Într-o dimineaţă m-am sculat mahmur. Visasem că eram în tramvaiul 12. S-a oprit brusc în staţie şi atunci m-am trezit. Soră-mea mă aştepta în bucătărie cu ceaiul făcut. Mi-am turnat o cană şi i-am spus:
– Bună, Mădălina, în fine, ai făcut şi tu un lucru bun în viaţă! Ceaiul! Am visat tamvaiul 12. Ce să însemne? Tu te pricepeai la de-astea…
– Da, da… 12 zici? Aha! Ia 12 Plante minune! De asta ai visat numărul 12. Da, în interpretarea viselor, numărul 12 reprezintă perfecţiunea divină şi tăria spirituală, deci poţi spera la armonie şi linişte…
– Te pomeneşti că mă împac cu prietena mea!
– Se prea poate, Alice ţine mult la tine… Mădălina oftă, sorbi din cana de ceai şi reluă: Numărul 12 e considerat simbolul echilibrului divin, simbolizează cele 12 luni ale anului, cele 12 ore ale nopţii şi cele 12 ore ale zilei, cei 12 ani pe care îi avea Iisus când a mers la templu… E un număr interesant. Uite, ia capsula asta cu ceai! Câte una în fiecare dimineaţă sau seară, cu 30 de minute înainte de masă, face minuni pentru organismul tău! E pentru premianţi! Este un produs absolut special și foarte folositor sănătății. Şi-i un supliment alimentar 100% natural.
– Foarte bine, iau că sunt premiant. Şi de ce mă vindecă? Sau dacă ia aşa ceva şi Petrică, îl scapă de burtă şi chelie? Sau îi face ochii albaştri, cumva?
– Nimic din toate astea şi nu mă lua în derâdere, chiar e un supliment-minune, un adjuvant deosebit, făcut de Plantina, o firmă serioasă. Dar nu-şi propune să trateze sau să vindece vreo boală. Nu ţine de foame, nu înlocuieşte o dietă echilibrată…
– Atunci de ce-mi dai 12 Plante? Şi de ce 12 şi nu 141 sau 6?
– Eh, păi cei de la Plantina ştiu de ce. S-au gândit la natură, la ezoterism, la numărul 12,care mai semnifică cele 12 semne zodiacale, cei 12 Apostoli, celebrăm 12 mari sărbători ortodoxe… Din perspectiva ezoterismului, numărul 12 e expresia familiei şi a sacrificiului pentru cei dragi. De asemenea, cele două cifre care compun numărul 12, prin adunare, dau 3, deci simbolizează Trinitatea. Totul ţine de divinitate, de sacru, de putere.
– Înţeleg de ce sunt 12 plante. Dar de unde ştii că nu-mi face rău, chiar dacă e un produs natural? Şi mătrăguna e o plantă…
– Nu conţine mătrăgună, nu te prosti! Produsul nu are contraindicaţii, dar aduce multe beneficii sănătăţii prin cele 12 plante ale sale. Acţionează pentru refacerea stării de bine a organismului, întăreşte imunitatea, are efecte benefice asupra sistemului circulator şi a celui digestiv. Are şi vitamine, proteine şi enzime.
Mă strâmbai, încă neconvins de calităţile acelui supliment.
– Mă, tu eşti turc?! izbucni Mădălina. Şi eu am luat o capsulă azi-dimineaţă, puţin înainte să vii tu pe capul meu! Păi mă îndopam eu cu capsule care nu-mi fac bine?! Şi iau de aproape o lună! Plantina a ales pentru sănătatea ta nişte nestemate ale naturii, ca să facă un produs care să-ţi confere o stare generală de bine, să-ţi întărească sănătatea, iar tu faci pe nebunu’! S-au folosit frunze, scoarţă, rădăcini, seminţe, mlădiţe, muguri, toate de la natura mamă…
– Văd că nu te ajută să fii mai calmă! remarcai eu.
– Ba da, dar tu ai exaspera-o şi pe Maica Tereza! Repet: 12 Plante. Acest produs conţine, evident până şi pentru tine, fix 12 plante. Uite care sunt, scrie aici!
– Ia să vedem. Am luat prospectul şi am început să citesc: Salcia are proprietăţi antiinflamatoare, din care motiv e denumită „aspirina vegetală”. I-auzi! E utilizată frecvent ca adjuvant în tratamentul bolilor reumatice. Datorită calităţilor hemostatice şi cicatrizante, este utilizată şi în caz de afecţiuni ale pielii (răni, hemoroizi, ulceraţii). Migdalul… Ăsta nu ştiu ce face.
– Ştiu eu! interveni Mădălina. Consumul regulat de migdale reduce bolile cardio-vasculare. Au un aport de minerale, iar datorită proprietăților sale, migdalele ajută la vindecarea gastritei, ulcerului gastric, afecțiunilor digestive, ale aparatului urinar și genital.
