Nu ştiu cum se face, dar în lumea largă sunt fel şi fel de joburi, iar mulţi au câte 2, 3 sevicii şi ar mai avea, dar ziua e tot de 24 de ore. În schimb, în România rata şomajului e foarte înaltă, iar perspectivele imediate nu arată că s-ar rezolva problema nici măcar parţial. În aceste condiţii, mi-am permis să vă prezint nişte joburi ieşite din comun pe care le au alţii. Poate vă dau idei…
Adormitul profesionist primeşte bani ca să doarmă, luând parte la proiecte de cercetare, ajutând oamenii de ştiinţă să studieze diferitele faze ale somnului. Nu vă sfătuiesc să încercaţi un astfel de job. E naşpa să te şi culci cu electrozi prinşi de ţeastă, dar să dormi cu ei în cap. În plus, la noi nu prea se mai face muncă de cercetare.
Sortatorul de sexe (Chick Sexer) determină dacă puii de găină sunt femele sau masculi. Cred că sunt români care s-ar băga la un astfel de job.
Judecătorul odorizant (mirositorul de axilă) trebuie să amuşine, din oră în oră, la subsuori persoanele care testează deodorante noi. Nu vă sfătuiesc, deşi vara, în tramvai şi metrou, facem asta gratis…
Mirositorul de serveţele de hârtie se asigură că produsele sunt lipsite de miros înaintea, în timpul şi după folosirea lor. Ar fi o slujbă bunicică. Afară. La noi nu există.
Testerul de mobilă se aşază pe noile paturi şi canapele. Dar nu se odihneşte: el se răsuceşte şi sare în toate direcţiile, evaluând nivelul general de confort. Trebuie să încerce până la 200 de piese într-o zi de muncă, aşa că nu vă înghesuiţi! Trebuie să fii atlet…
Vânătorul de cute se asigură că încălţămintea nu are încreţituri, folosind un fier de călcat special, pentru ca încălţămintea să aibă pielea netedă. Cine are îndemânare poate încerca. Eu nu ştiu să-mi calc o cămaşă…
Degustătorul de mâncare pentru animale de casă evaluează textura şi gustul preparatului. Desigur, el nu înghite mâncarea şi are un pahar cu apă la îndemână. Nu vă sfătuiesc, nu-i deloc apetisant. Nu ştiu cum de sunt americani care se hrănesc cu mâncare din pet shop, de săraci ce sunt. La noi, mâncarea pentru animalele de casă costă mai mult decât multe alimente pentru oameni.
Curăţătorul de ecrane IMAX poate ajunge să golească de praf aspiratorul de două, trei ori pentru un singur ecran. E de înghiţit praf, n-are succes la noi.
Scriitorul de recenzii false face bani din scrierea unor analize mincinoase asupra anumitor companii pentru site-uri de profil, arătându-se entuziasmat de anumite hoteluri, restaurante sau produse pe care nici nu le-a văzut. Asta se practică la greu şi în România.
Inginerul de siguranţă pentru cocotieri trebuie să se caţere în palmieri şi să înlăture fructele cu potenţial periculos, pentru a proteja turiştii de accidentele care s-ar putea produce în timpul plimbărilor. Am avut nişte palmieri pe litoral, dar nu erau cocotieri şi s-au şi uscat.
Examinatorul de tobogane în parcurile acvatice trebuie să verifice cantitatea de apă, viteza cu care curge şi timpul până la aterizarea în bazin, pentru a se asigura că onor clientela e în deplină siguranţă. La noi nu ştiu să existe tobogane acvatice decât în Mamaia şi în încă o localitate. În plus, nu cred că se sinchiseşte careva să verifice ceva.
Paznicul Cupei Stanley însoţeşte preţiosul trofeu în călătorii şi se asigură că nu i se întâmplă nimic. Are 15,5 kg şi a fost făcută în 1893 din argint şi parţial nichel, valorând o avere. Se decernează în hocheiul profesionist nord-american. Noi n-avem decât Cupa României şi Supercupa la fotbal. Nu le-ar fura nimeni, fiindcă sunt nişte tinichele ordinare.
Va urma…
inginer de siguranţă pentru cocotieri 🙂 . asta sună tare bine, cred că mi-ar plăcea, mi-aş aduce aminte cine mi-s înaintaşii. oare trebuie şi ceva studii de specialitate, un master, un doctorat, ceva???
Da, sigur că sunt nişte condiţii. Trebuie să ştii foarte bine, scris şi vorbit, limba japoneză şi farsi. Un plus pentru cei care ştiu şi finlandeza.
cu japoneza hai că m-aş mai descurca, dar cu finlandeza, nici o şansă. uite cum am ratat jobul vieţii mele…
Toate ca toate dar am vazut ca in blogosfera scriitorii de recenzii false sunt tare multi…
Culmea e ca ei cica fac blogging. 😉
Câştigă şi ei un ban, Elly.
Poate că de-asta şi-au făcut blog.
Ar fi o discuţie interesantă.
De ce şi-a deschis fiecare blog şi ce vrea de la el?
In privinta asta eu sunt o carte deschisa. Am spus din prima zi de ce l-am facut. Nu s-a schimbat nimic…din pacate.
Restul…cine stie? Fiecare stie de ce.
Examinator de tobogane în parcurile acvatice m-aş face.
Numa’ să nu mă pună să le testez iarna. :))
Ei cum?! Ştii foarte bine că gospodarul îşi vara sanie şi iarna tobogan acvatic! E muncă de sezon hibernal…