Nu sunt unul dintre cei care automat strâmbă din nas la auzul veştii că un anumit produs e marfă chinezească. Nu vreau să aduc în discuţie faptul că 80% din producţia mondială de fermoare e made in China sau că multe dintre marile descoperiri ale umanităţii, ca artificiile, mătasea ori praful de puşcă, au fost ale chinezilor.
Multă vreme, chinezilor li s-a pus o etichetă pe care scria: robot uman, lucrează oricât contra unui bol mic de orez, poate tocmai ca să se uite faptul că sunt inteligenţi şi inventivi. În tot cazul, mi-a căzut ochii pe un magazin online de ceasuri marcă înregistrată. E un amănunt important. Ce m-a atras? Forma lor extravagantă, dar având o linie modernă.
Cele mai multe dintre produsele de pe acest site singular pe piaţa românească sunt ceasuri oulm cu două sau mai multe cadrane, dintre care funcţionale sunt minim două. Mă gândesc la utilitatea lor practică: sunt mai ales pentru oamenii interesaţi de două sau mai multe fusuri orare, cum ar fi cei detaşaţi peste hotare, la depărtare de casă.
Personal nu m-ar ajuta cu nimic un ceas cu mai multe fusuri orare, care, de fapt, e alcătuit din mai multe ceasuri separate reunite într-o singură carcasă, de unde şi forma lor neobişnuită. În schimb, mi-a atras atenţia un ceas Oulm 9715 cu diplay analog, maro, care e cu adevărat interesant. Are cadranul mare, ceea ce înseamnă că vezi repede ce oră e.
De asemenea, mă atrage faptul că mecanismul este japonez, tip quartz, carcasa e din inox, iar ecranul, din sticlă rezistentă la zgârieturi. Cântăreşte doar 100 de grame şi, deşi n-ar fi indicat să faci scufundări cu el la mână, totuşi e rezistent la apă.
Am văzut astfel de produse datorită unui prieten, blogger și el.
Bine că nu mă pasionează ceasurile.
O fată spunea că nu poartă niciodată ceas. M-am întrebat cum se descurcă şi mi-am dat seama că orice telefon mobil are ceas. E adevărat, reciproca nu-i adevărată.
Da, mi s-a confirmat ca iubitorii de ceasuri sunt barbatii, concluzionand cu jumatatea mea! Eu, una, n-am nimic in comun cu ceasul!… Sotul meu, in schimb, e innebunit dupa ele, mai ales dupa cele mecanice…
1-0 pentru barbati…Purtatorii de ceas sunt pragmatici, realisti, autodidacti, buni organizatori si vigilenti…cum e nevoie in aste vremuri, nu?!…
O seara buna!
Aşa om fi, dar fără voi, ce folos?
“Made in China” or fi ele cele mai folosite cuvinte din lume, dar eu am alergie la chinezarii. Au chinezii aia un talent la a face chestii sclipitoare care-ti fura ochii, dar calitate zero barat.
De multe ori, aşa este.
Nu mai port ceas de vreo 3-4 ani…am si uitat exact…
Il tineam la mana exact ca pe o bratara. Adica fara alt scop decat ca decor 🙂
Ar fi timpul să primeşti in ceas cadou.
E timpul să primeşti un ceas cadou.