Mesteacănul pufos stimulează funcţiile de detoxifiere hepatică, e tonic şi stimulent general în stări de astenie psihică şi fizică.
Teiul argintiu este adjuvant în tulburări cardiace cauzate de nervozitate, stres, dischinezie biliară hipertonică, hipertensiune… Uite, vezi, teiul m-a făcut mai reţinută şi nu te-am strâns de gât adineaori!
Coacăzul negru are proprietăţi care te ajută dacă ai angină, e antialergic și detoxifiant. Calmează, e hipotensiv și diuretic.
Magnolia e adjuvant în infecții intestinale, colon iritabil, reglează motricitatea gastro-intestinală și reface flora microbiană intestinală.
Mai conţine ghimbir, care favorizează reechilibrarea florei bacteriene intestinale.
Socul ajută la eliminarea toxinelor prin transpiraţie şi la ameliorarea simptomelor provocate de infecţiile căilor respiratorii.
Urzica are efect diuretic şi elimină din organism surplusul de apă şi toxinele, ajută la îmbunătăţirea imunităţii şi întăreşte organismul.
Orzul verde încetineşte procesul de îmbătrânire (parcă ţi-am văzut un fir de păr alb!), reglează metabolismul, revitalizează organismul, având minerale, proteine şi enzime.
Ginkgo Biloba e ultima plantă. E recomandată pentru sporirea performanţelor intelectuale (auzi, găgăuţă?), în stări de suprasolicitare, de oboseală cronică, stări depresive şi anxioase, migrene, trombofeblite, tromboze, sindromul de “picioare grele”. Planta asta o dă mama-natură expre pentru tine!
– Astea-s toate plantele? Mi-ai zis numai 11…
– A, da, am sărit stejarul. E indicat în andropauză şi menopauză, constipaţie, alergii, paradontoză. Mai e folositor şi în astenie fizică, psihică şi sexuală… Iubita ta îmi va fi recunoascătoare!
– Serios? Cu asta m-ai convins. Trebuia să spui aşa de la început! Înseamnă că trebuie să mă împac urgent cu ea! Îmi cumpăr şi eu. E scumpă? Adică nu mai contează, dacă-i de sculătoare, cum zici…
– Eu nu ţi-am spus aşa ceva, bădăranule! Costă puţin, este o cutie întreagă şi nici nu trebuie să alergi după ea: ţi-o aduce acasă, transportul e gratuit! Ce mai vrei?!
În timp ce pregătea micul dejun, soră-mea adăugă:
– Reţine ce a spus spus Samael Aun Weor, părintele gnosticismului modern: „Natura este un mare atelier unde Dumnezeu lucrează. Natura e templul Fecioarei Mamă a Lumii.” Acum înţelegi de ce-ţi spun de 12 Plante?
– Am priceput! Fata asta frumoasă din prospect, aha, Carmen Brumă, ia 12 Plante?
– Vezi bine, dacă-ţi recomandă! Uite ce suplă e! Eu de-aia mi-am luat, ca să arăt aşa… Ia-ţi ochii de la ea, nu mai saliva!
Ai uitat de cele 12 stele de pe drapelul Uniunii Europene (ce semnifica perfectiunea si plenitudinea). :)) Total de acord cu simbolistica acestui numar, mai ales ca intr-o zi de 12 m-am nascut eu. Cat despre capsulele de ceai, chiar interesante, prima data cand aud de ele.
N-am uitat, e mai rău: nu ştiam de ele şi de semnificaţie.
Eu sunt născut pe 4 iulie, poate de-aia…
Mulţumesc că mi-ai “amintit”!
🙂 fain articol! 5 stele, ca 12 nu-ti pot da (am eu o problema cu alea 12 de pe steagul UE 😉 )
Bune şi alea, mulţumesc!
Acum am învăţat.
Weekend plăcut!
Frumos articolul, placuta forma de a ne oferi informatiile. 🙂
Eu beau destul de mult ceai. Dar doar de tei. Sau ceai negru, insa mai rar.
