Conform rezultatelor unui studiu finalizat de un grup de oameni de ştiinţă americani, copiii născuţi prin cezariană sunt mai inteligenţi şi mai calmi decât ceilalţi. În schimb, copiii născuţi prematur vor deveni ulterior stresaţi şi există riscul de a avea probleme de ordin psihic. De asemenea, bebeluşii sunt mai inteligenţi, dacă mamele lor au făcut sport atunci când erau gravide şi au mâncat mult peşte.
Rezultatele studiului arată că dacă bebeluşul a fost adus pe lume cu ajutorul forcepsului, la maturitate, acesta va suferi frecvent de migrene şi poate fi lipsit de personalitate şi de voinţă. Copiii care la naştere au fost strangulaţi de cordonul ombilical riscă să devină paranoici şi nu vor suporta să poarte cravate sau eşarfe.
Cei care au venit pe lume în urma unui travaliu foarte lung, la maturitate vor fi suspicioşi, sfioşi, introvertiţi şi pesimişti. Dacă femeii i s-au administrat medicamente pentru a naşte, copilul va deveni singuratic, având dificultăţi în a se înţelege cu semenii.
Copiii care s-au născut fără nicio problemă, ca adulţi, vor fi grăbiţi şi impulsivi, acţionând fără a se gândi la eventualele consecinţe.
Totuşi, toate problemele pe care le au copiii ca urmare a modului în care au venit pe lume pot fi rapid rezolvate, ulterior, prin psihoterapie.
Oamenii de ştiinţă canadieni au constatat o memorie auditivă mai bună la acei copii născuţi de mame care au făcut sport în timpul perioadei de graviditate.
Atenţie, mişcarea fizică e recomandată în timpul sarcinii, dar numai cu avizul doctorului care monitorizează viitoarea mamă, iar efortul trebuie să fie moderat.
Bebeluşii supuşi unor teste la 8-12 zile după aducerea lor pe lume au fost mai receptivi la stimulii auditivi, dacă mama făcuse regulat un tip de activitate fizică în timpul gravidităţii.
De asemenea, s-a constatat că femeile care au născut după vârsta de 40 de ani au copii mai inteligenţi şi mai sănătoşi decât ceilalţi, născuţi de mame tinere.
Alte studii au arătat că mamele care au mâncat mult peşte în perioada de graviditate nasc copii mai inteligenţi. Aceasta s-ar datora acizilor graşi omega-2 şi omega-6 care se găsesc în carnea unor peşti.
Să ne înţelegem: să nu se creadă că bebeluşii ale căror mame sunt tinere, n-au făcut sport, n-au născut prin cezariană şi n-au mâncat peşte sunt nişte oligofreni, Doamne fereşte! Dar premizele pentru a avea copii cu mai multe şanse de fi inteligenţi şi sănătoşi le-am descris mai sus. Ulterior, depinde foarte mult de mediul în care creşte copilul, de alimentaţia pe care o are, de îngrijirea de care are parte etc.
Nu cred lucrurile astea. Cred că premisele cele mai importante sunt ereditatea si educatia.
Tind să-ţi dau dreptate.
Înţeleg că mamele cercetătorilor au mâncat numai peşte, nu ? 😀
Cu siguranţă, au locuit în pescărie…
Cat timp esti gravida e bine sa consumi peste, dar nici sa nu exagerezi. Frcutele sunt la fel de importante. Insa inteligenta o dobandesti pe parcurs, nu din burtica…
Da, cred că Laura e mai aproape de adevăr decât specialiştii.
A fi inteligent nu depinde de ce a mănâncat mama sau la ce vârstă ate-a născut. Plus că e un pic cam greu să mai faci copii după 40, dacă ne gândim că oasele nu mai sunt atât de flexibile ca la 20.
Nu sunt specialist şi nici măcar femeie, dar are sens ce spui.
Mă aşteptam la mai multe critici, dar aţi fost blânde, deocamdată…
Eu am sa spun doar ca pe studiile astea nu prea dau multi bani. Dar nu e o noutate. Stiai ceva 😉 🙂
Da, tu nu crezi în niciun studiu…