să fie mărit, o dată cu încredinţarea unor noi sarcini de serviciu, ceea ce presupune şi avansarea pe scară ierarhică.
De asemenea, s-ar putea să ai norocul de a fi la locul potrivit, în momentul potrivit. Dacă până atunci ai lucrat cu sârg şi responsabilitate pe un post pentru care erai supracalificat, ai toate şansele ca firma să nu mai recruteze un om nou şi să te aleagă pe tine pentru un job mai bine plătit. Toate societăţile preferă să se descurce cu resursele umane pe care le are la dispoziţie.
Afli noutăţile de pe piaţa muncii. Dacă nu ai contacte multă vreme cu această piaţă, te vei reintegra mai dificil. Este cu mult mai bine să ai deja un job, chiar neconvenabil, în timp ce îţi cauţi un alt loc de muncă mai bine remunerat sau care să te satisfacă pe alte planuri.
Cunoşti alţi oameni. Asta înseamnă şi că poţi profita de şansa de a avea noi relaţii. Ai posibilitatea de a face cunoştinţă cu nişte persoane datorită cărora a-i putea avansa în cariera profesională. Cu siguranţă, ai mai multe ocazii de a întâlni nişte oportunităţi, dacă lucrezi undeva, decât dacă ai sta acasă, pe internet, căutând site-uri de locuri de muncă.
Fara loc de munca cu greu te poti descurca. Eu recomanda tuturor sa inceapa de undeva, indiferent locul de munca. Ai nevoie de acel start, acumulare de experienta.
Adevărat, dar sfatul tău e bun indiferent dacă ai mai lucrat sau nu.
Sfaturile, ca toate sfaturile sunt foarte bune. Mai trebuie si aplicate 🙂
Părerea mea e un pic altfel. Sfaturile sunt bune fiindcă poţi vedea lucrurile într-o nouă lumină şi ai libertatea să ţii cont de ele sau nu. Unii oameni preferă să greşească pe mâna lor, decât să reuşească mergând pe mâna altora.
Cea mai bună soluţie este să îţi construieşti tu însuţi jobul. 😉
Cu siguranţă, e cea mai bună soluţie.
“Incercarea moarte n-are!” parca asa suna celebra zicala. La inceputul anului la insistentele unor priteni mi-am propus sa incerc sa fac ceva banuti in plus si din pasiunea mea (fotografia) am inceput sa cautat pub-uri care vroiau sa isi faca reclama prin intermediul fotografie. Si mare mi-a fost uimirea cand chiar am reusit sa fac bani din ceea ce imi place.
Bravo ţie, Octav! Mă bucur pentru tine! Uite un om cu iniţiativă!
Şi după ce faci pozele, ce se întâmplă? Cum se realizează reclama?
Eu am acceptat de multe ori un job prost platit pentru ca asa imi plateam facturile, socializam si invatam ceva nou. In plus imi imbunatateam CV-ul .
Ai făcut foarte bune.
Eu lucrez la McDonalds și ma simt prost deși am 19 ani
Mulţumesc pentru recomandare!