Ce articol doresti sa fie la Happy Weekend? Presupun ca acesta. Trebuia link direct catre el. Poti sterge si reintroduce link direct. In mod normal trebuia specificat ceva in text, ceea cescrie la sfarsitul articolului meu (care se numeste articol-mama), dar stiu ca e scris pentru campania de la BI 🙂 Deci ramane asa, dar macar link direct catre el trebuie trecut(URL-ul), ca la BI. Vei invata in timp si cum e cu genul acesta de participari la jocurile saptamanale cum este HW (Happy Weekend) sau WW (Wordless Wednesday) sau inca vreo 2-3 care mai sunt in blogosfera. Daca nu stii ce sunt exact iti pot explica 🙂
Explică-mi! Pricep greu, dar uit repede, aşa că se compensează…
Happy Weekend (HW) e un joc care imi apartine. Ideea e de relaxare, amuzament, informare. Deja, majoritatea participantilor la joc sunt traditionali. Dintre prietenii mei. Nu sunt aceleasi persoane mereu. Cauta la editia trecuta, in preeambul se explica ce se urmareste, ce sa contina postarea. Dar pana la urma orice e interesant/amuzant poate fi la fel de bine primit. Ideea e de a-ti face cunoscute unele postari, in speta blogul. Sau sa mai cunosti alte persoane bloggeri 🙂 Deci in ideea de socializare/promovare. In scopul acesta e conceput. E unul dintre jocurile la care eu muncesc pentru fiecare dintre aceste postari, pentru ca vreau sa dau exemplu (aleg de fiecare data o tema pe care ceilalti nu trebuie sa o respecte, e surpriza de fiecare data si aici e frumusetea, ca e mereu ceva nou)…
Si iata ca am ajuns la editia 41, jocul fiind pornit din luna martie. E deja mare lucru ca rezista de atata timp. La fiecare astfel de joc trebuie muncit de fapt. La Miercurea fara cuvinte (WW) ar trebui (eu asa vad) sa se publice imagini care sa spuna ceva, fotografii facute chiar de catre blogger. Dar se accepta si unele de pe net…desi nu mi se pare ceea ce ar trebui. 🙂
Mai este duminica tot o postare cu fotografie sau muzica/poezie la care eu particip tot cu fotografii proprii. Se numeste Life in Pictures.
Mai exista in blogosfera, mai nou, postarea cu Reflexii…la care ar fi normale tot imagini proprii, nu de pe net. Dar, in fine…
Exista si un joc cu postari de literatura: Povestea Parfumata. Aceea e duminica, ai vazut, cred, povesti la mine. Povestile mele de duminca sunt pentru Povestea parfumata. Acolo e o tema impusa. In fiecare saptamana alta dar le uneste ceva. Ideea de a prinde in poveste descrieri de parfumuri reale, pe cat posibil.
Mai e un joc literar, sambata, Duzina de cuvinte. Am participat o vreme. Am renuntat pentru ca mi se potriveste mai bine Povestea Parfumata care initial, pana acum cateva luni era tot sambata.
Cam asa ceva. Pot sa-ti mai povestesc…in alta zi. 🙂 Acum mai am treaba.
Dar ma mai poti intreba una-alta 🙂
Aha, socializare/promovare… Şi eu credeam că ai avut tu o idee bună!
Glumesc! Dar cum mai ai timp să scrii şi altceva, să mai răspunzi unor neavizaţi ca mandea etc.?
Mă bag şi eu la câteva. Poate mai mult cu scrisul. Sau şi cu pozatul, că am un aparat bunicel. Sunt primit?
Încearcă şi verde! S-ar putea să-ţi placă.
Mulţumesc pentru aprecieri.
Si verde beau dar nu m-am apucat sa le insir pe toate 🙂 Ceai Yellow Label de la Lipton beau.
Sau frunze-frunze…nu la pliculete, tot Lipton. E mai bun si mai parfumat 🙂
Şi te ajută?
La ce sa ma ajute? Beau ceai de placere. Nu il beau ca tratament. Singurul ceai baut ca tratament a fost ceaiul de sunatoare, cand am avut gastrita. Nu era chiar rau, doar cam amarui. 🙂
Nu beau altceva fiindca nu-mi plac aromele lor. Nici musetel, nici menta, nici coada soricelului si nici altele…
Iar la pliculete am mai baut si altele…cand si cand, de exemplu Pickwick. Prin vacante, la hoteluri daca nu aveau Lipton. Dar tot la Lipton am ramas. 🙂
Nici nu mă gândeam că te tratezi. Văd că ai tu ceva cu Lipton.
Lipton are ceva cu tine?
Ai încercat să faci (şi să guşti, evident) ceai de chimen? Eu am băut cândva, în copilărie, şi mult mai târziu am găsit chimen pe piaţă.
Vezi la Lipton!
Eu nu pot suporta gustul chimenului. Cum sa pot bea? 🙂
Daca sunt servita cu ceva cu chimen (biscuiti sau saleuri) aleg chimenul…il iau samanta cu samanta si-l arunc 🙂
De ce ar trebui sa aiba Lipton ceva cu mine? Parca Pepsi are? :)) Nu beau decat Pepsi. Twist.
Vezi, numai aşa mai poate afla ceva omul despre tine. Dacă nu te întrebam, nu ştiam că am avut o prietenă comună, gastrita.
Îţi place cum socializez?
