Legile sunt acele reguli de conduită care reglează relațiile dintre oameni şi sunt acceptate de aceştia. Există pedepse pentru cei care încalcă aceste norme obligatorii. Legile se mai şi schimbă, modificările fiind dictate de o mulţime de factori. De exemplu, în timpul Primului Război Mondial, homosexualii erau executaţi pe loc, fără proces. Acum, în unele state, se pot căsători. Există o mulţime de legi ciudate în lumea largă. După ce v-am arătat cele mai stranii legi din America şi Europa, vom vedea împreună ce surprize ne oferă celelalte continente din acest punct de vedere.
În Afganistan, talibanii musulmani le interzic prin lege femeilor să poarte şosete de culoare albă, fiindcă, motivează legiuitorii, bărbaţii s-ar excita sexual la vederea lor. Voi fi atent la toate femeile încălţate cu astfel de şosete, să văd dacă se verifică…
În Birmania, numită și Uniunea Myanmar, ţară asiatică aflată sub un control extrem de strict al juntei militare, este absolut interzis să accesezi Internetul.
În Paraguay duelul nu este interzis de lege, dar numai în cazul în care cei doi beligeranţi donează sânge la spital.
În urmă cu vreo 300 de ani, cetăţenii care aveau curaj să încerce să iasă din regatul nipon şi erau prinşi, erau decapitaţi pe loc, sub acuzaţia de trădare de ţară. Vă daţi seama cât de dezvoltat era turismul?
Tot în Japonia, din 2009, legea îţi interzice să fii gras! Cu toate că mai puţin de 5% dintre niponi sunt obezi (faţă de 35% în SUA, de exemplu), legiuitorii au stabilit o dimensiune maximă a taliei. Bărbaţii de peste 40 de ani pot avea cel mult 80 cm, iar femeile, maxim 90 cm. Nu ştim dacă e valabil şi pentru femeile gravide. Oricum, legea asta îmi aduce aminte de patul lui Procust. În plus, mi se pare absolut caraghioasă o asemenea lege pentru un regat al cărui sport naţional este sumo. De altfel, niponele se topesc după după luptătorii obezi, care li se par foarte sexy.
În Bangladesh, chiulul elevilor este interzis prin lege. Orice elev surprins în afara orelor de curs, ajunge direct în puşcărie. Ar trebui să se aplice experimental şi într-un oraş din România. Să vezi cum iau elevii bacu’ fără să dea şpagă…
În Bahrein, o ţară eminamente musulmană, legea interzice ca un ginecolog de sex masculin să examineze direct organele genitale ale pacientelor. Bărbaţii ginecologi utilizează o oglindă care să le ofere imagini pentru a pune un diagnostic. Imaginaţi-vă să se aplice legea asta într-o maternitate din România…
Bărbaţii zoofili din Liban au permisiunea de a avea acte sexuale exclusiv cu animalele de sex feminin. Cel surprins în timp ce se ocupă de un animal de sex masculin, este pedepsit cu moartea, fără niciun proces. Deci capra, da, ţapul, ba.
În Indonezia, nici femeile, nici bărbaţii n-au permisiunea de a se masturba. Cei care încalcă legea sunt decapitaţi. E, cum vi se pare legea asta?
În Thailanda e absolut ilegal să ieşi pe stradă fără lenjerie intimă. De asemenea, nu poţi conduce maşina dacă nu porţi măcar un tricou şi, în cazul în care calci pe o monedă naţională sau insulţi regele, te-ai ars: poţi fi condamnat la 15 ani de închisoare.
În San Salvador, capitala statului El Salvador, o lege condamnă la moarte prin împuşcare orice conducător auto surprins beat la volan. Şi cu legea nu-i de glumit. De exemplu, anul trecut, 32 de şoferi au fost executaţi.
În Irak, încă din anul 1979, regimul politic a interzis filmele cu arte marţiale, iar în Singapore este în afara legii să mesteci chewing gum.
Foarte ciudate legi !
Chestia-i că se şi aplică.
Sincer, ultima lege mi se pare si una dintre cele mai interesante. Nu sunt eu adept al violentei, insa modul in care aleg sa pedepseasca soferii bauti ar trebui sa ne de-a de gandit.
Eu aş introduce legea cu chiulul elevilor.
Vrei să se încalce unul din drepturile fundamentale ale adolescentului?!
M-a intrigat mult treaba cu internetul in Birmania. In primul rand, ca sa accesezi ceva trebuie sa existe. Iar daca e interzis…de ce sa existe? Dar nu-i chiar asa. Doar 1% din populatie are acces, e foarte limitat si super controlat dar nu interzis. Ar fi fost imposibil. Am citit chiar acum un studiu despre controlul informatiilor in Burma si despre internet, desigur, in engleza, publicat exact acum un an.
M-am întrebat cum ar putea călca oamenii pe bec intrând pe ceva care nu există, dar informaţia era aceeşi din mai multe surse, aşa că am dat-o şi eu mai departe.