Să vedem cum mă descurc cu promovarea. Că şi să promovei din clasa a treia în a patra mi-a fost greu…
Raspund aici. E dificil pt. ca tema ta nu permite “agatarea” mai multor raspunsuri la acelasi comm. La mine, pe Blogger, poti raspunde la infinit la acelasi comentariu 🙂
Pai ti-am raspuns fiindca stiu ca nu stii. Mie nu mi-a povestit nimeni chestiile astea. Le-am aflat singura. Insa daca pot ajuta…de ce nu? Tot nu ai trecut in tabel URL-ul de aici. Nu al blogului, al postarii care banuiesc ca e aceasta.
Nu prea am timp dar am incercat sa-mi fac putin.
Te poti “baga” la oricare din aceste jocuri. Poti analiza pe la mine ce-am postat la respectivele. Si culegi ceva informatii, ca sa vezi exact despre ce e vorba. Eu le codific: WW (Miercurea fara cuvinte), LIP (Life in Pictures) sau HW(pentru Happy Weekend) si mai e si Povestea Parfumata. Ori RIO (Reflexii in Oglinda).
Trebuie sa-ti mai spun ca jocurile au si reguli. Nescrise dar exista. Se presupune ca ne vizitam intre noi, cei ce postam si facem macar un comentariu gen salut daca nu-s prea multe vorbe de spus. Altfel…de unde ar sti oamenii ca au fost vizitati? Nu toata lumea sta sa urmareasca ce vizite a avut. Mai ales daca are sute si sute de vizite pe zi…ar fi pierdere de timp.
Deci jocurile, cand te bagi la ele, e nevoie si de o implicare. In ziua aceea sau macar a doua zi. Nu e nevoie sa participi de fiecare data. Doar cand ai ce posta si ai chef 🙂 La inceput trebuie sa nu astepti prea multe vizite. In blogosfera increderea se castiga destul de greu, ca si in viata reala. Eu pot sa-ti spun ca pe multi dintre prietenii blogului meu i-am cunoscut prin intermediul acestor jocuri. De aceea spuneam despre rolul de socializare care chiar exista. Iar calitatea postarilor face sa creasca numarul celor ce fac vizite.
Cam atat. Mai vorbim in alta zi. Chiar am treaba. 🙂
Are 5 răspunsuri “din fabrică” wordpressul. Dacă le-aş mări (cu toate că nu ştiu de unde), ar apărea pe la al 10-lea răspuns pe o coloană îngustă de 1 cm. Şi nu s-ar vedea frumos.
Am să încerc să mă bag şi la jocurile tale.
Nu sunt ale mele. Doar acesta, de sambata 🙂
Restul au alti initiatori. Dar vei afla in timp…cu rabdare.
Da, la Happy Weekend, dupa cum constatai din comentariul de mai jos, toata lumea se asteapta sa fie ceva amuzant, macar intr-o parte a postarii. De aceea ziceam sa vezi cateva editii de Happy Weekend pe la mine (din cele anterioare), ca sa iti faci o idee mai clara… Eventual poate fi o povestire amuzanta…ceva de genul. Daca nu te coafeaza, nu-i problema, nu trebuie sa participi. Eu ma bucur si doar sa vezi ceea ce am postat pentru HW. Mereu e ceva cu macar cateva zambete. 🙂
*constati…am vrut sa scriu. Nu stiu de unde a mai venit un “a”
Stiu ca aveti vreo 4-5 replici la comm… Poate Blogger nu e asa de aratos…si nu ofera linkuiri suplimentare…dar e mult mai facil ca wordpress. Cred ca si daca mi-as lua domeniu…as pastra platforma Blogger…
hmmm… unde-i gluma?…
oricum, duminică plăcută! 🙂
Gluma e în text.
E un articol foarte bun.
Dacă e de sculătoare deci, să iau și eu…
offtopic : La multi ani tie si blogului! Sa ne recitim cu bine in 2013! 🙂
La muţi ani, George!
Să ai un an mult mai bun decât 2012!
Îmi plac ceaiurile, dar nu-s un ‘mâncător de seminţe’ gen madam Brumă… Adică nu renunţ la ceafă de porc şi cârnaţii picanţi, ci le combin cu ceai. 😛
Iar apropo de ceai, niciodată nu beau doar un fel. Amestec multe – de obicei 5 feluri. Tei, mentă, sunătoare, muşeţel şi un pliculeţ fructe de pădure – pentru aromă. Am o cană d’un kil în care amestec toate ierburile astea şi o introduc în organism pe durata unei zile întregi.
Am urmărit şi discuţia ta cu Elly, pentru că am mai învăţat câte ceva în legătură cu abrevierile alea, ce reprezintă ele, jocurile din spatele titlurilor etc. Interesting! 😉
În privinţa ceaiurilor, avem preferinţe comune.
Mă bucur că te interesează şi ce scriu alţii ca răspuns la un articol.